HABERLER>EKONOMİ
22 Nisan 2017 Cumartesi - 12:29

Gülcemal: İzmir'de hedef 100 bin istihdam

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, çalışma hayatındaki milli istihdam seferberliği kampanyası kapsamında İzmir için 100 bin istihdam hedefi belirlediklerini söyledi.

Gülcemal: İzmir de hedef 100 bin istihdam

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) üyesi firmaların temsilcileri, yönetim kurulu tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir araya gelerek istihdam teşvikleri hakkında detaylı bilgi aldı. Toplantıya SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal ve SGK Kemalpaşa İlçe Müdürü Nuri Taşdelen de katıldı. KOSBİ üyesi sanayicilere istihdam destekleri hakkında bilgi veren SGK İzmir İl Müdürü Gülcemal, çalışma hayatındaki milli seferberlik kampanyasında İzmir için 100 bin istihdam hedefi belirlediklerini söyleyerek, 2016 yılının son ayında elde edilen verilere dayanarak yaklaşık 22 bin istihdamın sağlandığını

YILDA 1 MİLYAR 800 MİLYON TL DESTEK
2017 yılında bu artışın daha da süreceğini dile getiren Ekrem Gülcemal yıl sonunda İzmir'in 100 bin hedefine ulaşacağını vurguladı. Her yıl 150 milyon TL istihdam desteği sağladıklarının altını çizen Gülcemal, "Yılda 1 milyar 800 milyon destek sağlıyoruz. Bugün artı istihdam teşviki ile işverenin üzerindeki önemli bir yükü biz üstlendik. 14 istihdam teşviki var. Şartları sağlayan kişiler için her ay 773 TL ödeme yapılıyor" dedi.

"ARTI İSTİHDAM ŞART"
İŞKUR'un sağladığı istihdam teşvikleri içinde yer alan işbaşı eğitim programından yararlanmak için İŞKUR'a kayıtlı olunması gerektiğini ifade eden Gülcemal, "İşe alacağınız personelin en az 3 aylık geçmişinde çalışmamış olması gerekiyor. 2016 yılının Aralık ayında çalıştırdığınız personel sayısına ilave almanız şart. Bunlardan yararlanmak için elbette kendi sorumluluklarımızı da yerine getirmeniz önemli. Sigorta primlerinizi  zamanında ödemelisiniz ve borçlarınızı zamanında kapatmalısınız. Bunları yaparsanız teşviki alabilirsiniz" diye konuştu.

"MALİYETLER AZALDI"
İşverenin üzerindeki maliyetleri sıfıra indirdiklerini açıklayan Gülcemal, "Bu şartlarda hala kayıt dışı çalışan varsa bizim söyleyecek biz sözümüz yok. Günümüzde 6111 sayılı teşvik en fazla uygulanan teşvik. 666 TL'nin 364 TL'sini biz ödüyoruz. Bir sigortalı çalışanın yıllık maliyeti 29 bin TL. Aynı anda üç teşvik alırsanız 2 bin TL, kayıt dışı çalıştırırsanız 59 bin TL. Rakamlar ortada, desteği alan işverenin tüm yükünü biz üstleniyoruz" dedi.

30 AY DESTEK
İşbaşı eğitim programında işverenle işçinin 3 ay boyunca birbirini deneme ve tanıma hakkı olduğunu ifade eden Gülcemal, bu süre zarfında işverenden hiçbir şekilde para çıkmadığını belirtti. Üç ay denemenin ardından dördüncü ay artı istihdamdan yararlanılabileceğini dile getiren Gülcemal, "Yıl bazında işçilik maliyetleri azalıyor. En az iki sigortalı çalışan olduğu takdirde, alacağınız 10 kursiyerden en az yüzde 50'sini istihdam etmeniz koşuluyla 30 ay SGK işveren payını siz ödemiyorsunuz. Yani toplam primin 666 TL'nin 364 TL'sini SGK ödüyor" diye konuştu.

BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLANIYOR"
Toplantıya ev sahipliği yapan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk yaptığı açılış konuşmasında son istidam teşviklerinin sanayicilere önemli bir destek oluşturduğunu, SGK, İŞKUR gibi kurumların işverenlere büyük kolaylıklar sağladıklarını söyledi. Porsuk, "Geçtiğimiz dönemlerde kurumlarımıza ulaşmakta ve bilgi danışmakta bile zorlanıyorduk. Şimdi gördüğünüz gibi bu kurumlarımızın en üst düzey yöneticilere özveri ile bizleri kendi yerimizde bilgilendiriyorlar. Geçtiğimiz günlerde EXİMBANK Genel Müdürü Adnan Yıldırım da bizlere sağladıkları ihracat teşvik ve kredi olanaklarını anlattı. Ben sanayicilerimiz adına SGK İl Müdürümüz Sayın Gülcemal'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. (DHA)

 
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' isyanı: Hepinizi dava edeceğim!
 
Metiner'den Arınç'a çok ağır sözler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Migros'tan dev bağış projesi
Migros, gıda kaybının önlenmesi ve satış fazlası gıdaların ihtiyaç sahiplerine ...
'İlle de Bir İş Olsun' seminerine İzmir'de yoğun ilgi
İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (İZROMDER) ...
ANFAŞ’ın yeni yönetimi yola yeni fuarlarla çıktı
Kentin güçlü isimleriyle yenilenen ANFAŞ Yönetim Kurulu, yeni fuarla ...
 
İnciraltı'na 100 bin turist hedefi
İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, referandum  sonuçlarının ...
Dolar o sınırın da altını gördü
Güne düşüşle başlayan dolar/TL, 3,65 seviyesinin altını gördü.
Turistik ilçedeki balık çiftliğine kapasite artışı
İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan ve yıllık 35 milyon yavru balık üretimi ...
 
Vergi ve prim borçları yapılandırılıyor
Maliye ile Gümrük ve Ticaret bakanlıkları, Sosyal Güvenlik Kurumu, il ...
Bakan Müezzinoğlu'dan 'kıdem tazminatı' açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, kıdem tazminatı düzenlemesiyle ...
‘Evet krizi’nde son durum: Holdingden açıklama, Yaşar'dan özür, Akpınar'dan sert tepki
Selim Yaşar'ı Karşıyakalılarla karşı karşıya getiren krizde kurumsal açıklamada ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva