HABERLER>EKONOMİ
24 Nisan 2016 Pazar - 09:14

İZKA Kalkınma Kurulu’nda nöbet değişikliği

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, Kalkınma Bakanlığı tarafından alınan karar gereği yenilenecek olan Kalkınma Kurulu üyelikleri için bugüne kadar görev yapmış üyelere teşekkür etti.

İZKA Kalkınma Kurulu’nda nöbet değişikliği

EGEDESONSÖZ - Türkiye’deki bütün kalkınma ajansları gibi İZKA’nın da Kalkınma Kurulu’nun yenilecek olması nedeniyle açıklama yapan Çolakoğlu, süreleri bitecek kalkınma kurulu üyelerine teşekkür etti ve arzu edenlerin yeniden aday olabileceğini belirtti. Kalkınma ajansları kanununa göre, kalkınma kurulu üyelerinin valilikçe uygun görülüp seçilerek uygun görüşle Bakanlar Kurulu’na gönderildiğini ve uygun olması halinde üyeliğin onanıp kesinleştiğini anlatan Çolakoğlu, şöyle konuştu: “Dolayısıyla aslında kalkınma kurul üyelikleri tayinle gelinen görevlerdir. Süre dört yıldır. Dört yıllık sürenin sonunda veya gerek görüldüğünde Bakanlar Kurulu, kalkınma kurulunda temsil edilecek kurum ve kuruluşları yeniden belirleyebilir. Bu durumda, bu prosedür Kalkınma Bakanlığı’nca uygun görüldüğünde yenilenerek, yeni kurullar oluşturulur. İZKA Kalkınma Kurulu’nun son oluşum tarihi Haziran 2013'tür. Süresinin bitimine bir yıl vardır. Bununla birlikte Kalkınma Bakanlığı 13 Nisan 2016 tarihli yazısı ile etkili temsilin teyit edilmesi, üyelerin devam performanslarının değerlendirilmesi için yenilenen kalkınma kurulları oluşturulması kararını vermiştir. İZKA Kalkınma Kurulu’nda yeniden görev almak isteyen kurum ve kuruluşlar talep formu doldurarak 6 Mayıs tarihine kadar İZKA Genel Sekreterliği’ne başvurabilirler” dedi.

 

ANLAYAIŞLA KARŞILAMALIYIZ 

İZKA kurulduğundan bu yana, rektör ve öğretim üyeleri, belediye başkanları, il müdürleri, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütü başkan ve üyelerinin Kalkınma Kurulu’nda görev yaptığına dikkat çeken Çolakoğlu, özveri ile zamanlarını, mesai ve bilgilerini İzmir ve İZKA için harcayan üyelerin takdirinin her şeyin üzerinde olduğunu kaydetti. Kurulun, İzmir’in bölge planından, tanıtımına, kalkınma ajanslarının yasasında yapılması gerekli değişiklikler üzerindeki çalışmalara kadar çok emek harcadığını anlatan Çolakoğlu, “Nitekim, haziran ayında değişmesi muhtemel kalkınma ajansları yasasında İZKA kalkınma kurulu önerilerinden istifade edileceğine inanıyoruz. Tayin ya da seçimle gelinen görevlerde elbette nöbet değişikliği olacaktır. Bunu anlayışla karşılamalıyız. Bu güne kadar bu görevi bize layık görenlere müteşekkiriz. Yeni ve yeniden seçilecek üyelerin, kalkınma ajansları kanununun çıkmasında büyük katkısı olan İzmir kentinin temsilcileri olarak, devir alacakları bayrağı daha yükseklere taşıyacağına güvenim sonsuzdur. Bu kararın ve yeni oluşumun, ülkemize, bölgemize ve öncülerin kenti İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 
Buca'da 'can dostlar' için yoğun mesai
 
Organik giyimin devleri İzmir’de görücüye çıkacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü şeflerden Fuar İzmir’de yemek şovu!
Ünlü yemek şefleri Refika Birgül ve Özgür Şef Olivtech – 6. Zeytin, Zeytinyağı ...
Faiz indirimi konut sektörünü heyecanlandırdı!
Merkez Bankası'nın faiz indirimi, inşaat sektörünün yanı sıra ev sahibi ...
AKS’den Türkiye’de bir ilk!
İzmir’in 20 yıllık güvenlik şirketi AKS Güvenlik Sistemleri, tamamen kamera ...
 
EBSO'dan 23 Nisan mesajı
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 23 ...
50 yıllık rekoru kırdılar: O ülke dünya ticaretinin hakimi oldu!
Çin mallarının dünya ticaretindeki pazar payı yüzde 13,8'e çıktı. 50 yıldır ...
Yunanlı turizmcilerin gözü vize muafiyetinde!
Rezervasyon iptallerinin bu yıl da yüzde 70'lere çıkmasıyla büyük çöküş ...
 
İLGEO Başkan Adayı Okyay: Yenice’yi esnafın vicdanına bırakıyorum
Geçtiğimiz günlerde İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası (İLGEO) ...
Türk tarım heyeti Rusya'ya gidecek
Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi Başkan Yardımcısı Alekseyenko, ...
Bakan Ağbal'dan ‘memur zammı’ açıklaması
Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılında memurlara yapılacak zamma ilişkin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva