HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2015 Cumartesi - 17:09

Tarihi ziyaret: Erdoğan-Kocaoğlu görüşmesinde neler yaşandı?

Toplu açılış töreni için geldiği kentte bir ilke imza attı. Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 11 yıllık görev süresi boyunca ilk kez makama konuk oldu.

Tarihi ziyaret: Erdoğan-Kocaoğlu görüşmesinde neler yaşandı?

EGEDESONSÖZ -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘teşekkür mitingleri’ kapsamında kente seslenmek ve bir dizi program için kente geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, özel uçak "CBK" ile saat 16.45'te İzmir'e geldi. Erdoğan'ı Adnan Menderes Havalimanı'nda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve diğer ilgililer karşıladı.

- FOTO GALERİ: ERDOĞAN'DAN İZMİR'DE ZİYARET TURU...
 
Erdoğan ve beraberindekiler, helikopterle Ege Ordu Komutanlığına hareket etti. Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı sıfatıyla yaptığı Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı ziyaretinde, tören kıtasını selamladı, Ege Ordusu Komutanlığının bahçesine ağaç dikti.



Komutanlık ziyareti sonrası programda flaş bir değişiklik yapıldı. Erdoğan İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerini mitingden önce gerçekleştirdi.

Valilik önünde polis tören mangasını selamlayan Erdoğan'a çevredeki vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile vatandaşları Valilik merdivenlerinden selamladı.


 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valilikte, çeşitli yarışmalarda dereceye giren, aralarında engellilerin de bulunduğu sporculara ödül verdi.



13 YILDA BİR İLK: ERDOĞAN BÜYÜKŞEHİR'DE
Erdoğan İzmir temasları sırasında bir ilke de imza attı. Cumhurbaşkanı AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı döneminde ilk kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na konuk oldu. Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İzmir adayları Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da eşlik etti.

FUARI ÖZELLEŞTİR
Ziyarette, Kocaoğlu fuar projesini ve yeni fuar alanı ile ilgili bilgiler verince Erdoğan’dan özelleştirme önerisi geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarcılık şirketi İZFAŞ eliyle yürüttüğü çalışmalar için Erdoğan, fuar işlerinin özel şirketlere bırakılmasını istedi. İstanbul CNR Fuarı’nı örnek gösteren Erdoğan, “Özelleştirip profesyonel şirketlere yönetimleri bırakırsan daha çok para kazanırsın. Belediye de kar eder. Kaliteli hizmet alırsın” dedi.
 
Kocaoğlu, toplantıda Kültürpark’ın mevcut hollerinde düzenleme yapılacağını bölgenin kongreler için kullanılacağını dile getirdi. Bu açıklamanın ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Milletvekili Binali Yıldırım, “Fuar alanı deniz ile buluşmalı… Kültürpark’ta bu şekilde çalışma yapılsa güzel olur” diye konuştu. Bunun üzerine Kocaoğlu kamulaştırma maliyetlerinin yüksek olacağını ve belediyenin bu maliyetin altından kalkamayacağını söyledi.
 
PARA SORUNU YOK
Konu, belediyenin para ve mali yapısına gelince Erdoğan, “Koskoca Büyükşehir Belediyesi’nin parası yok mu? Ne olacak maddi anlamda sorun olmaz” ifadelerini kullandı. Kocaoğlu da bu sefer belediyenin para probleminin olmadığını, her projeyi kendi gücü ile yapabilecek durumda olduğunu söyledi. Milletvekili Aydın Şengül de, “Sayın Cumhurbaşkanım belediyede para sorunu yok. Para çok” dedi.

Erdoğan yaklaşık 20 dakika süren ziyaret sonunda Kocaoğlu'na günün anısına bir plaket sunarken, Büyükşehir Belediye Başkanı da Cumhurbaşkanı'na Saat Kulesi'nin gümüşten bir biblosunu armağan etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SİNAN ÖZTAN 10 Mayıs 2015 Pazar 19:59

Kültür Park denizle nasıl buluşacak.Bunu önerenlerin aklından zoru olmalı.İzmirîn en değerli yerleri nasıl istimlak edilecak.Atatürk Liseside yıkılacakmı? En az Yüzlerce apartmanın yıkılması gerekir.Bu istimlakın altından hiç bir güc kalkamaz.Aydın Şengül'de şirinlik ve yağcılık olsun diye para çok demiş.Aklınca dalga geçmiş.Binali Yıldırımın önerisi akla ziyan.

Yorumu oyla      15      5  
Megaköylü 10 Mayıs 2015 Pazar 13:00

Bence CHP nin başına aziz koçoğlu geçmeli

Yorumu oyla      19      7  
izmir35 10 Mayıs 2015 Pazar 11:57

Izmirin on a sorununa karsilik verdigi cevap fuari ozellestir : )

Yorumu oyla      16      9  
TC misafir 10 Mayıs 2015 Pazar 11:16

Kültürparkı denizle mi buluşturmak istiyorsunuz? ve kamulaştırma için para da sorun değilse o zaman denizin kıyısında olan inciraltını kamulaştırıp inşaat firmalarından kurtararak oraya central park benzeri bir yeşil alan yaratarak ülkenin en güzel parklarından birini pek tabi yapabilirsiniz. Tabi oradaki hak sahiplerini mağdur etmeden. Ama yapamazsınız çünkü birileri oradaki rantın kaymağına göz dikmiş durumda.

Yorumu oyla      19      6  
Şarlo 10 Mayıs 2015 Pazar 09:25

Zaman sana uymassa sen zamana uy.

Yorumu oyla      14      5  
yurttaş 10 Mayıs 2015 Pazar 09:24

Bu ikili görüşünce dünyanın sonu gelmedi,İzmir'in sorunları ve yatırımları için kibir ve aymazlık yapan kimse onu ayırmak gerekir.

Yorumu oyla      15      6  
silo 10 Mayıs 2015 Pazar 09:10

İzmir e daha çok gelmelisiniz.

Yorumu oyla      13      13  
10 Mayıs 2015 Pazar 00:51

"Binali Yıldırım, “Fuar alanı deniz ile buluşmalı… Kültürpark’ta bu şekilde çalışma yapılsa güzel olur” diye konuştu. " Kültürpark ile deniz arasında tarih yatıyor tarih! nereyi yıkıyorsun? En başta Atatürk Lisesi var, bir dünya ev var. İzmir'den bu kadar mı uzaksınız? Yoksa amaç başka mı? Bir ara o liseler için neler döndüğünü herkes biliyor.

Yorumu oyla      21      7  
fahri 10 Mayıs 2015 Pazar 00:44

erdoğanı seviyoruz

Yorumu oyla      25      65  
Merkez 10 Mayıs 2015 Pazar 00:32

Delikanlı adam Başkanlık yakışır sana

Yorumu oyla      26      55  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Gaziemir’den coşkulu seçim ofisi açılışı
CHP Gaziemir Merkez Seçim Ofisi, Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, ...
Delican'dan Anneler Günü mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, hiçbir değerle kıyaslanmayacak ...
Davutoğlu salondan çıktı, Kılıçdaroğlu cevap verdi!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26'ncı Olağan Genel Kurulu'nda konuşan ...
 
CHP Balçova'nın kadınları alkışladı!
CHP Balçova İlçe Başkanlığı Ana Kademe, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları, ...
HDP’den Anayasa Mahkemesi’ne ‘Erdoğan’ başvurusu
HDP, seçimler öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ...
Davutoğlu Kılıçdaroğlu’na bakarak Derviş’i eleştirdi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na bakarak konuşan Davutoğlu, "Çiftçilere ...
 
CHP Bornova 'Üç Fidan'ı andı
CHP Bornova İlçe Gençlik Kolları Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin ...
Davutoğlu o soruya yanıt verdi: Suriye’ye müdahale…
Başbakan Ahmet Davutoğlu, perşembe günkü Bingöl ve Elazığ mitinglerinden ...
Atatürk’te Erdoğan mesaisi: AK Parti tam kadro sahaya indi!
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın katılacağı miting için programlarını tamamlayarak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva