HABERLER>POLİTİKA
2 Mayıs 2015 Cumartesi - 15:16

Tanrıkulu’ndan TOKİ çıkarması: Can kaybı mı olsun?

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, 668 Ailenin yaşadığı ve heyelan nedeniyle tahliye kararının alındığı Çiğli Evka-5 TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu. Bölgede vatandaşların endişelerine yakından tanıklık eden Tanrıkulu, “Neden hala tedbir alınmıyor. İlle Soma ve Samsun’da olduğu gibi vatandaşlarımızın ölmesi mi gerekiyor. Burada arsası üzerine inşaat yaptıran TOKİ, bu binalara ruhsat veren Belediye ve inşaatı yapan müteahhidin ortak sorumluluğu var. Sorumlular gerekeni yapmalı” dedi.

Tanrıkulu’ndan TOKİ çıkarması: Can kaybı mı olsun?

İZMİR - TOKİ konutlarında derin çatlakları yerinde gören, boşaltma kararı verilmesine rağmen okulları kapanmasına 1 ay kaldığı için yüzlerce ilkokul öğrencisinin okuduğu TOKİ Çiğli İlköğretim okulunda incelemelerde bulunan Tanrıkulu, bölgede vatandaşların canlarına mal olacak büyük bir sıkıntı olduğuna işaret etti. Tanrıkulu, TBMM’de konu hakkında ilgili bakanlıklara soru önergesi vererek, sorun çözülesiye kadar takipçisi olacağını söyledi. Belediye Meclis üyeleri ve partililerle birlikte yaklaşık 1 saati aşkın süre incelemelerde bulunan Tanrıkulu, vatandaşlarda tek tek konuşarak sorunlarını dinledi ve çözüm için mücadele edecekleri sözünü verdi.

VATANDAŞLAR ENDİŞELİ
 Evka-5 Mahallesi’nde heyelan riski nedeniyle, TOKİ tarafından yaptırılan bazı binalarla TOKİ Çiğli ilköğretim okulunun 17 Nisan tarihinde boşaltılmasına karar verilirken, imkanı olan bazı vatandaşlardan evlerinde taşınırken, büyük bir çoğunlu evlerinde endişeli bekleyişini sürdürüyor.  Heyelan nedeniyle TOKİ konutlarında  ciddi çatlaklar meydana gelirken vatandaşlar yarıkların her geçen gün büyüdüğünü, ancak bugüne kadar tedbir alınmadığını ifade ettiler. İncelemelerin ardından konuşan MHP İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Tanrıkulu, TOKİ konutlarında ciddi sıkıntı olduğuna işaret ederek, sorumluları göreve davet etti ve derhal tedbir alınmasını istedi.

İLLE CAN KAYBI MI GEREKİYOR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilköğretim okulu ile üstünde kalan binaların arasına fore kazıklar çaktığını ancak, TOKİ konutları için bugüne kadar hiçbir şey yapılmadığını açıklayan Tanrıkulu, “Burada büyük bir sorumsuzluk örneğini görüyoruz. TOKİ arsası üzerine 20 bina yapmış. Toplamda 668 Aile bu evlerde yaşıyor. 2010 Yılında vatandaşlar bu evlere taşınmış. 2011 yılından beri de heyelan oluyor. Heyelan nedeniyle binalarda çok ciddi çatlaklar var. Çocukların oynadığı oyun parkı çatlaklar yüzünden sökülmüş. Binaların arasındaki istinat duvarlarında bir elin gireceği kadar çatlaklar oluşmuş durumda. Yollarda yarılmalar var. İlkokul öğrencilerinin okuduğu okulda derin çatlaklar var. Boşaltma kararına rağmen ‘okulların kapanmasına 1 ay kaldı’ denilerek boşaltılmamış. 3 binaya boşaltma kararı verilmiş. İmkanı olan evini taşıyor ama diğerleri ne yapacak. Tedbir almak için ille Soma Kömür Madeni veya Samsun’daki TOKi evleri gibi can kaybı mı bekleniyor” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Konuyu sürekli gündemde tutacaklarını hem yerel de hem de Ankara’da sorunun çözümü için girişimlerde bulunacaklarını vurgulayan Tanrıkulu, Belediye Meclislerine ve TBMM’ye sorunu getireceklerini kaydetti. Burada hatalar zinciri olduğunu açıklayan Tanrıkulu, TOKİ, Belediye ve müteahhidin sorumluluğu olduğunu, bu sorumluların bir araya gelerek sorunu çözmeleri gerektiğini belirtti. Tanrıkulu, buradaki endişeli vatandaşların sesini duymayan, harekete geçmeyen ilgili herkesin kanuni ve vicdani olarak sorumlu olduğunu sözlerine ekledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan işçilere: Nankörlük yapmayın!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'daki toplu açılış töreninde ...
Kılıçdaroğlu: En büyük tanığım Arınç’tır!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Ekonomide hesapları en iyi bilen ...
Bakan Yıldız: Soma ve Ermenek mahcubiyetim!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma ve Ermenek maden facialarında ...
 
Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu’ndan samimi görüntü: Ne konuştular?
İki Lider TOBB genel kurulunda samimi görüntüler verdi, akıllara ne konuştular sorusu geldi.
Üç ilin başkanından Erdoğan’a boykot!
Diyarbakır, Batman ve Siirt belediye eş başkanları bugün bölgeye gelecek ...
Kılıçdaroğlu’ndan koalisyona hayır, HDP’ye evet!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “AK Parti ile koalisyon kuracak ...
 
Gül’den ‘Gülen ziyareti’ sorusuna çarpıcı yanıt
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olduğu ...
Kılıçdaroğlu: O yemin etti, bana soruyorsunuz…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık sitemine ilişkin değerlendirmeleri ...
Davutoğlu: CHP, HDP ve DHKP-C’yle işbirliği yapıyor!
Başbakan Davutoğlu, "CHP bugünkü tabloyla HDP ile girdiği işbirliğini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva