HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Mart 2013 Salı - 13:17

Tartan 4 yılını ‘Gandi’yle anlattı: İki tür insan var…

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, göreve geldiği günden bu yana geçen 4 yıllık sürede yaptıklarını anlattı. Tartan, “Birinci adamlar güneşi ikinci adamlar gölgeyi sever. Biz hep güneşi sevdik” dedi. Tartan, Mamathi Gandi’nin sözlerini hatırlattı: İki tür insan var, birisi iş yapanlar diğeri de işten pay çıkartanlar…

Tartan 4 yılını ‘Gandi’yle anlattı: İki tür insan var…

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim hazırlıkları devam ederken belediye başkanları da yeniden seçmenin karşısına çıkmak için yoğun gayret sarf ediyor. 2009 yılında gerçekleştirilen seçimlerinin ardından 4 yıl geçerken Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yaptıklarını ve projelerini anlattı. 



Hilton Oteli’nde düzenlenen toplantıya TBMM Başkanvekili CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, İzmir eski Milletvekili Parlamenterler Birliği Başkanı Metin Öney, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, İl Başkan Yardımcısı Serdar Sandal ve çok sayıda basın kuruluşu temsilcisi katıldı. Tartan’a Türkiye’nin ilk ortodontisti Ayşe Mayda da destek verdi.
 
Sözlerine, “Yerel yönetimlerin bu kadar meşakkatli bir görev olduğunu tahmin etmiyordum” diyerek başlayan Başkan Tartan, “Daha önce İzmir’i Ankara’da iki dönem temsil ettim. Bakanlık yaptım. Belediye başkanlığı çok onurlu bir görev... Bu görevi yaparken onuru da yaşıyorum. Hizmet anlayışı çeşitli sloganlarla yapmıyoruz. Bütün projelerimizin içinde insan olgusu var. Barışçı bir dünya istiyorsak aklı sevginin hizmetine sokmalıyız. Bunu da başardık. İnsanımıza da küçük sihirli dokunuşlarla önemli katkılar koymaya başladık. Başaramadığımız hiçbir hizmet yok. İnsana insan olduğu için değer verdik. Değer vererek topluma ve yaşantımıza da değer kattık. Biz net konuştuk, gerçekleri ortaya koyduk. Yalanların ve abartıların gölgesinde kalmadık. Yapabileceğimizi ortaya kolduk. Türkiye’de 113 muhtarı ile en geniş hizmet ağına sahibiz. Birçok ilde bile bu yok. Muhtarlarla el ele vererek çalıştık. Bazen Karataş’ta merdivenli yolda insanları rahatlatarak bazen bilgisayar ihtiyacı olan ama alamayan küçük kardeşimizin hayalini gerçekleştirerek hizmet götürdük. Evinden dışarı çıkamayan insanlarımızın denizle buluşamadığını görerek çalışmalar yaptık. İki yılda 15 bin insanımızı denizle buluşturduk. Kültürünü tarihini ve sanatını bilmeyen nesiller yetişiyor. Bunları gidermeye çalıştık” dedi.

 
PAY ÇIKARTMADIK, İŞ YAPTIK
Sosyal sorumluluk projelerinde Konak Belediyesi’nin lider olduğunu anlatan Tartan, “Mavi Kapak kampanyasını Türkiye sahiplendi. Bir haberle bittiğini öğrendim. İki yıl içinde 2 bin engelli vatandaşımız yararlanmıştı. Şimdi yeni bir kampanyaya başladık. Bünyemize alarak bir ayda belediye bünyesinde iki yıllık sürenin yüzde 20’sini gördük. Tüm konserleri ve kültürel faaliyetleri ücretsiz yaptık. Küçük sihirli dokunuşlardan belki bir tanesi buydu. Türkiye’ye Avrupa Mimarlık Ödülü’nü getirmemiz, en çalışkan belediye unvanı almamız bu yüzdendir. Birinci adamlar güneşi ikinci adamlar gölgeyi sever. Biz hep güneşi sevdik. Mamathi Gandi’nin bir sözü var. O, ‘İki tür insan var, birisi iş yapanlar diğeri de işten pay çıkartanlar’ vardır diyor. Biz, hiçbir işten pay çıkarmadık. Hep ilklere imza attık” diye konuştu.
 
400 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Belediyeciliği önce insan anlayışı ile yaptıklarını anlatan Başkan Tartan, “Doğru bildiğimiz yol insan sevgisiydi. Biz insan sevgisi ile hizmet ettik. Bizim bir hayalimiz vardı. Daha çok sevmek ve insanı kucaklamaktı. Bu hayalimizin arkasında koştuk. Dört yılda kubbede bırakılan hoş seda anlamında insanlarımız sevgi, saygı ve hoşgörüyü gördü. Kimseye tepeden bakmadık, üzmedik, ezmedik. Bunu yaparken ekonomik yerel yönetim anlayışını hakim kıldık. Bu zamana kadar 400 milyon TL’lik yatırım yaptık. Türkiye’de önemli bir katkıyı kente yaptık. 20-30 yıldır yapılamayanı yaptık. Belediyelerin bütçelerinde yatırım payları var. Altyapı başta olmak üzere bu yatırımlara para aktarırlar. Yatırımlarla gurur duyduk ama övünmedik. Çünkü bu görevler bizim işlerimizdi. Yine yapacağımız çok işler var. Birçok altyapı ve üstyapı çalışmalarını hizmete soktuk. Tarihin ayağa kaldırılması için önemli hizmetlerimiz var. Biz, insan için görevlerimiz olmayan işleri yaptık. Okullara 20 milyon TL yardım yaparken bana ‘milli eğitim bakanı mısın’ diyenler oldu. Evet, ben milli eğitim bakanıyım. Çünkü çocuklarımız o şekilde okullarda eğitim göremez. Bizim tüm müzelerimiz uluslararası müze olarak kayıtlara geçiyor. Yapılanlar ev değildir” dedi.
 
EXPO OLMAZSA DÜNYANIN SONU DEĞİL
İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 ile ilgili çalışmaları değerlendiren Başkan Tartan, yerel yönetimlerin devre dışı bırakılmasına tepki gösterdi. EXPO kapsamında birçok çalışma yaptıklarını anlatan Tartan, “EXPO bizim için çok önemli bir fırsat. Bu konuda, yerel yönetimlerin hiç olmadığı bir tablo ile karşı karşıyayız. Benim Konak Belediyesi’nin başkanı yani kentin merkezinde olan birisi olarak, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in EXPO 2015 Genel Sekreteri olarak yapılanma içinde bulunması gerekirdi. EXPO’nun yapılacağı alanın bulunduğu Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da dahil edilebilirdi. Bunların hiçbirisi olmadı. Biz yine de katkılarımızı sunuyoruz. Yurt dışına gönderilen kitapları biz dört dilde bastık. Kurvaziyer turizmi ile gelenleri de ben karşılıyorum. Dağıttığımız bilgiler ve broşürler sayesinde İzmir’in yemeği, kültürü, neyi var öğreniyorlar. Komitelerde yer almadığımız için bu kadar destek olabiliyoruz. Bu devlet politikasıdır. Devlet etkin olursa bu iş olur. EXPO olmaz ise Dünya’nın sonu da değil” diye konuştu.

 
KADIN FUTBOL TAKIMINI TANITTI
Başkan Tartan basın toplantısında Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı’nı sahneye çağırdı. Onların isimlerini tek tek okuyan Tartan, “Bu kentte ilkleri yaratan takım Göztepe’ydi. Bize onur yaşatmışlardı. Şimdi ise bu kızlarımız kendi içimizden çıktı. Alsancak, Kahmananlar, Gültepe ve Çamdibi’nden gelen kızlarımız. Bize büyük mutluluk yaşattılar. Ağa babaları ile, para babaları ile mücadele ettiler. İzmir ruhu ile çalıştılar. Gökkubbe başımıza yıkılmazsa üç maçı da kazanırsa kadın futbol takımımız Türkiye şampiyonu olacaklar. Bu kızlarımız Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda bizi temsil edecekler” dedi.
 
VEBALİ BÜYÜK OLUR!
İzmir sporunun durumuna da değinen Başkan Tartan, kentin kötü noktalara gittiğini söyledi. Tartan, “Bu kentin spor alanında yaşadığı başarısızlığı içime sindiremiyorum. Öyle büyük bir potansiyel var ki. Karşıyaka-Göztepe seyirci rekoru Türkiye’de yok. Halen daha biri düşmemek, diğeri yukarılarda kalmak için mücadele ediyor. Bu kentin sporu güçlü ve etkin olmalıdır. Biz, çorbada tuzumuz olsun misali destek verebiliyoruz. Son olarak Bütünşehir Yasası çıktı. Ben böyle bir şeyi ilk kez yaşıyorum. Duyarsızlığa da hayret ediyorum. Bakan Suat Kılıç’ı aradım. Bana ‘sadece siz aradınız’ dedi. Bu da bence büyük bir eksiklik. Yasada ‘ilçe ve il belediyelerinin spora yardımı bütçenin binde biri kadardır’ deniliyor. Ben spora geçen yıl 3 milyon TL yardım yaptım. Bu yasa ile 300 bin TL yatırım yapabileceğim. Buna neden tepki verilmediğine de anlam veremiyorum. Çocuklarımız kötü alışkanlıklarından kurtuldu. Toplumsal yaşam içinde önemli çalışmalar yapıyorlardı. Kimse tepki göstermiyor. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu açıklama yaptı ama gündeme gelmedi. Bu sorun giderilmezse sıkıntı çıkacak. İlçe ve il belediyelerinde spor yapan çocuk sayısı 2,5 milyon kişi. Bence sayı daha fazla... Ben de milletvekilliği yaptım. Tek maddelik bir yasanın çıkartılması lazım... Gelecekte suç artarsa, çocuklar istenmeyen olaylara karşılaşırsa bunun vebali büyük olur” dedi.
 
SPOR EKONOMİSİ VURGUSU
Sporda futbol dışında diğer alanlara da ilgi gösterilmesini isteyen Tartan, “Biz hiçbir zaman Konak Belediye Spor olarak kompleks içinde olmadık. Kesinlikle ‘en büyük başkan bizim başkan’ sloganı attırmadım. Bu daha önce yapılıyordu. Ben, Altay’ı, Altınordu’yu aldım. Diğer kulüplere destek verdim. Ayrıca kadın hentbol ve erkek voleybol takımlarımız da başarıdan başarıya koşuyor. Spor ekonomisi diye bir şey var. Bu ekonomi böyle yaratılır. 50 bin kişiyi bin liradan alırsanız kentin oteli, restoranı da dolar. Kadın basketbol tamını da çok ciddi derecede öneme sahip. Gelecek yıl takımımız süper lige çıkacak. Kentin simgesel özellikleri ancak bu tür katkılarla değerlendirilir” diye konuştu.
 
Başkan Tartan, kültür sanat faaliyetlerinde de önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.
 
SERTEL, BALBAY’IN MEKTUBUNU OKUDU
Başkan Tartan, Ergenekon Davası kapsamında savcıların mütalaasında ‘müebbet hapis cezası’ istediği CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Mustafa Balbay’ın durumunu da değerlendirdi. Balbay’ın zor günler yaşadığını anlatan Tartan, dava süreci ile ilgili “Demokrasi ayıbı” ifadesini kullandı. Toplantıda Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Balbay’ın Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektubu okudu. Balbay’ın mektubunda, “Konak Belediyesi hizmetten öte yaşam sunuyor. Gazeteciliğe birlikte başladığımız Belediye Başkanı Hakan Tartan her şeyin önüne insanı koyan yönetim anlayışı ile ortaya örnek bir yerel yönetim anlayışını çıkardı. Özgürlükte İzmir’de ‘Konak’layacağım’ günleri özlemle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 
BIÇAK BİLE TAŞIMAZ!
Sertel, ayrıca kürsüden, “Bizim Hakan Tartan, Mustafa Balbay ile arkadaşlığımız var. Bu dostluğun devam etmesini istiyorum. Balbay, ağırlaştırılmış hakkında müebbet istendi. Evine oyuncak tabanca bile sokmayacak kadar dikkatli bir insandır. Eğer idam kaldırılmasaydı hakkında idam istenecekti. Balbay, cebir ve şiddet kullandığı iddiasıyla yargılanıyor. Bunu asla kabul etmiyoruz. Toplum kabul etmiyor. Üstünde çakı bıçağı ile taşımayacak kişidir. Üzerinde kalemden başka, daktilosundan başka kullandığı malzeme yoktur. Bizim gençliğimizde Uğur Mumcu gibi olmak vardı. Mustafa Balbay onu başardı” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat 21 Mart 2013 Perşembe 09:03

birisi aykut selanikliye devrimcinin tarifini yapsın.devrimcilerin katilini mehmet ağarı ziyaret eden nasıl devrimci olur?sanırım balkan ve rumeli devrimcileri böyle oluyor.

Yorumu oyla      14      5  
hakan 20 Mart 2013 Çarşamba 21:24

geç bunları yakında alırsın halktan cevabını.

Yorumu oyla      15      5  
sinan yılmaz 20 Mart 2013 Çarşamba 13:34

eğitime yaptıgınız katkılardan ve çevre temizliğine verdiğiniz önemden dolayı tebrik ederim

Yorumu oyla      11      11  
AYKUT SELANİKLİ 20 Mart 2013 Çarşamba 11:43

KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞINA GELMİŞ EN DONANIMLI VE EN ÇALIŞKAN BAŞKAN SENSİN.KULAĞINI KARŞI DEVRİMCİ VE FAŞİSTLERE TIKA YOLUN UZUN GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ.İZMİRDEKİ 3 MİLYON BALKAN VE RUMELİ GÖÇMENİ ARKANDA.ALLAHINDA İZNİYLE SANA BÜYÜKŞEHİR BLD.BŞK.LIĞI YAKIŞIR.

Yorumu oyla      16      13  
bayraklılı 20 Mart 2013 Çarşamba 10:54

artık chp örgütü partili seçmeyecek belediye başkanlarını vatandaş seçecek partili ve örgüt kendi işini yapacak yoksa akp gelir izmire ne chp örgütü kalır ne partili chp genel başkanı ne söyledi duymadınızmı örgüt kendi işine bakacak dedi belediye başkanlarını vatandaş seçecek

Yorumu oyla      11      10  
AK Partili Yorumcu 20 Mart 2013 Çarşamba 08:55

CHP’liler neden Hakan Tartan’ın Büyükşehir belediye başkanı olmasını istemiyorlar anlamıyorum. Aziz Kocaoğlu’ndan daha kötü olacak diye korkuyorlarsa gerek yok. Daha kötüsü ne olabilir ki

Yorumu oyla      14      15  
partilin 19 Mart 2013 Salı 18:42

sen artık rüyanda bile göremezsin başkanlığı sen aday olursa oy verirsem ellerim kırılsın

Yorumu oyla      29      11  
partilin 19 Mart 2013 Salı 18:41

bırak bu işleri hakanım

Yorumu oyla      30      10  
hakkımı helal etmiyorum! 19 Mart 2013 Salı 16:22

Hiçbir şey yapmadın!! İki üç müze, kadın futbol takımı, şiir ve dans kokteylleri..Bütün belediye başkanlarına hakkımı -gerekirse- helal ederim..Ama asla ama asla sana hakkımı helal etmiyorum..

Yorumu oyla      29      11  
deli bekir 19 Mart 2013 Salı 15:20

şu konak a ne yaptın? tek tek yazsaydın da bilseydik. 400 milyon nerelere harcadın. kaç parke taşı aldın. işiniz hikaye gücünüz hikaye...

Yorumu oyla      30      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'den huzurevi ziyareti
Güzelbahçe Belediyesi, Yaşlılar Haftası nedeniyle ilçedeki yaşlı bakımevinde ...
İzmir’de bölge adliye binası çıkmazı!
Büyükşehir Belediyesi, 1/5000 ölçekli planın iptali için dava açılan Adalet ...
Gençlerden Başkan Durak’a Çanakkale teşekkürü
Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği ...
 
Usta yazar Dilmen’e Karşıyaka vefası
Türk Tiyatrosu’nun usta kalemlerinden Güngör Dilmen’in adı, yaşamının ...
Güzelbahçe’de Çanakkale Şehitleri türkülerle anıldı
Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Destekleme ve Musiki Derneği, 18 Mart Şehitleri ...
Bergama Çanakkale Şehitleri’ni unutmadı
18 Mart Şehitleri Anma Günü Programı kapsamında Bergama Şehitliği’nde ...
 
Bornova'ya bir kardeş daha geldi: Susuz
Bornova Belediyesi Kars’ın Susuz ilçesi ile kardeş oldu. İki belediye ...
Alman Bakan'dan İZSU'ya ziyaret
Parlamenterler, bölgesel sanayi ve ticaret odalarının temsilcileri, işadamları ...
İzmir'in 'First Lady'sinden birlik mesajı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva