HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2012 Cuma - 15:45

“Türkiye istese Suriye’yi birkaç saat içinde yok eder!”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türkiye eğer savaşmaya çok meraklı bir ülke olsaydı uçağı düşürüldüğünde onu bahane eder ve Suriye’yi yerle bir ederdi. Bugün Türkiye’nin askeri gücü Suriye’yi birkaç saat içerisinde yok edecek noktadadır” dedi.

“Türkiye istese Suriye’yi birkaç saat içinde yok eder!”

ANKARA - Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından düzenlenen Ekim ayı Kahvaltı Toplantısı’na katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tezkerenin meclisten geçmesiyle ilgili olarak yapılan eleştirilere karşı çıkarak, "Hükümetin tezkere alması savaşacağız anlamına gelmez. Hükümetin tezkere alması sadece bu ülkede en ufak bir saldırı karşısında hükümetin de gerekli adımları atabilecek, yetkiyle donatıldığını ortaya koyar" dedi.
 
Avantgarde Hotel’de düzenlenen toplantıda konuşan Bağış, KAGİDER üyesi bir kadının "Tezkereden başka formül bulunamaz mı? Biz savaş istemiyoruz" sorusuna, "Savaş konusundaki hassasiyetinizi saygıyla karşılıyorum. Ama şunu bilin ki Türkiye Cumhuriyeti’nin yöneticileri Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanı, bakanları, milletvekilleri, iktidarı, muhalefeti en az sizin kadar bu yükü üzerlerinde hissediyorlar. Bundan şüpheniz olmasın. Bu kolay bir karar değil ama zor olan kararları da birilerinin istişare etmesi gerekir" diye konuştu.
 
"TÜRKİYE’NİN ASKERİ GÜCÜ SURİYE’Yİ BİRKAÇ SAAT İÇİNDE YOK EDEBİLİR"
Hükümetin tezkere almasının savaşa gireceği anlamına gelmediğinin altını çizen Bakan Bağış, "Biz bin yılı aşkın devlet geleneği olan ülkeyiz. O geleneğin içinde bizim her türlü senaryoya hazırlıklı olmamız gerekir. Türkiye eğer savaşmaya çok meraklı bir ülke olsaydı uçağı düşürüldüğünde onu bahane eder ve Suriye’yi yerle bir ederdi. Bugün Türkiye’nin askeri gücü Suriye’yi birkaç saat içerisinde yok edecek noktadadır çok şükür. Ama bizim Suriye halkıyla bir sorunumuz yok. Bizim komşularımızla dostlarımızla hiçbir ülkenin halkıyla bir sorunumuz yok" ifadesini kullandı.
 
"HÜKÜMETİN TEZKERE ALMASI SAVAŞACAĞI ANLAMINA GELMEZ"
Bakan Bağış, konuşmasında CHP ve BDP’nin tezkereyle ilgili olarak ortaya koydukları tutumu eleştirerek "Sadece dikta rejimini, Esed rejimini teşvik etmeye yönelik bir yaklaşımdır" dedi.
 

Egemen Bağış, “Dün eğer tezkereye hayır çıksaydı, bu Suriye’ye şu mesajı vermiş olurdu: Sen istediğin kadar havan topu salla benim vatandaşlarımı istediğin kadar öldür, benim Meclis’im Hükümet’e istediği yetkiyi vermediği için sana hiçbir tepki vermeyeceğiz. Burası her türle saldırıya açık bir alan anlamı çıkacaktı. Ne acıdır ki Cumhuriyet Halk Partisi’yle Barış ve Demokrasi Partisi’nin bu konuda ortaya koydukları tutum sadece dikta rejimini Esed rejimini teşvik etmeye yönelik bir yaklaşımdır. Bunun bireyle alakası yok. Hükümetin tezkere alması savaşacağı anlamına gelmez. Hükümetin kezkere alması sadece bu ülkede en ufak bir saldırı karşısında hükümetin de gerekli adımları atabilecek, yetkiyle donatıldığını ortaya koyar. Yani bunun bireysel haklarla ne alakası var. Tam tersine bireyleri korumak adına hükümetin o yetkiyi eline alması gerekir. Hükümet o yetkiyi eline almadan kendi yürütme erkinin yetkisiyle Genelkurmay’a gir içeri talimatını verirse işte o zaman yetkisini aşmış olur. İstediğimi yaparım anlayışı olur” ifadesini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 5 Ekim 2012 Cuma 17:50

Bilal kardeş, Vakit yok, yoksa onbeş dakikada televizyondan bile halledbilir ama ah işte vakit yok. Yazık çokyazık

Yorumu oyla      12      5  
Bilal-İzmirli 5 Ekim 2012 Cuma 16:08

“Türkiye istese Suriye’yi birkaç saat içinde yok eder!”...ASLAN Vekilim be istese kandilide yarım saat içinde yok eder demi.????????????????

Yorumu oyla      15      5  
Bilal-İzmirli 5 Ekim 2012 Cuma 15:55

Egemen Bağış Türkiye istese Suriye’yi birkaç saat içinde yok eder!”......öyleyse bir kandil tepeciğini içindeki itlerle beraber neden yok etmiyorsunuz yada etmek'mi istemiyorsunuz sayın vekilim lütfen açıklayın MİLLETİMİZDE BİLSİN.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Aksünger: Biz barıştan yanayız
Barış için münazara edilmesi gerektiğini belirten CHP İzmir Milletvekili ...
Erdoğan’ın yeni A Takımı’nın şifreleri…
Başbakan Erdoğan 50 kişilik MKYK’nın belirlenmesinin ardından önümüzdeki ...
''Seçilme yaşı 18'e insin... Erler de oy kullansın!''
Başbakan Erdoğan, 25 olan seçilme yaşının 18’e indirilmesi gerektiğini ...
 
‘A Takımı’ndaki tek İzmirli konuştu: Artık sık görüşeceğiz!
AK Parti’nin 4. olağan kongresi sonrası İzmir’den 50 kişilik MKYK’ya alınan ...
CHP Karşıyaka yönetimi sokağa iniyor
CHP Karşıyaka bir ilke imza atarak ilçe yönetim toplantılarını mahallelerde ...
Güler: Kadının olduğu yerde başarı vardır
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Kadın ...
 
Türeli: 10 yılda kaç öğrenci vakıf yurtlarına gönderildi?
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
‘Suriyeli sığınmacılara bu ayrıcalık niye?’
CHP’li vekiller Suriye vatandaşı sığınmacılara, üniversitelere kayıt yaptırmaları ...
“Savaş çıkarmak gibi bir derdimiz yok”
Başbakan Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında Suriye krizine değindi. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva