HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Şubat 2020 Çarşamba - 13:29

Sürdürülebilir İzmir için yol haritası belirleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği İzmir Sürdürülebilir Kent ve Yapılar Çalıştayı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başladı. İki gün sürecek çalıştay İzmir’in sürdürülebilir kent olma hedefine ilişkin yol haritasını belirleyecek.

Sürdürülebilir İzmir için yol haritası belirleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulusal ve uluslararası çapta uzmanların bir araya getirdiği Sürdürülebilir Kent ve Yapılar Çalıştayı bugün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başladı. İzmir’in sürdürülebilir kent çalışmalarında ana kıstasları belirlemek, kentin karbon ayak izini azaltmak için neler yapılması gerektiğini ortaya koymak, ulusal ve uluslararası alandaki uygulamalar konusunda bilgi edinmek amacıyla düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı.

Tunç Soyer, İzmir’in dünyanın izlediği yoldan kopuk, kendi kabuğuna çekilmiş bir kent olarak görmek istemediklerini aksine İzmir’i dünyayla entegre ve sürdürebilirlik hedefleriyle buluşmuş bir kent olarak ilerletmek istediklerini söyledi. Soyer “Stratejik planımızda ortaya koyduğumuz sürdürebilir kalkınma hedefleri dünyayı yakından izlememizi gerektiriyor. Ortaya koyduğumuz yeni yeşil alanlar, yeşil altyapı yaklaşımımız tam da bunun sonucu. Kentteki yeşil alanların da bir altyapı olduğunu düşünüyoruz ve yeşil altyapı kavramını ilk defa aslında burada kullanmış oluyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi depreme hazır”

Çalıştayda Büyükşehir Belediyesi’nin deprem konusunda yaptığı hazırlık çalışmalarına da değinen Soyer şöyle devam etti: “Deprem felaketiyle başa çıkmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun süredir devam eden çalışmaları var. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak ortaya koyduğumuz Afet Planı’yla depreme hazırız ama İzmir hazır değil. Tüm mesele İzmir’i depreme hazırlamakta ve biz buna gayret edeceğiz.”

İzmir’den örnek model

Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı Kurulu sözcüsü ve Başkan Danışmanı Ruhisu Can AL Temmuz 2019 da kurulan ağın çalışmaları hakkında bilgi verdi. İzmir ilçe belediyelerinde kurulan sürdürülebilirlik ofisleri aracılığıyla  yürütülen Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının  yerellestirilmesi çalışmalarının devam ettiğini belirten Al, bu modelin Türkiye ve Dünyada örnek bir model olacağının altını çizdi.

Çalıştaya İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, 30 ilçe belediyesinden temsilciler, akademisyenler, TMMOB’ye bağlı ilgili meslek odaları ve İzmir Ticaret Odası (İTO), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (ESBO) temsilcileri katıldı.

 
Bornova’da resim, heykel ve kırkyama aynı sergide
 
Altınordu'da Muhammed üzüntüsü
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Şubat 2020 Perşembe 11:18

Hala bilgi diyor ya!

Yorumu oyla      2      3  
Bilgi 5 Şubat 2020 Çarşamba 20:16

Toplu ulaşımda çevre ilçelerin 90 dk. aktarma hakları ; İzmir BB Meclisinin 10.02.2016 tarih ve 179 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.

Yorumu oyla      2      4  
90 dakika 5 Şubat 2020 Çarşamba 17:10

Abisi, Bergama, Ödemiş ... gibi yerlerde 90 dakika ne zaman olmuş ki 2016'da kaldırıldı diyorsun.

Yorumu oyla      2      3  
Yol Haritası 5 Şubat 2020 Çarşamba 14:12

İzmir BB ‘si toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerde (11 ) belediyeye ait toplu taşıma aracına ilk binişten sonra 90 dk. süresince binişler BEDAVA. Çevre ilçelerdeki ( 19 ) İzmir BB ait ESHOT otobüslerinde 10.02.2016 tarihinden itibaren süre tanımlaması olmaksızın İndi bindi ( İzmirim karttan ) PARA ÖDENİYOR. İzmir’de toplu taşımadaki bu ayrımcılığın sürdürülebilirliği daha ne kadar devam edebilir ? Gaziemir - Ayrancılar arası 17 km mesafe için 2 belediye aracına biniliyor ve 2 bilet ( 3,56 +3,56 ) 7,12.- TL ödeniyor. İzmir’den Türkiye’ye örnek bir model. 17 km mesafe ; İzmir BB ait araçlarla 7,12.- TL. 11 merkez ilçe sınırları içinde ; sınırsız 90 dk. aktarma hakkı ile İzmir BB ait araçlarla aktarma yapa yapa 90 dk. süresince kaç km , giderseniz gidin sadece ve 3,56.- ( Not: İzban 25 km den sonra km başı ücret ilavelidir)

Yorumu oyla      3      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da resim, heykel ve kırkyama aynı sergide
Ressamlar Faruk Müftüoğlu ile Adnan Kandemir, Heykeltraş-Ressam Nuray ...
Bergama'ya lojistik merkezi müjdesi
Bergama’da eksikliği yıllardır giderilemeyen ve ilçenin kangrene dönmüş ...
İzmir'de vapur seferleri normale döndü
İzmir'de olumsuz hava ve deniz koşulları sebebiyle durdurulan vapur seferleri ...
 
İzmir arıtmada Türkiye lideri!
TÜİK belediyelerin atıksu arıtma verilerini açıkladı. İzmir, ileri biyolojik ...
O ilçede sosyal yardımlar için belediyeden açıklama: Gerekirse toplu ödeme yaparız!
Buca Belediyesi’nin ilçedeki hak sahiplerine 6 aydır para ve gıda yardımı ...
Gaziemir’de Halk Günü uygulaması
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, yoğun çalışma programı nedeniyle ...
 
Çiğli'den Elazığ'a yardım eli
Çiğli Belediyesi kişisel bakım hizmetleri birimi Elazığlı depremzedelerin ...
Bayraklı siyasetinde fair-play rüzgarı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçedeki siyasi partileri ziyaret ...
Narlıdere Belediyesi'nden sanata tam destek!
Narlıdere’deki engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak ve onları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva