HABERLER>POLİTİKA
14 Aralık 2016 Çarşamba - 08:52

Sertel o müdürün CHP’ye ağır hakaretini Meclis’e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda partisine yönelik hakaretlerini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.

Sertel o müdürün CHP’ye ağır hakaretini Meclis’e taşıdı

İZMİR - Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Facebook sayfasından tepki çeken bir paylaşımda bulundu yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kiraz, 11 Aralık günü kendi hesabından paylaştığı yazıda, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ağır hakaretlerde bulundu. Kiraz, “Darbeyle yapamadınız. Ekonomik saldırılar ile yapamadınız. İçimizdeki siyasi muhalefet maşanız olan - Cumhursuz Halt Parçası - ile de gerekli muhalefeti yapamadınız. Çok ilginç ne diyordu o da: Kan dökülmeden bu anayasayı değiştiremeyeceksiniz. Ne tesadüf değil mi? Neyse bu cümleleri de bir yere yazalım. Nihayet Emperyalist babalar içimizdeki maşalar ile hanidir ara verdikleri terör saldırısına tekrar geri döndü” ifadelerini kullandı.



Müdürün Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik ağır hakaretini Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Sertel, Bakan Yılmaz’ın soru önergesinin yasal sürecini beklemeksizin yönelttiği sorulara cevap vermesi gerektiğini söyledi.

HALT ETMİŞ!
İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında ivedilikle soruşturma açılması gerektiğini belirten Sertel, şunları söyledi: Bu açıklamayı yapan zat tam anlamıyla ‘halt’ etmiştir. Birilerine yaranmak ve yerini sağlamlaştırmak adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’ne dil uzatmak hiç kimsenin haddine değildir. Talihsiz olduğu kadar son derece çirkin olan bu yazının İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından yazılmış olması ayrıca düşündürücüdür. İzmirimizin güzel ilçelerinden biri olan Bergama’daki çocuklarımızın bu zihniyete teslim edilmesi kabul edilemez. Bu zat’ın açıklamalarını Milli Eğitim Bakanı’na yazılı olarak sordum ve hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istedim. Derhal özür dilemeli ve hakkında soruşturma başlatılmalıdır."

DEVLET MEMURLARI KANUNU HATIRLATTI
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 7’nci maddesine göre İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün yaptığı açıklamaların yasal olmadığını vurgulayan Atila Sertel, “657 Sayılı Kanunun 7’nci maddesi derki: ‘Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.’ Kanun’daki bu yasağı apaçık delen, milyonlarca seçmeni olan Partimize ağır ithamlarda bulunan ve hakaret eden bu Müdür yasaları çiğnemiştir. Bir dakika dahi o makamı işgal etmemelidir. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda gerekli adımları derhal atmalıdır” diye konuştu.

AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLMUŞ
Kiraz’ın Facebook sayfasında paylaştığı yazıya yapılan yorumlarda da CHP’ye hakaret etmeye devam ettiğini belirten Atila Sertel, Nuri Kiraz’ın 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olduğunu ancak aday yapılmadığını hatırlatarak, “Devlet memurlarının siyaset yapması, bu şekilde açıklamalarda bulunması kesinlikte yasak. Şayet siyaseti seviyorsa o müdüre tavsiyem; bu paylaşımları yaparken gücünü kimden alıyorsa, sırtını kime yaslamak istiyorsa müdürlükten çekilsin ve siyasete atılsın. Ancak bu seviyedeki bir siyaset anlayışı ve bu seviyedeki bir yazım dili ile siyaset de yapamaz” dedi.

SERTEL’İN ÖNERGESİNDE YER ALAN SORULAR
1. Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın sosyal medya üzerinden partimize hakaret etmesinden ve terörle suçlamasından haberdar mısınız? Haberdarsanız bu konuda herhangi bir girişiminiz oldu mu?

2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 7’nci maddesine göre "Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar” denilmektedir. Kanun’daki bu yasağı apaçık delen, üstelik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi üst düzey bir görevde bulunan bu kişi hakkında nasıl bir yasal işlem uygulayacak mısınız?

3. Bu şahsın açığa alınması, hakkında soruşturma başlatılması ve partimizden özür dilemesi yönünde girişimleriniz var mıdır?

4. Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, bu açıklamayı paylaşmadan önce İzmir İl Milli Eğitim Müdürü’nden ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izin almış mıdır? İzin almadıysa yaptığı bu siyasi açıklama ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik hakaretleri neye istinaden yapmıştır?

5. Temsil ettiği makam gereği tarafsız olması gereken, çocuklarımızın eğitimini emanet ettiğimiz bu şahsın Cumhuriyet Halk Partisi’ne hakaretler yağdırarak siyasi görüşünü apaçık belli etmesi, toplumu ayrıştırmaya yönelik sözler sarf etmesi, AKP iktidarının bürokratlardan beklentisi doğrultusunda yapılmış bir açıklama mıdır?

6. Bu şahıs hakkında herhangi bir tasarrufta bulunmadığınız takdirde Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP hükümeti olarak bu tür paylaşımları tasvip ettiğiniz anlamını çıkarabilir miyiz?

 
EBSO ve İTO'dan İzmir iş dünyasına nefes kredisi müjdesi
 
Timur bebeğe Menderes Belediyesi sahip çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çankaya'da tarihi gün: 3 liderden ortak mesaj!
Başbakan Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli ile terör ...
CHP’li İnce açıkladı: İmza topluyor mu/Aday olacak mı?
İnce, İzmir’de ‘Değişim Grubu’ tarafından başlatılan ve olağanüstü kurultay ...
AK Parti'de Erdoğan'ın genel başkanlığı için geri sayım!
Cumhurbaşkanının partisiyle bağını kuran Anayasa değişiklik teklifini ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Guterres'e 'Halep' mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. ...
HDP Grup Başkanvekili Demirel tutuklandı
Ankara'da gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Demirel, çıkarıldığı ...
HDP'li Konca yeniden gözaltına alındı
Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan HDP Siirt Milletvekili Besime ...
 
İçişleri Bakanlığı açıkladı: 28 ilde 568 gözaltı
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 28 ilde gerçekleştirilen PKK/KCK ...
CHP'li Özel'den 67.madde çıkışı: Kapalı oylamayla...
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Anayasa değişikliğinde Meclis'e sunulduktan ...
AK Parti ve CHP'den İzmir Emniyeti'ne taziye ziyareti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar ve İl Başkanı Delican, İstanbul’dan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva