HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2012 Cuma - 10:47

Seferihisar'da cami seferberliği başladı

Seferihisar Belediyesi, Seferihisar'daki camilerin eksiklerini gidermek ve onarmak amacıyla ilçe genelinde bir seferberlik başlattı. Seferihisar merkezdeki tüm camileri kapsayan seferberlik, Ramazan ayı boyunca aralıksız olarak sürecek.

Seferihisar da cami seferberliği başladı

İZMİR - Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, cami seferberliği için Ramazan öncesinde İlçe Müftüsü Şükrü Demirel ve cami imamlarını belediyeye davet ederek bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ilçedeki camilerin ihtiyaçları konuşuldu ve Ramazan boyunca sürecek bir seferberlik planı üzerinde mutabık kalındı.

Seferberlik kapsamında ilçe merkezi, Ürkmez, Doğanbey, Payamlı ve Ulamış’ta bulunan bütün camilere güneşten korunmak ve yağmurlu günlerde daha rahat ibadet edebilmek için tenteler yapılıyor. Özellikle Cuma namazı ve cenaze namazlarında, cami dışına taşan cemaatin dini vecibelerini daha rahat yerine getirmeleri için yapılan tente ihtiyacı, müftü ve imamlarla yapılan toplantıda öne çıkan en büyük talep olarak ortaya çıktı. Öne çıkan diğer bir konu ise camilerdeki klima eksikliği oldu. Müftü ve imamların tespit ettiği, özellikle Ramazan Ayı’nda teravi namazı için camiye gelenlerin kullanabileceği 15 klima camilere takıldı. Ayrıca tüm camilerin temizliği yapıldı ve halıları yıkandı.

DÜZCE’DEKİ KASIM ÇELEBİ CAMİSİ DE SEFERBERLİK KAPSAMINA ALINDI
Cami Seferberliği tarihi camilerde restorasyon ve onarım çalışmalarını da kapsıyor. En büyük çalışma 3 yıldır restorasyon planı üzerinde çalışılan Düzce Kasım Çelebi Camii’inde başlayacak. Tarihi caminin restorasyonunun bu yıl içinde başlaması ve bir yıl sürmesi bekleniyor.

Cami Seferberliği konusunda açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi: “Seferihisar’daki ana hedeflerimizden biri kültürümüzü ve doğamızı yaşatmak. Bu nedenle, kültürümüzün ayrılmaz bir parçasını oluşturan camilere sahip çıkmayı belediyemizin temel görevleri arasında görüyoruz. Seferberlik kapsamında hem camilerimizin eksiklerini gidereceğiz, hem de Düzce Kasım Çelebi Camii gibi tarihi yerlerin restorasyonunu tamamlayacağız. Camilerle başlayan Seferihisar seferberlikleri, önümüzdeki günlerde okullar ve diğer kamu alanlarıyla devam edecek”.
 
 
MÜFTÜDEN TEŞEKKÜR
Seferihisar İlçe Müftüsü Şükrü Demirel, Ramazan Ayı’yla birlikte Seferihisar Belediyesi tarafından camilerde yapılan çalışmaları değerlendirdi. İlçe Müftüsü olarak böyle bir Belediye hizmetinden mutluluk duyduğunu belirten Demirel; Sayın Belediye Başkanımız Tunç Soyer’i bütün yaptığı hizmetlerden dolayı yürekten kutluyor, tebrik ediyorum. Özellikle içinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayının hemen arifesinde bu hizmetlerin yapılması halkımızın da takdirini kazanmıştır. Yaz ayı olması dolayısıyla iç mekanların serinletilmesi klimalarla sağlansa da, dışarıdaki cemaatin de güneş altında kalmaması için yapılan tentelerde insanlarımızı güneşten korumuş ve ibadetlerini daha rahat yapmalarını sağlamıştır. İhtiyacı olan camilere klima takılması da en önemli ihtiyaçlardan birini gidermemizi sağladı. Toplamda 26 tente, 15 klima takıldı, tuvalet ve avluların temizliği yapıldı, kamelyalar, bahçe düzenlemesi yapıldı. Tekrardan bu hizmetleri bizlere sunan Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sındır “Ekmeğimizi, tuzumuzu paylaşıyoruz”
Pınarbaşı ve Rafetpaşa Mahalleleri ile Çamdibi İdman Yurdu ve Sancak Kosova ...
Engindere ailesini sevindiren yardım
Konak Belediyesi, vatandaşa yardım elini uzatmaya devam ediyor. Güzelyalı’da ...
Büyükşehir'den belediyelere tahsilat emri!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluğunda bulunan bölgelere götürdüğü ...
 
Havagazı’ndan anlamlı mesaj
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin kültür yaşamına ayrı bir renk ...
İEF-Tansaş işbirliği rekor hedefliyor
81. İzmir Enternasyonal Fuarı ile Tansaş arasındaki sponsorluk sözleşmesi, ...
Urla’da bağbozumu coşkusu: Yelkenler fora
Urla’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağbozumu Şenliği Urla Belediyesi ...
 
Başkan Kürüm’den meclis üyelerine iftar yemeği
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve eşi Fatma Kürüm, Karabağlar’da ...
Kocaoğlu: Yıldırım’la çalışırım ama Günay’la asla!
Büyükşehir Belediye Başkanı kentteki projeler eksenli açıklamasında çok ...
‘Akıllı trafik’ yola çıkmadan KİK’lik oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üç aşamalı akıllı trafik sistemi ihalesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva