HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Şubat 2020 Çarşamba - 13:16

Bergama'ya lojistik merkezi müjdesi

Bergama’da eksikliği yıllardır giderilemeyen ve ilçenin kangrene dönmüş sorunlarından birisi olan Tır ve Kamyon Garajı’nın yapımı için çalışmalar başladı. Bergama Belediye Başkanı Koştu, “İlçemiz hükümetimizin yaptığı otoyollar, Organize Sanayi Bölgesi, Serbest Bölge ve Liman çalışmaları ile ekonomik gelişmelerin tam göbeğinde duruyor. Bütün bu projelere entegre bölgemizin en büyük lojistik merkezlerinden birisinin yapım çalışmaları başladı. Tır ve kamyon garajı ile esnaflarımız rahat bir nefes alacak. Düzene kavuşacak” dedi.

Bergama ya lojistik merkezi müjdesi

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun 31 Mart Yerel Seçimleri’nde halka vermiş olduğu vaadlerinden birisi gerçek oluyor. İslamsaray Mahallesi Vakıflar üstü mevkiinde yapılacak olan tır ve kamyon garajı, 13 bin metre kare alana sahip olacak. Yapımı devam eden yeni çevre yolunun kuzeyinde yer alacak olan Tır ve Kamyon Garajı için aynı zamanda çevre yolu ile bağlantı da yapılacak. Çandarlı Limanı’nın, Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin faaliyete geçmesi, her geçen gün yeni yatırımcılar çeken Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesiyle bu garaj önemli bir lojistik merkez haline dönüşecek.

BAŞKAN KOŞTU: YILLARDIR BEKLEYEN SORUNU ÇÖZMENİN HEYECANINI YAŞIYORUZ   
Bakırçay bölgesine hizmet edecek olan lojistik merkezin yıllardır yapılması için beklediğini, ama bir türlü yapımının başarılamadığını söyleyen Başkan Koştu, “Bu projenin startını vermek bize nasip oldu. Yapımı için gereken görüşmeleri süratle tamamladık. DSİ ‘den kanal boyu yol ve beton sulama kanalı üzeri köprü geçiş izinlerini ısrarlı takiplerimiz neticesinde olumlu olarak sonuçlandırdık. Yıllardır bekleyen bu engelin aşılmasıyla birlikte Tır ve Kamyon Garajı için yeşil ışık doğmuş oldu” dedi.

BAŞKAN KOŞTU: TARİHİ KENTİMİZE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLERDEN KURTULACAĞIZ
Tır ve kamyonların cadde ve sokak aralarına gelişi güzel bırakılmasının üç bin yıllık tarihi ile turizm kenti olan Bergama’ya hiç yakışmadığına da dikkat çeken Başkan Koştu, “Garajın faaliyete geçmesiyle kentimiz bu görüntülerden de kurtulmuş olacak. Turizmden kazanan bir Bergama için tanıtım faaliyetlerine ve yatırımlara başladığımız bir dönemde tır ve kamyonların oluşturduğu görüntü kirliliğinin ortadan kalkması en büyük arzularımızdan birisi” dedi. 

BAŞKAN KOŞTU: NAKLİYECİ ESNAFIMIZ RAHAT NEFES ALACAK
İzmir’in kuzey aksında Bergama’nın ekonomik olarak çok büyük gelişmelere gebe olduğu bu günlerde şehrin her anlamda bu alt yapıya hazır hale getirilmesi için faaliyetlerin aralıksız sürdürüldüğünü açıklayan Başkan Koştu, “İlçemizin en büyük sorunu mahalle aralarına park edilen tır ve kamyonların oluşturduğu çevre sorunu ve tehlikeler. Bu sorunların önlenmesi için önemli bir adım atılmış oldu. Vatandaşlarımızın seçim sürecinde bizlerden talep ettiği Tır ve Kamyon Parkı konusu uzun süredir yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. İlçemizde tır ve kamyon garajının olmayışı günlük yaşamda büyük sıkıntılar çekilmesine neden oluyor. Her cadde ve sokağa gelişi güzel bırakılan büyük tonajlı araçlar nedeniyle vatandaşlarımız zorluk çekiyor. Trafik sıkıntısı ile beraber tır ve kamyoncu esnafımızın da mal ve can güvenliği ciddi anlamda tehlike içerisinde. Yapılacak olan güvenlikli garaj ile bütün bu sıkıntılar sona ermiş olacak. Park yeri bulamayan esnafımızın da yüzü gülmüş olacak” dedi.   

 
İzmir'de vapur seferleri normale döndü
 
Bornova’da resim, heykel ve kırkyama aynı sergide
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de vapur seferleri normale döndü
İzmir'de olumsuz hava ve deniz koşulları sebebiyle durdurulan vapur seferleri ...
İzmir arıtmada Türkiye lideri!
TÜİK belediyelerin atıksu arıtma verilerini açıkladı. İzmir, ileri biyolojik ...
O ilçede sosyal yardımlar için belediyeden açıklama: Gerekirse toplu ödeme yaparız!
Buca Belediyesi’nin ilçedeki hak sahiplerine 6 aydır para ve gıda yardımı ...
 
Gaziemir’de Halk Günü uygulaması
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, yoğun çalışma programı nedeniyle ...
Çiğli'den Elazığ'a yardım eli
Çiğli Belediyesi kişisel bakım hizmetleri birimi Elazığlı depremzedelerin ...
Bayraklı siyasetinde fair-play rüzgarı
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçedeki siyasi partileri ziyaret ...
 
Narlıdere Belediyesi'nden sanata tam destek!
Narlıdere’deki engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak ve onları ...
Buca'da korku filmi gibi baskın: Vatandaşın sofrasına suikast!
Halk sağlığı açısından sürekli gündeme gelen tavuk döner satışını Buca ...
Bornova markası Tarım Fuarı’nda
Bornova Belediyesi, eski köy yerleşimi olan 12 mahallede üretilen ve “Bornova” ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva