HABERLER>EKONOMİ
16 Kasım 2013 Cumartesi - 09:41

Şoförler Odası’nda büyük yarış: Akın’dan Anık’a hodri meydan

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adayı Yılmaz Akın, “Mevcut başkana sesleniyorum. İstediğiniz ulusal –yerel kanalda taksici esnafının sorunlarını ve projelerimizi konuşmaya varım. Hodri meydan diyorum” dedi.

Şoförler Odası’nda büyük yarış: Akın’dan Anık’a hodri meydan

Otokent Başkanı Yılmaz Akın, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını miting gibi bir basın açıklamasıyla duyurdu. Yağhaneler Semti'nde Shell İstasyonu'nda yapılan toplantıya taksici esnafı yoğun ilgi gösterirken, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Akın'ı yalnız bırakmadı.

2014 yılı Ocak ayında yapılacak olan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlık seçimi için adaylığını duyuran Otokent Başkanı Yılmaz Akın, “Taksici esnafımız için her şey yeniden başlayacak ve bütün sıkıntıları geride bırakacağız” dedi.

Akın, taksici esnafının yılın her döneminde ciddi sorunlar yaşadığının altını çizerek, “Taksici esnafımız ve odamız; ancak ve ancak sürekli sahada olarak sorunları tespit edebiliriz. Esnaf odasını yönetenler sahaya inmediği sürece sektörde iyileştirme olması mümkün değildir.
Mevcut hükümetin sivil toplum kuruluşlarına verdiği önem ve açılan diyalog kapıları çok iyi değerlendirilmeli” diye konuştu.


Akın, taksicilikten gelen bir kişi olduğunu kaydederek, “Dolayısıyla camianın her türlü sorununu bilen ve gerekeni yapacak bir arkadaşınızım” ifadesini kullandı.
Akın, sonuç odaklı ve iletişime açık bir yönetim anlayışı içinde olduğunu vurgulayarak, “Üye aidatları ile makam araçlarına kurulan ve makam odalarından bakarak sorunlara çözüm bulmak mümkün değildir” sözlerine yer verdi.
 
KANUNİ DÜZENLEMELER
Sektörün ihtiyaç duyduğu kanuni düzenlemeleri takip edecek bir anlayışla hareket edeceklerini kaydederek şöyle konuştu: “Sektörümüzün ihtiyacı olan tüm kanuni düzenlemelerin hızla gerek bakanlar kurulumuzdan, gerekse Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkartılabilmesi için, sektörel LOBİCİLİK faaliyetlerine hız verilmesi İçin gerekli yerel ve bölgesel desteğin

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na sağlanması gerekir. Bu konuda sözlü, yazılı ve görsel basın araçlarının kullanılması, odamız yayın organları vasıtası ile de bu desteğin perçinlenmesini sağlayacağız. Böylelikle şoför esnafının sesinin Daha gür, daha etkin çıkmasını tecrübeli çalışkan üretken odamız kadrosu ile temin ederek, MEVZUAT iyileştirmelerinden başlamak ana stratejimiz olacaktır.”
 
YEREL YÖNETİM VE MÜLKİ AMİRLERLE GÖRÜŞECEĞİZ
Akın, taksici esnafının sorunlarının çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, emniyet müdürlüğü ve valilikle koordineli çalışacaklarını vurgulayarak, “Bazıları taksici arkadaşlarıma 'beni belediye ile karşı karşıya getirmeyin' diyor. Ne demek bu? Peki, taksici esnafın sorunlarını kim konuşacak? Kime aktarılacak? Bu şehirde faytonu taşıyan atlara gösterilen özen taksiciye gösterilmiyorsa bu yönetim anlayışı bundan sorumludur” görüşünü aktardı.
 
ESNAFIN GÜVENLİĞİ
Akın, taksi cepleri başta olmak üzere, taksicilerin talep ettiği her konuyu gündeme taşıyacaklarını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben kimseden kendim için gidip bir şey istemem; ama sizin için gider her yetkilinin makamının kapısı önünde yatarım. Vergisi veren, her türlü özveriyi gösteren taksici esnafımız hak ettiği değeri alacak. Onun aidatları çarçur edilmeyecek.

Şoförler ve Otomobilciler büyük ailesi olarak, kardeşlerimizin can güvenliklerinin Gerek kriminal vakalar karşısında, gerekse trafikte sağlanabilmesi adına, öncelikli olarak, federasyonumuz şemsiyesi altında, yapacağımız, hükümet nezdinde sunumlarımız ile gündemde olan ancak yeterli hızda ilerlemeyen mevzuat çalışmalarının hızlandırılması ve sonuçlanması konularını ele alacağız.”
 
KORSAN TAKSİ İLE MÜCADELE
Akın, esnaf odası olarak üzerlerine düşen bir başka önemli görevin korsan taksilerle mücadele olduğunu da vurgulayarak, “Mesleğimizin hem kalitesini düşüren hem emeğimizden çalan korsan taksilerle mücadelemizde kararlı olacağız. Bir kentte korsan taksicilik varsa o kentte taksici esnafı sahipsiz demektir. Biz ekmeğimize ve mesleğimize sahip çıkacağız” diye konuştu.

Akın, eskiden taksici esnafının farklı imkanlara da sahip olduğunu hatırlatarak şu sözlere yer verdi: “Eski günleri özlüyorum desem yeridir. Eskiden bizim lokalimiz vardı. Düğünlerimizi şölenlerimizi yaptığımız yerlerimiz vardı. Dispanserimiz vardı. Şimdi hiçbiri yok. Ben size söz veriyorum. Odamızı tekrar bu imkanlara kavuşturacağız. Taksicilerimiz düğünlerinde, çocuklarının sünnet düğünlerinde yalnız kalmayacak.”

Taksicilerin ağır bir vergi yükü altında ezildiğini de kaydeden Akın, 5 yılda bir uygulanan ÖTV ve KDV’den muafiyet için her türlü çalışmayı yürüteceğini anlattı. Akın, mevcut olan taksi duraklarının sorunlarını tek tek tespit ettiklerini de kaydederek, bütün durakları yenileyeceklerinin altını çizdi. Akın, araç takip sistemi ile de haksızlıkların önüne geçeceklerini dile getirdi.
 
ANIK’A: KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK
Akın, mevcut başkan Celil Anık’ın adını söylemeden şu sözleri sarf etti:
“Makam koltuklarında ve makam odalarında meslek odası başkanlığı yapan arkadaşlara söylüyorum. İstedikleri her ulusal ve yerel kanalda tartışmaya hazırım. Hodri meydan diyorum. Başkanlığın hakkını vermek gerek. Şimdi bazıları bizim adaylığımızı görünce ne yapacaklarını şaşırdılar. Ama ne demişler korkunun ecele faydası yok. Herkes vakti gelince oturduğu koltuğu bırakmayı bilmeli.”
 
6 AY ZAMAN
Akın, taksici esnafına sahiplenmek adına yola çıktığını kaydederek şunları söyledi:
“Değerli arkadaşlar, inanın bugüne kadar bir aday çıksın diye bekledim. Ama hiç kimse aday olmadı. Taksici esnafının bu kadar sorunu varken, sessiz kalamazdım. Bugüne kadar Otokent’te yaptıklarımızla zaten kendimizi ispatladık. Ticaret Odası ve TOBB’daki görevlerimle de önemli çalışmalara imza atmaya çalışıyoruz. Bizim koltuk, makam gibi bir derdimiz yok. Binlerce üyesi olan ve bu kentin yükünü çeken taksici esnafı sahipsiz. Göreceksiniz 6 ay sonunda hepiniz bana ‘Allah razı olsun’ diyeceksiniz. 6 ay içinde bu memnuniyeti görmezsem başkanlığı bırakırım.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İspanyollar Türk fındığına yasak istedi
Dünya fındık üretiminde önemli bir konumu sahip olan İspanyollar, Türk ...
Travel Turkey İzmir’in partner ülkesi Mısır
Travel Turkey İzmir, 2014 turizm sezonunun başladığı yer olacak. 05-08 ...
Susam krizi: Karaborsaya mı düştü?
Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçılar Odası Başkanı Erdal Pınar, ...
 
İşsizlik tavan yaptı: Beş ayın zirvesinde
Ağustos'ta işsizlik yüzde 9,8 ile Mart 2013'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
Okul sütü ihalesi onaylanmadı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 12 Kasım'da yapılan okul sütü alımı ...
İş dünyasında 3 endişe: İthalat, cari açık ve sıcak para
Ege Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen Sektör Tanıtım ...
 
Okul sütü ihalesine ret!
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 12 Kasım'da yapılan okul sütü alımı ...
Denizli'den kıdem tazminatı çıkışı!
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, son günlerde iş dünyasını ...
Cumhuriyet tarihinin 2’nci büyük cezası!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), akaryakıt ve LPG’de teknik düzenlemeleri ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva