HABERLER>EKONOMİ
10 Şubat 2015 Salı - 09:55

Taksi isyanında söz Başkan’ın: O iddialar için ne dedi?

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık bir grup taksicinin yaptığı eylem ile gündeme gelen konularla ilgili açıklama yaptı. Oda binasının önünde toplanan taksicilerin yanlış yönlendirildiğini ifade eden Anık, “Birlikte oturup yemek yediğimiz bazı isimler şimdi karşıma geçtiler. Odada kaos çıkartıp plaka satışından rant elde etmek istiyorlar. Burada olduğum süreci kesinlikle izin vermeyeceğim” dedi. Anık, iddiaları tek tek yanıtladı.

Taksi isyanında söz Başkan’ın: O iddialar için ne dedi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda yaşanan kriz devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Karabağlar’da bulunan oda binasının önünde toplanan taksiciler oda imkanlarının Başkan Celil Anık ve yönetimdeki isimler tarafından kullanıldığını ifade etmişti. Taksilerle yol kapatan, eylem yapan taksiciler alınan satış ve durak iptallerinin gerekçelerini sormuştu. Anık hakkındaki iddiaları yanıtlarken muhalif isimlere sert sözlerle yüklendi.
 
Taksicilerin mesajlarla organize edildiğini ifade eden Başkan Anık, eylem sırasında mesaj çekenlerin cep telefonu numarasını gizlediğini söyledi. Bir dönem kendisine destek veren bazı isimlerin şimdi karşısına geçerek muhalefet yaptığını anlatan Anık, “Ne yazık ki bu arkadaşlarımızın amaçları belli. Odada kaos oluşturup taksi plakası sahiplerinin plakalarının satmasını sağlamak. Bu kaos ortamında plaka satışından rant elde etmek istiyorlar. Bunu da herkes biliyor. Bulanık suda balık avlamak istiyorlar. Bizim gizlimiz aklımız yok. Üç yıl sonra yapılacak seçimlere hazırlık için şimdiden yıpratma politikası uyguluyorlar. Burada olduğum sürece herkes bilsin ki kesinlikle bu isimlere rant elde ettirmeyeceğim” dedi.


 
SATMAMIZDA ENGEL YOK
Anık, iddialar arasında yer alan konulara da açıklık getirdi. Urla Çeşmealtı’nda bulunan odaya ait kamp ve tesisleri için satış işlemi yapılmadığını anlatan Anık, “Biz göreve gelirken oda yönetimi olarak satış yetkisini de alıyoruz. Bir oda, arazi, gayrimenkul alabilir de satabilir de… Bunu biz de yapabiliriz. Bunda hukuksuz bir durum yok. Orada çeşitli projeler gündeme geldi.  Tam 45 yıldır turizm imarlı bir şekilde duruyor. Atıl haldeki tesisleri değerlendirmek istiyoruz. Yıllık odamıza kullanılmadığı için  60-70 bin TL zararı var. Satış kararı almamızın önünde bir engel yok. Biz, satacağımız bir yer ile ilgili mahkeme kararı ile rayiç bedel tespiti yapıyoruz” diye konuştu.
 
İTİRAZ EDENLERİN TAKSİLERİ VAR
Başkan Anık, Gaziemir Optimum Alışveriş Merkezi’ne giren taksilerden alınan plaka başına 3 bin TL’nin normal olduğunu söyledi. Her avantajın ve imkanın bir bedelinin ve külfetinin olduğunu dile getiren Anık, “Bağırıp çağıran arkadaşların taksileri şu anda orada çalışıyor. Bu konuda bir sıkıntı yok. Alınan paraların kayıtları da evrakları da var. Yasa dışı bir işlem yapmıyoruz” dedi.
 
DURAK İPTAL OLMADI
İddialar arasında yer alan Buca’daki bir taksi durağının yanına yeni bir taksi durağı yapılması, onun da 400 bin TL ile yandaki durakta hizmet verenlere satıldıktan sonra iptal edilmesi konusunun da gerçek dışı olduğunu söyleyen Anık, “Buca’da durak iptal olmadı. Herkes yerinde duruyor ve çalışmasını sürdürüyor. Şu anda bir sorun yok. Paraların kaybolduğu ve 400 bin TL’nin alındığı konusu da tamamen yanlıştır” diye konuştu.
 
YERİNE GELECEK
Anık, Üçkuyular’da durak iptali ile ilgili de değerlendirme yaptı. Anık, “Metro çalışmaları ve geçit nedeniyle durağın yeri kaydırıldı. Taksiler, Çeşme’ye giden araçların olduğu garaja giriyorlar. Bu yüzden onların bazılarına ceza yazıldı. Durak fiili olarak olmasa da zaten araçlar orada bekliyorlar. Durak metro çalışmalarından sonra yerine konulacak” dedi.
 
KAYITLARI DURUYOR
Anık, odaya ait gayrimenkullerin rayiç bedellerin altında bazı isimlere satıldığı iddiaları için ise, “Bizim aldığımız, sattığımız bellidir.  Bahse konu olan daireyi rayiç bedelin 90 bin TL üstünde sattık. Belgesi de ortada duruyor. Bunların yaptıkları karalama kampanyasından başka bir şey değildir. Biz merkezden çıkarak kendi binamıza geldik. Şimdi odamızın bir binası ve kendisine ait yeri var. Aylık 50 bin TL kira ödemekten kurtulduk” diye konuştu.
 
Öte yandan Anık, çevreyolu garaj durağının ise adli bir olay nedeniyle kaldırıldığını da sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Büyük başkan 11 Şubat 2015 Çarşamba 10:32

Bir kurum zarar ediyorsa. Tabi ki de satılmalı havalimanı taksi. Kiraya verdiler parasını alamadılar. Mahkemeye verip zorla çıkardılar. Her sene zarar. Nee yapılacak zarar ediyorsa satılacak tabi ki de. Raiç değer mahkeme kararı ne ise satılacak.

Yorumu oyla      11      5  
havaalanı taksi 11 Şubat 2015 Çarşamba 10:19

büyük başkan lakaplı arkadas şu anda celil anığın karşında olan kişiler zamanınada seçim için velil anığa çalısan kişilerdir. bu alayın seçimle falan alakası yok.

Yorumu oyla      11      5  
Büyük başkan 11 Şubat 2015 Çarşamba 09:17

Tebrikler başkan, Herkezin ağzının payını vermişsiniz. İtirazı olana kanunen tüm yollar açık seçimin ezikliğinden çıkamayan muhalefet ayak oyunları yapıyor. Seçim zamanı da uğraştılar ama boş

Yorumu oyla      11      6  
Mustafa pala 10 Şubat 2015 Salı 22:01

bu güne kadar garibanın üstünden kazanılan rantın Hesabını nasıl vermeyi düşünüyorsun Say'ın başkan birilerini rant çıkar ile itham ile suçlamak ile olmaz suçladığınız kişiler oda başkanı değil siz oda başkanısınız Düne kadar yemek yediğiniz kişilerle neden ters düştünüz bunuda açıklayın lütfen

Yorumu oyla      13      5  
10 Şubat 2015 Salı 18:36

Başkanım Balçova olarak her zaman arkandayız

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de soğuk dondurdu, elektrik yaktı!
Soğuk havalar vatandaşın elektrik faturasını kabartırken, dağıtım bedeline ...
Motorine zam: İşte yeni tarife
Motorine gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 9 kuruş zam geldi.
Flaş! Ve dolar psikolojik sınırı aştı
Dolar/TL yeni rekorunu kırarak 2,50'yi gördü.
 
Babacan’dan ‘manidar’ Merkez Bankası açıklaması
Babacan bugün yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası'nda gayet yetkin bir ...
Wedding Fashion'da hedef dünya liderliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, fuarcılık sektörünün öncü ...
İTB’nin yeni Genel Sekreteri Güdücü
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Genel Sekreteri Turan Sökeli’nin Ekim 2014 ...
 
Bakanlıktan vize: İzmir ve Manisa’ya yeni RES geliyor
Bakanlar Kurulu’nun “acele kamulaştırma” kararı verdiği İzmir Kiraz ve ...
Türklerin İsviçre bankalarındaki parası dudak uçuklattı
Dünyanın en büyük bankalarından HSBC’nin İsviçre’deki özel bankacılık ...
Ege-Koop Başkanı Aslan’dan konut paketi çıkışı!
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ilk defa konut sahibi olmak isteyen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva