HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2012 Cuma - 09:44

İEF-Tansaş işbirliği rekor hedefliyor

81. İzmir Enternasyonal Fuarı ile Tansaş arasındaki sponsorluk sözleşmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Tansaş Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı tarafından imzalandı. Bu yıl Fuar’da ziyaretçi rekoru kırılması bekleniyor.

İEF-Tansaş işbirliği rekor hedefliyor

İZMİR - 31 Ağustos – 9 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleşecek 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Ana Sponsoru TANSAŞ oldu. Sponsorluk sözleşmesine ilişkin imza töreni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Kocaoğlu, TANSAŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı, İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs, Migros Grubu Genel Müdürü Özgür Tort ve Genel Müdür Yardımcısı Şevki Tuncer ile İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karatay’ın katılımıyla Kültürpark’ta gerçekleşti.

İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’den doğan büyüyen ve bir Türkiye markası haline gelen Tansaş’ın, Türkiye’nin ilk ve en önemli fuarına ana sponsor olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Sergiledikleri yaklaşımdan dolayı başta Yönetim Kurulu Başkanı Özaydınlı olmak üzere tüm Tansaş ailesine teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Belediyemizin bağrından doğan ve birçok belediye başkanımızın emeğinin olduğu Tansaş’ın, Ege’de büyümesi, yaşaması tüm İzmirlileri memnun edecektir. Her İzmirlinin gönlünde oluğu gibi bizim de gönlümüze bir Tansaş var” diye konuştu. İzmir’in ilklerin kenti olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, şunları kaydeti:

“İzmir uzunca bir süredir, özellikle 80’li yıllardan itibaren çeşitli nedenlerden dolayı, diğer kentlerimizin büyüme trendinin biraz altında bir büyüme süreci yaşadı. Bu durum 2011’e kadar devam etti. Büyüme trendinin düşüklüğünden dolayı İzmir çeşitli eksiklerini tamamlayamamış bir kent görünümündeydi. Biz hızlı bir şekilde kentin altyapı eksiklerini tamamladık, önümüzdeki 2 yıl daha yatımlarımızı sürdürüp, eksiklerimizi yüzde 95 oranında tamamlayacağız.” dedi.  
 
İzmir’in bu hızlı gelişimini sürdürebilmesi için sağlık ve tarih turizmi gibi özel alanlarda teşvik alması gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, merkezi yönetimden bu yönde talepleri bulunduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

“İzmir kendi konumuna göre merkezi bütçeye en fazla katkı koyan bir kent olarak büyümesini sürdürmüş, 2011 yılında dünyada hızlı büyüyen 200 metropol arasından 4. kent olmuştur. Şimdi hepimize düşen bir görev var. Bu büyüme trendini sürdürerek İzmir’in görece kaybettiği yılların eksiklerini telafi etmek. Biz bunu başaracağımıza inanıyoruz ve bu inanç ve iradeyle yolumuza devam ediyoruz. Şu anda ihalesi devam eden, Kamu İhale Kurumu’na yapılan itirazlardan dolayı bekleyen Gaziemir’deki yeni fuar alanımızın temelini atmak için ihale sonucunu bekliyoruz. 5 misli büyüttüğümüz fuar alanıyla Türk fuarcılığına ayrı bir boyut getireceğimize inanıyoruz.”

Foça’da meydana gelen terör saldırısından duyduğu üzüntüyü de dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, tüm siyasi parti liderlerine ve kanaat önderlerine seslenerek, Türkiye’nin terörden kurtarılması için birlik olmalarını istedi.
 
Özaydınlı: “İzmir ekonomik yönü güçlü, örnek bir kent”
Tansaş Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Fuarı’nın canlılığını daha da arttırmaya yönelik çabalarına ana sponsor olarak ellerinden  gelen katkıyı koymaktan mutluluk duyduklarını belirterek şöyle devam etti:
“Şehirleri şehir yapan, sosyal ve kültürel yaşamlarının renk zenginliğidir. Ticari gelişim ise sosyal ve kültürel yaşama can ve güç veren unsurdur. İzmir, sosyal ve kültürel yönü ile diğer kentlerimizden kendisini farklılaştırmayı başarmış ve ekonomik yönü güçlü örnek bir kentimizdir. Tansaş, 27 yıl önce İzmirlilerin gereksinmelerini karşılamak üzere doğdu, gelişti ve İzmirliler ile bütünleşerek tüm Ege'lilerin sevgisini, güvenini kazandı. Tansaş, son iki yıldır doğduğu topraklara olan minnet borcunu ödemek için Ege'ye odaklanma kararı alarak başta İzmir olmak üzere tüm Ege'de yatırımlarını hızlandırdı. Tansaş olarak, İzmir'in ekonomisini ve sosyal yaşantısını daha da canlandırmak amacı ile İzmir Fuarına ana sponsor olmaya karar verdik.”
 
Fuarda ziyaretçi sayısında rekor kırılması hedefleniyor… 
Her yıl ortalama 1.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl gerek fuar alanında gerekse fuar alanı dışında Tansaş sponsorluğu çerçevesinde İZFAŞ işbirliği ile yapılacak etkinliklerle ziyaretçi sayısında rekor kırılması hedefleniyor. Fuarda bu yıl yurt genelinden ve yurtdışından ziyaretçi sayısının artırılması planlanırken; Tansaş 31 Ağustos - 09 Eylül tarihleri arasında fuarda tasarım temasına uygun, görsel niteliği yüksek ve geniş kitlelerin katılımını amaçlayan özel etkinlikler, sürpriz showlar ve gösteriler gerçekleştirecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zagor 10 Ağustos 2012 Cuma 17:38

Insan cahil olunca yorumuda cahilce oluyor. Tarafsiz okuyucu ne dedigini bilmiyorsa suc onun degil onu cahil birakanlarindir.

Yorumu oyla      14      5  
Tarafsız Okuyucu 10 Ağustos 2012 Cuma 10:03

Kimbilir hangi baskılar yapıldı Tansaşa sponsor olması için. Ticari olarak bitmiş bir fuara sponsor olmak hiç akıl karı değil. Her sene öldüre öldüre fuarı, yakında sadece roman şenliklerine çevirirler fuarı.

Yorumu oyla      11      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla’da bağbozumu coşkusu: Yelkenler fora
Urla’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağbozumu Şenliği Urla Belediyesi ...
Başkan Kürüm’den meclis üyelerine iftar yemeği
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve eşi Fatma Kürüm, Karabağlar’da ...
Kocaoğlu: Yıldırım’la çalışırım ama Günay’la asla!
Büyükşehir Belediye Başkanı kentteki projeler eksenli açıklamasında çok ...
 
‘Akıllı trafik’ yola çıkmadan KİK’lik oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üç aşamalı akıllı trafik sistemi ihalesi ...
Bornova Belediyesi yaralı askerler için seferber oldu
Foça’daki hain terör saldırısının ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ...
Çöp evden 3 ton çöp çıktı
Çiğli Belediyesi tarafından Egekent Mahallesi’ndeki bir çöp ev saatler ...
 
Konak’ta İstekler anketlerle belirleniyor
Konak Belediyesi’nden katılımcı belediyecilik anlamında somut adımlar ...
Mask yapmayı öğrendiler...
Yetenekli elleriyle vurmalı çalgılara ses veren çocuklar, bu kez sanatlarını masklara yansıttı.
Foça’da ‘otel piyangosu’ şoku: İlk raunt hüsran
Foça Belediyesi’nin büyük gelir amaçladığı ihale hüsranla bitti. Kumburnu ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva