HABERLER>ENERJİ
7 Temmuz 2021 Çarşamba - 16:29

Turkcell'den İzmir'e RES yatırımı!

Turkcell, 2030 yılına kadar elektrik tüketimini yenilenebilir kaynaklardan karşılama ve 2050 yılına kadar net sıfır karbon olma hedefleri kapsamında attığı adımlara bir yenisini daha ekledi ve İzmir Karadağ Rüzgar Enerjisi Santrali’ni (RES) bünyesinde bulunduran Boyut Grup Enerji’yi satın almak için hisse devir sözleşmesi imzaladı. Devir, ilgili mercilerden gerekli izinlerin ve ön şartların tamamlanması sonrasında gerçekleştirilecek.

Turkcell den İzmir e RES yatırımı!

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, İzmir Karadağ RES’in satın alımına ilişkin şunları söyledi:

“Sürdürülebilirlik yaklaşımımız doğrultusunda yenilenebilir enerji yatırımlarının hayata geçirilmesine öncülük ediyor ve çevre dostu kaynaklardan elektrik tedarik eden bir şirket haline gelmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda 2020 yılında öz tüketim modeli ile ürettiğimiz elektrik, bin 230 hanenin 1 yıllık elektrik tüketimine karşılık gelecek büyüklüğe ulaşmıştı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde grubumuzun ilk güneş enerjisi santrali ile yılda 1,2 milyon kWh elektrik üretiyor, 448 ton karbondioksit salınımını önlüyoruz. Türkiye’de solar panellerle kendi elektriğini üreten ilk veri merkezi olma özelliği taşıyan Ankara Veri Merkezimizde kurulu güneş enerjisi gücümüzle yılda 300 bin kWh elektrik üretiyoruz. Buna Çorlu Veri Merkezimizdeki, Diyarbakır ve Adana’da yer alan plaza binalarımızdaki güneş enerjisi yatırımlarını da eklediğimizde, sadece Türkiye’deki lokasyonlarımızda yılda yaklaşık 730 bin kWh enerji üretebilecek kapasiteye ulaştık. Önümüzdeki dönemde de yenilenebilir enerji üretimi ile ilgili projelerimizi sürdürmeyi hedefliyoruz.”

İzmir Karadağ Rüzgar Enerjisi Santrali’nin yüksek üretim verimliliğine de vurgu yapan Erkan, Turkcell’in sürdürülebilirlik odağını güçlendirmeyi ve çevreye bıraktığı izin daha da azalmasını amaçladıklarını ifade etti.

2016 yılında devreye alınan santralin lisans süresinin 2057’ye kadar devam edeceğini aktaran Murat Erkan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Turkcell Enerji, Enerjicell markasıyla tüm Türkiye’de bireysel ve kurumsal serbest tüketici kapsamındaki elektrik tüketicilerine hizmet veriyor. Yenilenebilir enerji ve santral yatırımlarımızın yanı sıra, yeşil enerji şirketleri ile yaptığımız elektrik ticaretleri sayesinde de çevreci yöntemleri teşvik etmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Turkcell Enerji Çözümleri’nin yenilenebilir enerji yatırımlarını devam ettirerek, Turkcell’i sıfır karbon salınımı olan, çevre dostu kaynaklardan elektrik tedarik eden bir şirket haline getirmeyi hedefliyoruz.”

Turkcell, işletme değerinin 29,6 milyon dolar olarak belirlendiği Boyut Grup Enerji’nin satın alımında, şirketin net borçları sonrasında 11,5 milyon dolar tutarında nakit çıkışı gerçekleştirecek. Toplam kurulu gücü 18 MW olan İzmir Karadağ RES’in yılda yaklaşık 67,5 GWh’lik bir üretim gerçekleştirme kapasitesine sahip ve bu sayede 22 bin 500 konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Santralin 2026 yılı sonuna kadar devlet alım garantisi bulunduğundan, 2021-2026 arası dönemde yıllık gelirinin yaklaşık 5 milyon dolar olması bekleniyor. (Milliyet)

 
Alkollü sürücü bisikletli gencin canını aldı
 
Hayvan hakları yasa teklifi komisyondan geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğalgaz talebi bu yıl artacak
Uluslararası Enerji Ajansı, küresel doğalgaz talebinin bu yıl yüzde 3,6 artacağını tahmin etti.
TEİAŞ özelleştirme kapsamına alındı
Türkiye Elektrik İletim AŞ, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile özelleştirme kapsamına alındı.
Selçuk’ta tepki çeken proje halkın kantarına çıkıyor!
İzmir’in Selçuk ilçesinde yapılması planlanan ve çevre halkının yoğun ...
 
LPG fiyatlarına zam geldi: Pompaya yansıyacak!
Otogazın litre satış fiyatı bu gece yarısından itibaren 39 kuruş zamlı ...
Bir büyük zam da LPG'ye geliyor!
Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, LPG'ye yarın geceden itibaren ...
Elektriğe büyük zam! Yarından itibaren geçerli...
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), elektrik satış fiyatlarına yüzde ...
 
İzmir'in iki ilçesine doğalgaz verilmeye başlandı
İzmir Doğalgaz, 2021 yılı yatırım programı kapsamında doğalgaz altyapı ...
Seferihisar'da tepki çeken projede karar... Mahkeme katliama 'dur' dedi!
Seferihisar'ın Orhanlı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bir alanda Karen ...
Seferihisar'a bir hançer daha!
İzmir'in Seferihisar ve Menderes ilçelerinde yer alan Orhanlı ve Yeniköy ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva