HABERLER>SAĞLIK
11 Nisan 2012 Çarşamba - 17:19

Sağlıkta "tek tık" dönemi başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşların hastane, doktor ve fark ücreti bilgilerine anında ulaşabileceği internet sayfasını bir ay içinde açacak.

Sağlıkta  tek tık  dönemi başlıyor

 

İSTANBUL - Vatandaşların, şifresiz giriş yapabilecekleri “Sağlık Hizmet Sunucuları Uygulaması”, “hastaneni seç, doktoruna ulaş” sloganıyla hizmet verecek.

Vatandaşların sağlık hizmetlerine anında ulaşabilmesini ve hangi hizmete ne kadar fark ücreti ödendiğinin bilinmesini hedefleyen SGK, “Sağlık Hizmet Sunucuları Uygulaması”nı bir ay içinde hizmete almayı amaçlıyor. Vatandaşlar, “hastaneni seç, doktoruna ulaş” sloganıyla hazırlanan internet sayfasına, şifresiz olarak girebilecek.

Uygulama kapsamında, sağlık hizmeti veren kuruluşların, GSS kapsamındaki hastalarının provizyon, ücretlendirme ve tahakkuk işlemlerinin SGK ile entegre ve eş zamanlı olarak gerçekleştirmesini sağlayan MEDULA'daki tüm bilgiler, sisteme aktarıldı. Doktorları ilişkin bazı bilgileri hastaneler sisteme kaydedecek.

"HANGİ İLDE HANGİ DOKTORA GİDECEĞİM?"
İnternet sayfasında yer alan “hastane arama” butonuna basıldığında, SGK'nın 81 ilde anlaşmalı olduğu tüm hastanelerin ve dal merkezlerinin bilgilerine ulaşılabilecek. Bu hastanelerdeki anlaşmalı bölümlerle anlaşmalı doktorların tümünün bilgisi bu sayfada yer alacak. Sayfada ayrıca, anlaşmalı hastanelerin hangi oranda fark ücreti aldığı bilgisine de ulaşılacak.

“Doktor arama” butonu kullanılarak doktorun adı ve soyadı ya da şehir ve branş bilgileri girilerek arama yapılabilecek. Böylece hangi doktorun, hangi hastanede görev yaptığı, uzmanlık alanının ne olduğu, hangi üniversiteden mezun olduğu ve doğum tarihi gibi bilgiler anında öğrenilebilecek. Ayrıca, doktorun son 6 ayda kaç ameliyat ya da muayene yaptığı gibi bilgiler de sistemde bulunacak.

"HANGİ TEDAVİYE NE KADAR İLAVE ÜCRET ÖDENİYOR"
Vatandaşların, “Özel hastaneye gittiğimde ne kadar ek ücret öderim?” ya da “Hastane benden fazla ücret mi aldı?” sorularına cevabı, internet sitesinin “ilave ücret hesaplama ekranı” verecek. Vatandaşlar, “ilave ücret hesaplama” butonuna tıkladıktan sonra, hastanenin türü, ilave ücret bilgisi, tedavi türü (ayaktan ya da yatarak) ve muayene yapılan branşa ilişkin bilgileri girerek, SGK'nın hastaneye ödeyeceği tutar ile hastaneye ödenecek maksimum tutarı görebilecek. Örneğin, apandisit ameliyatı olacak bir vatandaş, operasyon için hangi özel hastaneye en fazla ne kadar ilave ücret ödeyeceğini sistemden kolaylıkla görebilecek.

İnternet sayfasında, tetkik ve tahliller içen ödenecek tutara ilişkin bilgiler de yer alacak. Vatandaşlar, tıbbi işlem butonuna bastıktan sonra, il, yapılacak işlem, hastane ve ilave ücret oranı bilgilerini girerek, tahlil ve tetkikler için en fazla ne kadar ilave ücret ödeneceğini öğrenecek.

"BİLMEM GEREKENLER NELER?"
İnternet sayfasında yer alan “Bilmem gerekenler neler?” bölümünde, muayene katılım payı, katılım payı uygulanacak sağlık hizmetleri, muayene katılım payının oranı, katılım payı alınmayacak haller, ilave ücret, ilave ücret alınmayacak kişiler ve sağlık hizmetleri gibi bilgiler yer alıyor.

“Geçmiş tedavi giderlerim neler?” başlıklı bölümde, vatandaşların “Ne kadar muayene katılım payı ödedim?”, “Tedavi bilgilerim doğru mu?”, “Tıbbi malzeme masraflarınız ödendi mi?” ve “İlaçlarım ne zaman bitecek?” sorularına da yanıt verilecek. Böylece, vatandaşların önceki muayenelerine ilişkin bilgilere de anında ulaşması sağlanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalbimize yaptığımız 11 kötülük
Vücudumuzda tüm organların bir işlevi ve vazgeçilmez görevleri var. Ancak ...
Cevizin hiç bilmediğiniz yararı
Eski Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, “Ceviz ...
EÜ'den erken Alzheimer tanısında büyük başarı
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Bilişsel ve Davranışsal Bilimler için ...
 
Kanseri önlemek için 4 altın kural
ABD’nin New Jersey kentindeki Rutgers Ernest Mario Eczacılık Fakültesi’nde ...
Yılda 1 kez jinekolojik muayene şart!
Rahim ağzı kanserinden, cinsel yolla bulaşan hastalıklara; adet düzensizliğinden, ...
Kalbiniz yorulmadan önleminizi alın
Kalpte yaşanan hücresel bir bozulmanın telafisi mümkün olmuyor. Çünkü ...
 
Güzel bir cilt için mutlaka bunları yemelisiniz
İngiliz bilim insanlarına göre bir kaç hafta meyve sebze yemek bile cilt rengini güzelleştiriyor.
Prof Dr. Sut Çağlayan’dan çocuk hikayeleri
Çocuk doktoru Prof Dr. Suat Çağlayan yeni kitabı ‘Büyük Kanatlı Küçük ...
Topuklu giyen kadınlar bu habere dikkat!
Ortopedistler, ayak sağlığı için ayakkabı topuğunun olması gereken boyutunu açıkladılar.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva