HABERLER>EKONOMİ
14 Aralık 2016 Çarşamba - 08:52

EBSO ve İTO'dan İzmir iş dünyasına nefes kredisi müjdesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Nefes Kredisi Projesi kapsamında üyelerine EBSO 40, İTO 100 milyonluk desteği verecek. 

EBSO ve İTO dan İzmir iş dünyasına nefes kredisi müjdesi

İZMİR - İzmir iş dünyasına Ege Bölgesi Sanayi Odası'ndan ve İzmir Ticaret Odası'ndan nefes kredisi müjdesi geldi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Nefes Kredisi Projesi kapsamında üyelerine EBSO 40, İTO 100 milyonluk desteği verecek. 



Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, sanayicilere kredi müjdesi verdi. Yorgancılar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Nefes Kredisi Projesi’ne EBSO’nun 4 milyon TL ile katıldığını belirterek, üyelerinin, proje kapsamında işbirliği yapılan bankalardan yatırılan miktarın 10 katına kadar kredi kullanabileceğini söyledi.  Yorgancılar, "Sanayicilerimiz 150 bin lira üst limitli krediyi yüzde 15-18 yerine yüzde 9.90 faizle kullanabilecek. Umarım bu proje KOBİ’lerimize bir nefes aldırır” dedi.

Olağanüstü olayların yaşandığı 2016’nın son günlerinde ekonomide yaşanan durgunluğun sanayi ve ticaret camiasını derinden etkilediğini kaydeden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, çeklerin ödenememesi, işsizliğin artması, sanayi üretim endeksinin önceki yılların altında kalması gibi bir çok önemli faktörün iş dünyasını zorladığını belirtti.  Bu şartlarda sürdürülebilir büyümenin üretimin ve doğrudan yatırımların önünün daima açık olmasıyla mümkün olduğuna dikkat çeken Yorgancılar, “Küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler ne yazık ki belirsizliği arttırırken, ürettiğini satamama riski de biz üreticilerin risklerini katladı.    Bu açıdan üreticinin, yatırımcının finans kanallarına ulaşmasını kolaylaştırmak, yüksek kredi faiz oranlarının tolere edilebilir seviyelere çekilmesi, ihracat imkanını artıracak gelişmeleri sağlamak dünden çok daha elzem bir hale geldi.  TOBB da  bu farkındalıkla, ekonomimizin belkemiği KOBİ’lerimize bir nebze olsun nefes aldırabilmek için katma değerli bir proje üretti ve Denizbank, Ziraat Bankası ve Kredi Garanti Fonu  işbirliğiyle “TOBB NEFES KREDİSİ” Projesi’ni, 02 Aralık 2016 tarihinde Sayın Başbakanımızın iştirakleriyle gerçekleştirilen Lansman Toplantısı’nda kamuoyu ile paylaştı. EBSO olarak biz de Nefes Kredisi Projesi’nde 4 milyon liralık bir fon ile yerimizi aldık. Biz sanayicilere düşen, umutsuzluğa kapılmadan üretmeye, istihdama, yatırıma ve ihracata devam etmek, ülke ekonomisini bugün içinde bulunduğu zor durumdan elbirliği ile çıkarmaktır. Bu konuda hemfikir olduğumuzu biliyorum.  Ümit ederim ki, adı üstünde bu proje, KOBİ'lerimize bir nefes aldırır " dedi.

Başkan Yorgancılar, ticari kredi kullanmak isteyen üyelerin halen yüzde 15 faiz oranı gibi bir yük ile karşı karşıya kaldıklarını ve  Nefes Kredisi’nde oluşturulan havuz sistemiyle sanayicinin  yüzde 9. 90’ dan kredi kullanabileceğini vurguladı.  Yorgancılar, 12 Aralık itibariyle kullanıma açılan kredi kampanyasında kredinin yüzde 85'inin Kredi Garanti Fonu (KGF) tarafından karşılandığı ve bankaların riskinin sadece yüzde 15 olduğunu ifade etti.

NEFES KREDİSİ BAŞVURU KOŞULLARI
Üyelerimiz ilk etapta Odamızdan faaliyet belgesi alacaklar
Azami kredi limiti 150.000.-TL
Kredi, 12 ay üzerinden vadelendirilecek ve aylık eşit taksitli olacak şekilde kullandırılacak
Vadelerin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayacak
Kredi brüt faiz oranı aylık yüzde 0,825, yıllık yüzde 9.90
Anapara dönüşleri yeniden kredilendirilmeyecek, bir KOBİ yalnızca bir kez kredi kullanabilecek
Detay bilgi için Odamız üyelerimizin hizmetinde olacaktır.

İTO’DAN DA 100 MİLYONLUK NEFES
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO’nun üyelerine vereceği 100 milyon liralık “Nefes Kredisi” için başvuruların başladığını belirterek, “Üyelerimiz 150 bin liraya kadar kredi kullanabilecek. Bu şekilde krediye ihtiyacı olan en az 666 üyemizi kredilendireceğiz, üyelerimizi Odamıza bekliyoruz” dedi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Nefes Kredisi” için Odanın Denizbank ve Ziraat Bankası’na 10 milyon lira yatırdığını söyledi. Demirtaş, “Üyelerimiz de bizim yatırdığımız 10 milyon liranın 10 katı olan 100 milyon lira kredi kullanabilecek. Kredi faiz oranı yıllık %9.90 ve vadesi de 1 yıl olacak. Yani piyasanın son derece altında oranlar ile üyelerimiz finansman imkânına kavuşacak” dedi. Nefes Kredisi Kampanyası’ndan yararlanmak isteyen İTO üyelerinin başvurularını alınmaya başlandığını belirten Demirtaş, “Nefes Kredisi başvuruları için, Odamız bünyesinde bir masa oluşturuldu. Görevli uzmanlarımız kredi almak isteyen üyelerimize gerekli bilgilendirmeyi yapacaklar ve bankaya yönlendirecekler. Üyelerimizin Odamızdan bu kampanya için faaliyet belgesi alması gerekiyor. Bankaların incelenmesi sonrasında üyelerimiz 150 bin liraya kadar kredi kullanabilecek. Bu şekilde 100 milyon lira krediden yararlanabilecek en az 666 üyemizi kredilendireceğiz. Üyelerimizi Odamıza bekliyoruz” diye konuştu.

Ekonomideki dalgalanmaların ve sıkıntıların yaşandığı bu dönemde finansmanın her zamankinden daha büyük önem kazandığını belirten Demirtaş, hizmet binası inşaatı nedeniyle Odanın finansman kaynaklarının da kısıtlı olmasına karşın Nefes Kredisi için 10 milyon lira ayırdıklarına dikkat çekti.  Demirtaş, “Birçok üyemiz, içinde bulunduğu darboğaz nedeniyle işlerini döndürmekte zorlanıyor, işlerini geliştiremiyor. Finansal sorunlar ve sermaye yetersizliği, tüccarlarımızın çözmek zorunda oldukları sorunlar arasında en başta geliyor. Odamız da bu zorlukları yakından bildiği için, “Nefes Kredisi” kapsamında çok hızlı davranarak yardım elini uzatmaktadır. Üyelerimizden talep gelirse birkaç10 milyon daha yatırıp, 100’er milyon lira daha kredi kullanmalarını sağlayabiliriz. Yeter ki üyemizden talep gelsin. Biz bu zor dönemde tüm imkânlarımız ile üyemizin yanında olacağız” dedi.

Nefes kredisini kullandıracak olan iki bankadan biri olan Denizbank’ın Ege Bölge Müdürü Semih Şenbakar, KOBİ Bankacılığı Bölge Müdürü Hakan Çavdar ve İzmir Şube Müdürü Erdal Efe, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret ederek, kredinin verilmesi için yapılacak çalışmalar hakkında görüştü. Şenbakar da böyle bir çalışmanın içinde yer alarak, İTO üyelerine kredi kullandırmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Nefes kredisi hakkında bilgi almak isteyen İTO üyeleri, 498 46 83 - 498 41 48 numaralı telefonlardan veya [email protected] mail adresinden bilgi alabilecek.

 
Çankaya'da tarihi gün: 3 liderden ortak mesaj!
 
Sertel o müdürün CHP’ye ağır hakaretini Meclis’e taşıdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in kestanesi ihracatta tavan yaptı!
İzmir’in başta Ödemiş olmak üzere ekim alanı atan kestanesi Avrupa’da ...
Erdoğan çağrı yaptı, talep yüzde 30 arttı
Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Kökler, Cumhurbaşkanı'nın çağrısı sonrasında ...
Esnaftan şehitler için lokma
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yöneticileri, İstanbul’daki ...
 
İTB'den üyelerine 20 milyonluk 'nefes' kredisi!
TOBB'un KOBİ'lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak ...
Dolar yeni güne nasıl başladı?
Güne yükselişle başlayan dolar/TL, 3,49'un altında dengelendi.
Emekli ve memurların maaşları belli oldu
Emeklilerin ve memurların ocak ayı maaşları belli oldu Emeklilerin ve ...
 
Ege-Koop’un ‘onur’ gecesi: 4 başkanın ‘4 Mevsim’ buluşması
Ege-Koop’un 12.projesi ‘Dört Mevsim Konakları, 130 milyon TL harcanarak ...
Yerli otomobilde ticari taksi sürprizi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, yerli otomobilin ilk olarak ticari ...
3 sektör İzmir’de buluştu, Fuar İzmir’e ziyaretçi yağdı
Turizm, sağlık ve gastronomi sektörünün İzmir’deki buluşması sona erdi. ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva