HABERLER>EKONOMİ
25 Nisan 2016 Pazartesi - 14:00

Socar’da flaş gelişme: Bir dönem kapandı!

Socar’ın Türkiye CEO’su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz görevinden ayrıldı. Yavuz’un yönetim kurulu üyeliğine devam edeceği açıklanırken, Zaur Gahramanov’un, Socar Türkiye Genel Müdürlüğüne getirildi.

Socar’da flaş gelişme: Bir dönem kapandı!

EGEDESONSÖZ - Petkim, TANAP, Star Rafinerisi gibi Türkiye’de pek çok stratejik yatırımın sahibi Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Socar’ın Türkiye CEO’su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz görevinden ayrıldı.

Socar Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak Bakü’de görev yapmakta olan Zaur Gahramanov’un, Socar Türkiye Genel Müdürlüğüne getirildi.

Şirketten yapılan açıklamada kulislere yansıyan Socar Türkiye CEO’su Kenan Yavuz’un görevinden ayrıldığı; yönetim kurulu üyeliğine ise devam edeceği bilgisi de doğrulandı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

SOCAR Türkiye'den görev değişikliğine yönelik açıklama geldi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "SOCAR Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı olarak Bakü’de görev yapmakta olan Zaur Gahramanov, SOCAR Türkiye Genel Müdürlüğüne getirildi. Petkim ve SOCAR Türkiye’de 2008 yılından bu yana üstlendiği görevlerle SOCAR Türkiye grup şirketlerine büyük katkı sağlayan Kenan Yavuz CEO’luk görevinden ayrılırken, yeni dönemde grup şirketlerindeki yönetim kurulu üyeliklerini devam ettirecek" denildi.

Açıklamanın devamı şöyle: "SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, bayrak değişimine ilişkin yaptığı açıklamada Kenan Yavuz’a, SOCAR Türkiye’ye sağladığı tüm özverili katkıları için teşekkür ederken; Zaur Gahramanov’a yeni görevinde başarılar diledi.

Kenan Yavuz’un görev süresi boyunca SOCAR Türkiye’ye bağlılıkla hizmet ettiğini vurgulayan Vagif Aliyev şöyle konuştu: “SOCAR Türkiye, Kenan Yavuz önderliğinde önemli başarılara imza attı. Sayın Yavuz’un Petkim ile Türkiye’nin sanayileşmesine yaptığı katkılar açıktır. Sayın Kenan Yavuz, Grup Şirketlerimizdeki Yönetim Kurulu üyeliklerini devam ettirecektir. CEO’luğu boyunca hem şirketlerimizin yatırımlarının ilerlemesine hem de Türkiye’nin enerji sektöründe rekabetçi bir konuma erişmesi adına önemli katkılarda bulunmuştur.”

Vagif Aliyev, yeni dönemde Socar Türkiye’nin Genel Müdürlüğünü yürütecek olan Zaur Gahramanov’un sekiz yılı aşkın süredir SOCAR bünyesinde çok önemli görevler üstlendiğine dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti: “Zaur Gahramonov, SOCAR’daki görevleri süresince uluslararası alanda rekabet gücümüzü artıran çalışmalara imza attı. Küresel vizyonumuzun daha da genişlemesine, derinleşmesine ciddi katkılar yaparken SOCAR bünyesinde farklı görevleri büyük başarıyla yürüttü. Kendisine Genel Müdürlük görevinde başarılar diliyorum. Eminim ki Zaur Gahramanov, SOCAR Türkiye’nin başarı çıtasını ve iki kardeş ülkenin enerji sektöründeki konumunu daha da yukarılara taşıyacaktır.”

SOCAR Türkiye’nin, 2018’e kadar Türkiye’de gerçekleştireceği yatırım miktarı 20 milyar dolar olacak. Socar, Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıması planlanan TANAP projesinde Türkiye ve İngiliz BP ile ortak konumunda. Şirketin Petkim kampüsü içinde yapımına devam ettiği yıllık 10 milyon ton ham petrol işleme kapasiteli Star Rafinerisi’nin de 2018 yılı itibarıyla üretime başlaması öngörülüyor.

YAVUZ’DAN MEKTUP
Öte yandan Kenan Yavuz da çalışma arkadaşlarına hitaben bir mektup yazarak “Sayın Zaur Gahramanov SOCAR Türkiye Genel Müdürü unvanı ile devam ettirecektir. Kendisine başarılar temenni ediyor ve tüm arkadaşlarımın kendisine destek vermelerini arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

İşte Yavuz’un mesajları:

Sevgili Çalışma Arkadaşlarım;

2004 yılında PETKİM Genel Müdürü olarak başlayıp SOCAR Türkiye Başkanı olarak devam eden yolculuğumda, sizlerle birlikte büyük başarılara imla attık.

PETKİM'in kardeş devlet Azerbaycan Devlet Şirketi SOCAR tarafından Satın alınması bizler İçin büyük bir teselli kaynağı ve yeni ufukların başlangıcı oldu. Rafineri Petrokimya-Enerji-Lojistik alanlarına ülkemizin en büyük yatırımlarının operasyonel boyutunu üstlendik. İki kardeş ülke Türkiye ve Azerbaycan 'm ortaya kovduğu stratejik ortaklığın SOCAR tarafından hayata geçirilmesinde hep birlikte gece gündüz çalıştık.

Bu muhteşem yolculukta elde ettiğimiz başarılar her iki ülke tarafından takdir ile karşılandı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanımızın TERAKKİ madalyasına sahip olma onuruna kavuştum, bu madalyayı tüm çalışma arkadaşlarım adına almak nasip Oldu. Çocuklanma ve sevenlerime bırakacağım en büyük mirasım bu madalya olacaktır.

Aşırı yoğun, stresli ve gece gündüz çalışmayı gerektiren bu süreci operasvonel olarak yönetim kurulu olarak sonlandırma kararı almış bulunuyoruz. SOCAR Türkiye CEO ve Başkam olarak yürüttüğüm görevimi Sayın Zaur Gahramanov SOCAR Türkiye Genel Müdürü unvanı ile devam ettirecektir. Kendisine başarılar temenni ediyor ve tüm arkadaşlarımın kendisine destek vermelerini arzu ediyorum,

Kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın güzide şirketi SOCAR'ın operasyonlarında Yönetim Kurulu üyesi olarak benden talep edilecek herhangi bir görev olduğu takdirde bu görevi İfa etme gayretinde olacağım.

Tüm çalışma arkadaşlarımın bu muhteşem yatırımları tamamlamak ve bayrağı menziline ulaştırıp yükseklerde dalgalandırmak için aynı azim ve gayret içinde çalışmaya devam edeceklerine inanıyorum.

Yaşadığımız bu kadar güzel başarıyı elde etmemize destek veren başta Sayın Başkan Rövnag Abdullayev ve Yönetim Kurulumuza, emek koyan her kademeden arkadaşıma sonsuz kalbi teşekkürlerimi belirtmek istiyorum.

Arkadaşlarımın hiçbir dedikoduya, üretilmiş söylentiye itibar etmeden bize emanet edilen şirketimize hizmet edeceklerine olan inancım tamdır. İnanıyor ve biliyorum ki; mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum Türk Milleti başarılarımızı tarih sayfalarında not edecektir.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Yaşasın Türkiye ve Azerbaycan kardeşliği!

 
O saldırgan Kadıköy’deki maça da bıçakla girmiş!
 
AK Parti’de Genel Merkez’den ‘Delican’ kararı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ZB 13 Temmuz 2017 Perşembe 12:14

Nemo ya bakma. TBMM KIT komisyonu İbrahim Palaz ın BIL deyken yaptıkları yolsuzlukları araştırıyor. O şimdi Socara genel müdür olarak gelmiş.

Yorumu oyla      12      5  
Kadir SU ([email protected]) 26 Nisan 2016 Salı 11:15

2004 Yılında Özelleştirilmeden 4 Yıl önce ve Henüz Genel Müdür ATANDIKTAN 1 ay sonra, PETKİM’in adeta yoktan var edilmesini sağlayan kadroların içinden, özel seçilmiş 65 Alt, orta ve üst düzey 45-55 yaş aralığındaki yöneticiyi “Kovarcasına” işine son vermiştir. Bu insanlar ile ailesi ve çocukları aradan 10 yılı aşkın süre geçmesine rağmen yaşadıkları bu ŞOK ‘un etkisini halen atlatamamışlardır. Bu tarihten kısa bir süre sonra İçlerinden 5 personel kalp krizi ve üzüntüye bağlı diğer hastalık nedeniyle yine 50 li yaşlarda vefat etmiştir.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de en sağlıklı fuarlar için geri sayım!
Türkiye’nin en sağlıklı fuarları Olivtech ve Ekoloji İzmir, 27 Nisan Çarşamba ...
Yorgancılar: Markayı korumazsanız...
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
İTB, Almanya’da E-Commodity Bazaar’ı tanıttı
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve ...
 
RTÜK'ten 17 kanala kapatma kararı!
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), lisans almadan TÜRKSAT üzerinden yapılan ...
Organik giyimin devleri İzmir’de görücüye çıkacak
Türkiye’nin organik giyim alanında faaliyet gösteren deneyimli firmalarının ...
İZKA Kalkınma Kurulu’nda nöbet değişikliği
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, ...
 
Ünlü şeflerden Fuar İzmir’de yemek şovu!
Ünlü yemek şefleri Refika Birgül ve Özgür Şef Olivtech – 6. Zeytin, Zeytinyağı ...
Faiz indirimi konut sektörünü heyecanlandırdı!
Merkez Bankası'nın faiz indirimi, inşaat sektörünün yanı sıra ev sahibi ...
AKS’den Türkiye’de bir ilk!
İzmir’in 20 yıllık güvenlik şirketi AKS Güvenlik Sistemleri, tamamen kamera ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva