HABERLER>POLİTİKA
16 Nisan 2017 Pazar - 23:43

Sındır’dan sandık değerlendirmesi: Yüzde 42 evet demiştir!

CHP Genel Sekreteri Sındır, “9 milyon seçmen sandıklara gitmemiştir. 25 milyon civarında evet oyu sandığa giden seçmenler açısından yüzde 50’nin üzerinde olsa da toplam seçmen yüzde 42 ile evet demiştir. Meşrudur. Dilerdik ki sandığa katılım yüzde yüz olsun” dedi.

Sındır’dan sandık değerlendirmesi: Yüzde 42 evet demiştir!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Anayasa değişikliğinin tarihi referandumu Türkiye genelinde resmi olmayan sonuçlara göre 51.23 evet oyuyla kabul edildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven’in oy atma işleminin bitmesinin ardından yaptığı, ‘Oy pusulalarının arkasına basılması gereken YSK mühürlerinin ön tarafa basılmasına ilişkin olarak da pusulaların geçerli olmasına karar verdik’ açıklaması sonuçların ardından tartışmaları beraberinde getirdi.

Referandumda İzmir’de geçerli oyların yüzde 68.78’i hayır, yüzde 31.22’si de ‘evet’ten, 30 ilçenin tamamında çoğunluk tercih ‘hayır’dan yana olurken, Türkiye’deki hayır oyları 48.77’de kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) halk oylamasının ülke genelindeki sonuçlarına şaibe karıştığı iddiasıyla itiraz ederken Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır açıklamalarda bulundu.

EVET’ DİYEN YÜZDE 42’DİR!
İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İl Sekreteri Birgül Değirmenci ve yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği Sındır seçim sonrasında oluşan tabloya ilişkim konuşurken, “Ülkemiz için, devletimizin cumhuriyetimizin milletimizin bekası için çok önemi bir halk oylamasını geride bıraktık. Gönül isterdi ki çıkan sonuçlardan gönül rahatlığıyla olan güvenimizi ifade edelim. Katılım oranı yüzde 84.66’dır. 49 milyon seçmen oy kullanmıştır.  9 milyon seçmen sandıklara gitmemiştir.  25 milyon civarında evet oyu sandığa giden seçmenler açısından yüzde 50’nin üzerinde olsa da toplam seçmen yüzde 42 ile evet demiştir. Meşrudur. Her ne kadar itirazlarımız olsa da anayasanın milli mutabakat metni olması gerekirken ne yazık ki toplam seçmenimizin yüzde 42’si bu metne evet demiştir” dedi. 

ASLA EŞİT KOŞULLARDA BİR REFERANDUM YAŞAMADIK
Sındır, “İzmir’imizde ve Ege Bölge’mizde büyük oranda bu değişikliği kabul etmeyen çok büyük oranda seçmenimiz vardır. Gerek CHP olarak il örgütümüz alanda son derece üstün gayretli çabalarına şahit olduk. Tabi ki bunun bir parti meselesi olmadığını her zaman ve her yerde anlattık.  Gönül isterdi ki katılım oranı yüzde yüz olsun ve milletimizin tecellisi yerine gelsin ancak meşrudur ve seçimler böyledir.  Asla eşit koşullarda bir referandum yaşamadık. Söz konusu tercih devletin tüm güçleri seferber edilerek sürecini geride bıraktık. Çok çaba gösterdik. Gösterdiğimiz tüm çabalarımız hukuk kuralları içinde oldu. Karşımızdaki gücün bu hukuk kurallarını tanımadığını hep müşahade ettik” diye konuştu.

DİLERDİK Kİ SANDIĞA KATILIM YÜZDE YÜZ OLSUN!
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) aldığı kararı eleştiren Sındır, “Oy pusulalarının üstünde mühür olmasa da almış oldukları karar yasalara ve hukuk kurallarına kesinlikle aykırıdır. YSK’nın almış olduğu karar milletin vermiş olduğu karara gölge düşürmüştür. Milletimizin kararına her zaman saygı duyduk ve duymaya da devam edeceğiz. Ancak bu kanunla ilgili mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Hangi siyasi partiden olursa olsun çabalarından dolayı tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sandığa giden tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dilerdik ki sandığa katılım yüzde yüz olsun. Ancak bu bir seçimdir. Katılanların oranıyla tercih yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

 
YSK'dan 'mühürsüz zarf' açıklaması
 
AB'den referandum açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şip şak 17 Nisan 2017 Pazartesi 01:06

Genel merkez açıklaması olmadan açıklama yapmaya çalışan partililer ... ysk sonuçları kendine göre açıklasa da izmir il ve genel başkan yardımcısı 51.23 açıklamasını kabul etmiyorum... önce genel merkezin sonucu savun ysk sonucuna göre açıklama yapmayı bırakın. Mücadeleye devam

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK'dan 'mühürsüz zarf' açıklaması
YSK Başkanı Sadi Güven, "mühürsüz zarf" kararının ilk olmadığı ve geçerli ...
'YSK referandumu tartışmalı hale getirdi'
Referandum sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal ...
Başbakan Yıldırım'dan Bahçeli ve Destici'ye teşekkür telefonu
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğinin halk ...
 
MHP İl Başkanı Karataş: İzmir’de tabii ki beklentimizin…
Karataş, “İzmir'de tabii ki bizim beklentimizin altında bir sonuç çıkmıştır. ...
Dünya basını referandumu nasıl gördü?
Uluslararası haber ajansları Türkiye'nin referandum sonuçlarını acil koduyla dünyaya duyurdu.
Erdoğan: Türkiye tarihinde ilk defa...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anayasa değişikliğinin herhangi bir değişikliği ...
 
Referandumda sürpriz yapan iller
Türkiye, 18 maddelik anayasa değişikliği için referanduma gitti. Referandumda ...
Ege’nin sandık analizi: Hangi ilde ne sonuç çıktı?
Bölgede genel eğilim ‘hayır’dan yana olurken, en büyük fark Muğla’da çıktı, ...
Başbakan: Kaybeden yok, kazanan Türkiye!
Başbakan Yıldırım, referandum sonuçlarıyla ilgili balkon konuşması yaptı. ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva