HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ağustos 2012 Perşembe - 15:41

‘Akıllı trafik’ yola çıkmadan KİK’lik oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üç aşamalı akıllı trafik sistemi ihalesi yapılan itiraz sonucu KİK’e taşındı.

‘Akıllı trafik’ yola çıkmadan KİK’lik oldu!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Trafik Yönetim Sistemi olarak da adlandırdığı, “Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi” ihalesi Kamu İhale Kurumu’na (KİK) taşındı. İhaleye için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapım İhaleleri Şube Müdürlüğü’nden dosya alan Robot Ceka Görüntü Sistem Elektrik Elektronik Şirketi şikayetini resmen yaptı.
 
PARÇALARA BÖL
İlk olarak Büyükşehir Belediyesi’ne ihalenin teknik durumu ile ilgili itirazda bulunan şirket itirazın ret edilmesinin ardından konuyu KİK’e götürdü. KİK, itirazı değerlendirmeye aldı. Belediyenin yaptığı üç aşamalı ihaleyi inceleyecek olan kurumun bir ay sonra karar vermesi bekleniyor. Bir yandan işleyen ihale süreci şimdilik kesintiye uğrarken KİK’in nasıl bir karar vereceği de bilinmiyor. Şirketin içinde idari bina, kablo sistemi, son teknoloji cihazlar ve birçok yeni teknolojinin bulanacağı sistemin ihale şekline itiraz ettiği öğrenildi. Şirket, bir yandan yabancı ortak arayışına girerken bir yandan da ihalenin parçalı bir şekilde yapılması gerektiğini savundu.
 
KİMLER TEKLİF VERDİ?
İhale komisyonu, yapılan ihale sonrasında AZD Praha S.R.O. - Cross Zlin A.Ş. (Ortak Girişim), Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş., Peek Traffic Limited-Ultra Teknoloji Sanayi ve Ticaret A. Ş. (Ortak Girişim), Savronik Sistem Taahhüt San. Ve Tic. A.Ş. - Savronik Elektronik San. Ve Tic. A.Ş. (Ortak Girişim), İş-Kaya İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti. ve Etra Electronic Trafic S.A. şirketlerinin tekliflerini incelemeye almıştı. Ekin Bilişim Teknolojileri San ve tic. Ltd. ŞTİ’nin belgeleri eksik olduğu için çekildiği ihale sürecinin geri kalan aşamaları daha sonra tamamlanacak.
 
NELER OLACAK?
Akıllı trafik yönetim sisteminde kavşaklar ve otoparklar, yaklaşık 700 kamera kullanılarak yönetilecek. Kırmızı ışık, hız ve park ihlalleri, kurulan kameralar ile elektronik olarak denetlenecek.
 
Kameralar ve sensörler aracılığıyla elde edilen trafik yoğunluk bilgileri, cep telefonu, internet, oluşturulacak çağrı merkezi ve TV-radyolar aracılığıyla vatandaşların kullanımına sunulabilecek. Bu sayede hangi güzergahların daha yoğun olduğu bilgisine kolaylıkla ulaşılabileceği için vatandaşlar güzergah seçimi yapabilecek. Yeni sistem sayesinde seyahat süreleri kısalırken yakıt sarfiyatı da azalacak. Değişen teknolojilere göre geliştirilmeye açık ve en ileri teknolojileri kullanan bu yeni sistem, ayrıca engelli vatandaşların yaya geçişlerini daha rahat ve güvenli kullanmaları için “konuşan yeni yaya geçiş sistemi” de oluşturacak. Sistem çalışmaya başladığında İzmirliler ulaşımda rahat nefes alacak.

FUAR ALANI'NDA YİNE 'DÜZELTİCİ İŞLEM' GELDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 330 bin metrekare alana yapmayı planladığı Gaziemir'deki yeni fuar alanı ihalesi Ermit Mühendislik İnşaat'a verilmişti.

KİK'e yapılan itirazlar değerlendirilirken bir 'düzeltici işlem' kararı daha çıktı. İhaleyi zora sokma ihtimali bulunan düzeltici işlem kararları için Büyükşehir Belediyesi yetkilileri çalışırken bu kez kararı AKM Yapı Taah. San. Ve Tic. Ltd. Şti .- Özka İnşaat A.Ş. Ortak Girişim'i aldırdı. Şirketin itirazı üzerine alınan düzeltici işlem kararı sayısı ikiye çıktı. Yapım ve yer teslimi işini bir ay daha uzatması beklenen sürecin kesin olarak nasıl sonuçlanacağı da merak konusu oldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmir gercegi 15 Ağustos 2012 Çarşamba 00:57

Bu ihale basdan sona yanlis. bu kapsamli bir isi bir firmaya vermek milletin parasini cöpe atmak demekdir

Yorumu oyla      11      6  
utku karademir 10 Ağustos 2012 Cuma 10:02

kik akpnin stepnesi oldukça izmire her yatırım engellenir

Yorumu oyla      13      6  
10 Ağustos 2012 Cuma 07:46

bence işler yavaşlasın diye birileri ya mahkeme yoluyla yada kik yoluyla işleri durduruyor.Anlamıyorum istanbul yada ankarada ki belediyelere kik bakmıyormu? istanbulda tarihi eserlerin üzerine bina yapılıyor başbakan bir iki çanak çömlek işi yavaşltamaz diyor olay çözülüyor.Adeletsizliğe lanet ediyorum.belediyenin iş yapmasını istemiyorlar.

Yorumu oyla      14      5  
bir izmirli olarak 9 Ağustos 2012 Perşembe 22:16

bu şehire yapılacak birşeyi KİK'e götüren hiçbir firmanın malını bu şehirde istemiyorum.. yaptıklarına da zarar vereceğim bundan sonra.. benim param değilmi izmirli olarak.. yeter yaa... bak uyarıyorum.. KİK'e gidenler demedi demeyin..

Yorumu oyla      17      7  
AZİZ BAŞKAN DUY SESİMİZİ 9 Ağustos 2012 Perşembe 22:01

SAYIN BAŞKANIM siz çok adil çalışıyorsunuz ama bazı müdürleriniz iş yapacaklarına karılarının ve sevdikleri personellerinin işlerini takip ediyorlar bir kurum varki 4 tane iktisat mezunu varken sadece müdürün yanından ayırmadığı personel memur oluyor bu haksızlıkları görün ve dinleyin lütfen

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi yaralı askerler için seferber oldu
Foça’daki hain terör saldırısının ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ...
Çöp evden 3 ton çöp çıktı
Çiğli Belediyesi tarafından Egekent Mahallesi’ndeki bir çöp ev saatler ...
Konak’ta İstekler anketlerle belirleniyor
Konak Belediyesi’nden katılımcı belediyecilik anlamında somut adımlar ...
 
Mask yapmayı öğrendiler...
Yetenekli elleriyle vurmalı çalgılara ses veren çocuklar, bu kez sanatlarını masklara yansıttı.
Foça’da ‘otel piyangosu’ şoku: İlk raunt hüsran
Foça Belediyesi’nin büyük gelir amaçladığı ihale hüsranla bitti. Kumburnu ...
İftar'da yemekler Başkan Durak'tan
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyakalılarla iftar yemeğinde ...
 
Bornova’da üç yeni pazaryeri inşaatı başlıyor
Son üç yılda 5 pazaryerini birden tamamlayan Bornova Belediyesi, üç yeni ...
Vapurlar yolda önce iskeleler yenilenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 vapur iskelesinin yenilenmesi ve yeni gemilere ...
Büyükşehir'den su altı ragbisinde çifte zafer
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sualtı Ragbi Türkiye Şampiyonası’nda tüm ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva