HABERLER>GÜNCEL
26 Temmuz 2017 Çarşamba - 10:35

Tartışma bitmiyor: Kuş Cenneti protokolü yeniden mahkemelik!

Kuş Cenneti protokolünün tek taraflı feshine karşı açtığı dava reddedilen Prof. Dr. Mehmet Sıkı, bu kez de yürütmenin durdurulması için İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne gitti

Tartışma bitmiyor: Kuş Cenneti protokolü yeniden mahkemelik!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği (İzkuş) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen Gediz Deltası Yönetim Planı Çerçevesinde Alan Yönetimi İşbirliği Protokolü’nü tek taraflı olarak feshetme kararına karşı İzmir 5. İdare Mahkemesi’nde dava açan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı'ya, mahkemeden 'Tahkim ile çözün' yanıtı verildi.

Karara itiraz ederek İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne giden Sıkı, mahkemenin verdiği görevsizlik yönünden davanın reddedilmesi kararının kaldırılmasını istedi. Başvuru dilekçesinde; Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS), Ramsar Sözleşmesi, Bern Sözleşmesi, 2872, 4915, 2577 sayılı kanunlar ile ilgili yasal mevzuatlar, davanın açılması için gerekli olan hukuki nedenler arasında yer aldı.

'KAMU YARARI YOK'
Dokuz Eylül Gazetesi'nden Umut Karakoyun'un haberine göre, Mehmet Sıkı'nın avukatı Ozan Karagöz; protokolün tek taraflı olarak feshedilmesi kararında kamu yararı bulunmadığını ve bu nedenle fesih kararının yürütmesinin durdurulmasını talep ettiklerini açıkladı. Dava dilekçesinde, fesih kararının, İzmir Kuş Cenneti Gediz Deltası doğal ekosisteminde, gelecekte telafisi mümkün olmayacak zararlara neden olması, özellikle su kuşları yaşama ortamı olarak uluslararası öneme sahip alanlar hakkındaki sözleşmesine (Ramsar) aykırı olması ve fesih kararının uygulanması halinde kamunun ve davacının telafisi güç ve imkansız zararların doğacak olması sebebiyle yürütmenin durdurulması istendi. Yine dava dilekçesinde işbirliği protokolünün fesih kararının yetki, şekil, sebep, konu ve maksat yönünden usul ile hukuka aykırı olması nedeniyle davalı idarenin işleminin iptali istenirken, İzkuş'un, Gediz Deltası Koruma Alanından tahliyesinin sonlandırılması da talep edildi.

'BARO MÜDAHİL OLSUN'
İzmir Barosu Çevre ve Kent Komisyonu Üyesi Avukat Ozan Karagöz, davayı; “Mahkeme burada biraz topu kendi üzerinden atmak için bir karar almış gibi görünüyor. Halbuki ortada hukuki olmayan bir fesih kararı var” sözleri ile değerlendirdi. Davayı İzmir Barosu'na da ihbar edeceklerini belirten Karagöz, “İzmir Barosu'nun bu davaya müdahil olmasında fayda görüyoruz. Çünkü bu konu İzmir'i ilgilendiriyor. Çevre hakkı herkes için önemli” dedi.

Protokolün, doğrudan bir kamu hizmeti olarak gerçekleştiğini bildiren Karagöz, protokolden gelen bir fesih usulünün öngörülmesine rağmen, bakanlık tarafından fesih usulünün işletilmemesi, sözleşmenin sona erme tarihinden önce bir tebliğ veya ihtarın yapılmadığını ve İzkuş'un bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Karagöz, tüm bunların şekil yönünden kararın hukuka uygun olmadığını gösterdiğini açıkladı. Karagöz, işin peşini bırakmayacaklarını, gerekirse Danıştay'a gideceklerini vurguladı.

 
Başakşehir'in Avrupa sınavı şifresiz
 
Mehmet Karabel yazdı... 'Eyvah, eyvah... Umudumuz şifalı su kuyruğunda...'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli yöneticiler Tire'deki Sütaş fabrikasını gezdi
İzmir ve Tire'deki yöneticilerle iş dünyasından bazı temsilcilerin katıldığı ...
Film gerçek oldu: İzmir'in 'sahte kabadayı'sı
İzmir Otogarı’nda 2016 yılında iki kişiyi öldüren arkadaşı Erkan Özkaya’ya ...
Yavuz Bingöl'e şok: Hayatını kurtardı, suçlu oldu!
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde intihar girişimine müdahale eden Yavuz ...
 
Mehmet Görmez'e iki yeni görev iddiası
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in ...
Ahmet Şık'tan aileyle görüşme tepkisi
Cumhuriyet yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davada dün gazetenin ...
Adil Öksüz için çok konuşulacak iddialar
15 Temmuz darbe girişiminin ardından yakalanan ancak bırakılan ve kayıplara ...
 
Barkın Bayoğlu'nu ölüme götüren kazada yeni detay
Barkın Bayoğlu'nun çarptığı adamın eşi Halide Yasemin Erdem, poliste tanık ...
İKÇÜ'deki FETÖ davasında tanıklar konuştu: Pensilvanya referansı!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde (İKÇÜ) akademisyenlere yönelik sürdürülen ...
Esrarengiz cinayet: Kız arkadaşıyla dolaşırken...
Ankara'da kız arkadaşı ile birlikte boş bir arazide otomobilde oturan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva