HABERLER>POLİTİKA
3 Haziran 2014 Salı - 08:39

Sırrı Süreyya'dan flaş 'dağdaki çocuk' açıklamaları

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dağdaki çocukların geri dönmek istemediğini söyledi.

Sırrı Süreyya dan flaş  dağdaki çocuk  açıklamaları

Pozantı'da tecavüze uğrayan çocukları hatırlatan Önder, bugün konuşan siyasetçilerden kimsenin o gün bu iğrençliğe ses çıkarmadığını iddia etti.

Sırrı Süreyya Önder, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. PKK'nın kaçırdığı iddia edilen çocuklarla ilgili konuşan Önder, çocuk meselesinin Kandil'in de gündeminde olduğunu, 18 yaş altındaki PKK'lıların ailelerine geri dönmeleri için ikna edilmeye çalışıldığını söyledi. İşte Önder'in o sözleri;

"VALİSİ MİSİN DELİSİ Mİ?"
Çocuk meselesi, dünyanın her yerinde ve her şart altında sadece çocuk meselesidir. Şimdi hamasi nutuklar çekenler ve kaçırıldı diyenler, bu pis bir propagandadır. İstanbul'un bir valisi var. Şimdi genel başkanımızı linç edecekler, niye dair bir telefon açtığınızda siz de çocuk kaçırıyorsunuz diyecek. Bakın, şu seviyesizliğe bakın. İstanbul'un valisi misin yoksa delisi misin diye insana sorarlar. Bu nasıl bir dil?

"KAÇIRILMA OLAYI YOK"
Şimdi, kaçırılma yok! Ben ilk açılım süreci başladığında, günlerce Kandil'de kaldım. Oradakilerle görüştüm, sürece ikna etmek için. Orada kendi gözümle gördüğüm. Birinci gündemleri 18 yaşın altındaki katılımları evlerine göndermek. Çünkü BM'nin ilgili kurumuyla görüşmeleri devam ediyorlardı. Henüz taraf değildiydiler, çünkü gerekli şartları yerine getirememişlerdi. Terör listesinden çıkmak gibi bir gündemleri var.

"ÇOCUKLAR GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR"
Onun için bu kişileri evlerine göndermek istiyorlar. Onurumla söylüyorum, o çocuklar büyük itiraz ediyorlardı. Bizi kimse buradan göndermeye hakkı yok diyorlardı. Nedeni, Roboski vardı Pozantı cezaevi var!

"TECAVÜZE UĞRADILAR"
Bu ülkere Pozantı cezaevinde Sayın Arınç ve Sayın İstanbul Valisi sayın ilgili siyasetçiler, kaçırılıyor diyen herkes bu çocuklar bu ülkede sistematik olarak ırzına geçildi, tecavüze uğradılar. Onlar 13-14 yaşındaydılar. Bu çocukların cezaevinde ne işi var diye bir gün sormadınız. Cezaevinde nasıl tecavüze uğrar diye bir gün bile sormadınız.

"KAÇINIZ BİR CÜMLE SARFETTİ ULAN"
 Aldılar onları, gönderdiler İzmir'e. O cezaevi kapatıldı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Elimiz ayağımıza dolandı. Nutkumuz tutuldu! Kaçınız bir cümle sarfetti ulan!

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 3 Haziran 2014 Salı 15:56

Bu ülkede ,devletine bağlı, türk milletiyle sorunu olmayan kürt kökenli kardeşlerimizle kimsenin sorunu yok, bu ülkede kürt sorunu yok, her bölgede olduğu gibi,doğunun ve güneydoğunun geri kalmışlık sorunu vardır, toprak ağalığı sorunu vardır,sorun olan ve kendinin kürt olduğunu iddia eden bir avuç ermeni asıllı eli kanlı bölücü hain var.pkk kürtlerin temsilcisi değildir ve hiç bir zaman olmadı,olmayacaktır da.Kürt kardeşlerimizin hepsi birinci sınıf vatandaşımızdır,bu ülkede her kürt kökenli kardeşimiz,eğitimden,sağlıktan,iş hayatından,güvenlikten ayrım yapılmadan yararlanmaktadır,kafası çalışıyorsa,ticaret te yapmakta,okumakta,cumhurbaşkanı bile olabilmektedir,sen kürtsün diye kimsenin istikbaline engel olan yoktur,bakın türkiyede büyük para kazanılan sektörlerin hepsinde kürt kökenli iş adamları vardır,birisi çıksın ,yoktur diyemez,inşaat,ulaştırma,otelcilik,gibi büyük para kazanılan sektörlerin büyük kısmı kürt kökenli kardeşlerimizin elindedir.devlet dairelerinde çalışan memurların yarısı kürt kökenlidir ve olmalıdır da onlar da bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdırlar.kürtçe gazete,tv,dergiler,radyo vardır,kürtçe kitaplar serbesttir,kürtçe tiyatro ve film serbesttir,isteyen kürtçe öğrenmek için kurslara gidebilmektedir,bu ülkede kürdoloji enstitüleri vardır,kürtçe kaset,cd serbesttir,kendi aralarında rahatça kürtçe konuşabilmekte bağıra bağıra düğünlerini kürtçe şarkılarla yapabilmektedirler,tüm devlet dairelerinde kesinlikle kürt türk çerkez ayırımı yapılmadan herkese eşit davranılmaktadır,varsa bir Allahın kulu,bana şu dairede kürdüm diye eziyet ettiler işimi yapmadılar ayrım yaptılar diyen varsa ben onun alnını karışlarım.Ha hala bunlar bana yetmiyor ben ayrı bir kürt devleti kuaracağım diyen bir avuç ermeni kökenli pkk lı varsa,avuçlarını yalayacaklardır,bu ülke kolay kurulmadı,bu ülkenin sınırları şehit kanlarıyla çizildi,bedeli ödendi,kimse kimseye bu saatten sonra bir milim toprak vermez,onlar hayal görmeye devam etsin,benim vücudum belki birgün toprak olacaktır,ancak türkiye cumhuriyeti devleti ilelebet baki kalacaktır.GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK nur içinde yatsın NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Yorumu oyla      15      5  
Lombak 3 Haziran 2014 Salı 10:04

Pozantı ile hedef saptırma artık. Geziden önce parkta iki kepçenin başını bekledin. Sonra ortalarda yoktun. Bak senin belediyenin önünde PKK'nın kaçırdığı aileler protesto yapıyor. Batıya değil, o ailelere cevap ver. O ailelerin çocuklarını geri ver. Dağ'da o çocukların başına Pozantı'da olanların benzeri gelmediği ne malum?

Yorumu oyla      21      8  
SEWAL 3 Haziran 2014 Salı 09:46

tecavüzasının mübah olduğu insan hayatının değersiz olduğu ve insanın yaşadoğı acıların müstahak olduğu bir düzende yaşıyoruz.kahrolsun bu düzen.

Yorumu oyla      16      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY 2 milyon 750 bin oy getirecek!
Cumhurbaşkanlığı seçimi için 54 ülkede 2 milyon 750 bin seçmen oy kullanacak. ...
İstanbul'da Gezi'den gözaltına alınan herkes serbest!
Gezi olaylarının birinci yıldönümünde İstanbul'da gözaltına alınan 35 ...
Arınç'tan MB yorumu: Müdahale niyetinde değiliz
Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'ın faiz kararına tepki gösterdiği Merkez ...
 
PKK'nın kaçırdığı çocukların ailelerine Ulema'dan destek
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, PKK tarafından çocukları kandırıldığı ...
Ersin yine hakim karşısında: 22 aydır o çanta!
Özel Yetkili Mahkemeler'in kaldırılmasının ardından Ergenekon terör örgütünün ...
İşte Erdoğan onaylı yeni taşeron yasası
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Madene indim. Orada 6 saatten fazla çalışılmaz" ...
 
AK Parti İzmir’de başkanlık kulisleri hareketlendi
İstifası istenen Akay’ın yerine gelecek isim henüz belirlenmezken, kulisler ...
Bakan Çelik’ten hasta yatağında toplantı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ameliyatının ardından ilk kez görüntülendi.
Oran’dan Kılıçdaroğlu’na mektuplu ağır eleştiri
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından son MYK değişikliğiyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva