HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Kasım 2014 Pazartesi - 15:29

Selçuk'ta öğretmenler unutulmadı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini 1928 yılında kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, Atatürk Anıtına Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğününçelenk sunumu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Selçuk ta öğretmenler unutulmadı

İZMİR - Selçuk İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda devam etti.  Kutlama programına Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Gökhan Özdemir, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi Dekan VekiliDoç Dr. İrfan Akkoç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gençay, okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Gençay yaptı. Atatürk’ün eğitim ile ilgili sözlerinden örnekler veren Gençay, Mustafa Kemal’in “Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir.Fakat bu iki ordudan hangisi daha değerlidir, hangisi bir diğerinden üstündür? Şüphesiz böyle bir tercih yapılamaz. Bu iki ordunun ikisi de hayatidir.Yalnız siz irfan ordusu mensupları, sizlere mensup olduğunuz ordunun değer ve yüceliğini anlatmak için şunu söyleyeyim ki sizler ölen ve öldüren birinci orduya, niçin öldüğünü öğreten bir orduya mensupsunuz. Yani o orduya ruh veren neyi niçin yaptığını öğreten ikinci orduya mensupsunuz” sözlerini hatırlatarak “ Sizler bayrak, vatan, millet kavramlarını öğreten, manevi değerlerini yükleyen her zaman söylediğim gibi bayrağa baktığında içi titreyen insanlar yetiştiren ordu milli eğitim camiası sayesinde olacaktır” dedi.

HER ZAMAN ÖĞRETMENLERİMİZ VE EĞİTİM İÇİN VARIZ
Aynı zamanda bir öğretim üyesi olan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ve önemine vurgu yaptı. Başkan Bakıcı; “Ne olursak olalım öğretmen olmak farklı bir şeydir. Hitapların en güzeli sanıyorum “Hocam” ifadesidir. Bunu yaşadığım için çok mutluyum. Ulu Önder Mustafa Kemal Paşa’nın söylediği gibi; “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” . Dolayısıyla ışık oradadır. Biz ışığa doğru Mustafa Kemal’in gösterdiği hedefe doğru yürümek zorundayız. Gerçekten iyi bir yurttaş, iyi bir hemşeri, iyi bir birey olmak istiyorsak iyi bir eğitim almamız lazım. Eğitim seviyesini hep birlikte yükseltmek zorundayız. Bizler ilçemizde görev yapan kurum amirleri, yöneticileri olarak bize düşen görev öğretmenlerimize, öğrencilerimize sahip çıkmak, onların iyi bir ortamda eğitim almalarını sağlamaktır. Bir belediye başkanı olarak da benim asli görevim budur. Sevgili Öğretmenler, sevgili öğrenciler sizlerin her zaman yanınızda olacağım ve sizlerin en iyi şekilde eğitim almanız için elimden geleni yapacağım” dedi.  Başkan Bakıcı konuşmasını, “ Bugün konuşması gerekenler her zamanki gibi öğretmenlerimizdir. 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun” dedi.

GENÇ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ
Kutlama programı, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenler Günü kutlama yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince stajyerliği kalkmış öğretmenlerin yemin töreni ile devam etti. Selçuk’ta çeşitli okullarda öğretmenlik görevine başlayan dokuz öğretmen Selçuk İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mustafa Kemal Talaslı eşliğinde yemin ettiler. Daha sonra göreve yeni başlayan öğretmenler adına konuşan  Selçuk İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Hümeyra Çakır meslek hayatıyla ilgili düşünce ve anılarını paylaştı. Çakır;“Bu mesleğin olmazsa olmazı sevgi ve empatidir” vurgu yaptı.

Daha sonra görevini tamamlayan ve emekli olan öğretmenlere şeref belgeleri verildi.

BAŞARILI ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programında Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Selçuk’taki ilk ve orta öğretim okulları arasında düzenlene şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yine 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgiliöğretmenler arasında düzenlenen satranç, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğretmenlere de ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Kutlama programında Selçuk İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anasınıfı öğrencileri okuduğu şiirlerle tüm katılımcılardan büyük alkış aldı. Okul öğrencilerinin eğitime ilişkin hazırladıkları skecin sahnelenmesinin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü Anma Programı son buldu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama’da kadına yönelik şiddet protestosu
Bergama Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile Üretici Kadınlar ...
Kemalpaşa’da 24 Kasım coşkusu
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, Kemalpaşa İlçe Milli ...
Büyükşehir’de ‘büyük’ ihale: Bu kez sürpriz yok!
Belediyenin farklı birimlerinde çalışan binlerce personelin kaderini çizecek ...
 
Karşıyaka’nın en büyük camisi yeniden doğdu!
Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra, altyapı çalışmalarına da önem ...
İzmir’in 2 ilçesi susuz kalacak!
İzmir’in Menderes ve Urla ilçelerindeki bazı mahallelerde 26 Kasım Çarşamba ...
Konak’ta kadınlar şiddete ‘dur’ dedi
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta kadına yönelik şiddet masaya yatırıldı. ...
 
İşletme İktisadı Enstitüsü Mezunları’ndan Başkan’a ‘mezuniyet’ onuru
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İşletme İktisadı Enstitüsü ...
Buca'da Başöğretmen Atatürk Kupası sahibini buldu
Buca Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen Başöğretmen Atatürk Kupası ...
Bornova’da yaz-kış yüzme kursu
Bornova Belediyesi’nin yoğun ilgi gören Kış Dönemi yüzme kurslarına kayıtlar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva