HABERLER>SAĞLIK
2 Haziran 2019 Pazar - 14:00

Sağlık-Sen Başkanı Yıldırım’dan rakip sendikaya çok sert tepki!

Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım sağlık alanında faaliyet gösteren Demokratik Sağlık-Sen İzmir Temsilcisi Ahmet Doğruyol’a sert tepki gösterdi.

Sağlık-Sen Başkanı Yıldırım’dan rakip sendikaya çok sert tepki!

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’ndeki kadro düzenlemeleri ve sendika görüşmeleri nedeniyle haklarında açıklama yapan Demokratik Sağlık Sendikası İzmir Temsilcisi Ahmet Doğruyol’a tepki gösterdi. Yıldırım, daha önce farklı sendikalarda görev yapan Doğruyol’un sağlık camiasını karıştırma gayretinde olduğunu belirtti.

Sendikalarına yönelik ağır ithamlara yargı yoluyla yanıt vereceklerini ve hukuki süreci de başlattıklarını anlatan Yıldırım, Sağlık-Sen’e zorla üye yapıldığı, üye olmayanların yerinin değiştirildiği iddialarını hayal ürünü olarak nitelendirdi.

ÇALIŞANLAR ŞER İTTİFAKINI GÖRDÜ
Olayla ilgili bilgi veren Sendika Başkanı Yıldırım, “Sendikaların yetki sürecini tamamladık ve bölgemizde olan tüm kurumlarda sağlık çalışanlarımızın desteği ve güveni ile yetkili sendika unvanını aldık. Alsancak Nevar Salih İşgören Hastanesi’nde türlü iftira, yalan ve düzenbazlıkla haklının hakkını gasp etmeyi amaçlayanlar karanlık emellerine ulaşamadı. Kurdukları şer ittifakını sağlık çalışanları gördü, duydu, bildi. Haklarını savunacak olanın yanında yer aldı. Bu vesile ile Alsancak Nevvar Salih İşgörenHastanesindeki tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

DEMOKRATİK DEĞİLSİN!
Yıldırım, “Yenilgiyi hazmedemeyip, hırsı gözlerine perde olan malum sendikanın il başkanı ise engelli sağlık çalışanlarımız üzerinden prim yapmaya, onların duygularıyla oynamaya ve onları bir maşa olarak görüp fitne üretmeye devam etmektedir. “Alsancak Nevvar Salih İşgören Hastanesi’nde engelli personele tuvalet temizletiyorlar” iftirasını atan malum-sene buradan sesleniyorum. Mensubu olduğun sendikanın ismi demokratik, sen ise antidemokratiksin. Senin ne sağlık çalışanını düşünecek, haklarını koruyacak, savunacak bir yüreğin var, ne de yenildiğini kabul edebilecek bir olgunluğun var. Sen insanların eksik taraflarını kendine malzeme yapan, onların güçsüzlüğünden bile menfaat uman, hak, hukuk bilmeyen, kendinden başkasını düşünmeyensin. Sendikacılık yapmak menfaat işi değil gönül işi, yürek işidir. Yüreğin yoksa yapmayacaksın” diye konuştu.

AHLAKSIZ BİR YALAN
Süreci anlatan Yıldırım, “Kendine malzeme ettiğin engelli çalışan,  iki defa hastane yönetimine sterilizasyondan ayrılmak istediğine dair dilekçe vermiş. Kendi isteği üzerine Sağlık-Sen’e olan üyeliği devam ederken 16 sedyeli fizik tedavi salonuna alınmıştır. Kendisinin engelli olması sebebiyle biri erkek olmak üzere üç temizlik personelinin de görevli olduğu 1. katta istihdam edilmiştir. Uzun süre ayakta kalmasını gerektirmeyen ve yorucu olmayan işlerle görevlendirilmiştir. Katta var olan 1 erkek ve 2 bayan personel genel temizlik işleriyle zaten ilgilenmekte, iddia edilen tuvalet temizliği de bu personeller tarafından yapılmaktadır. Hastaların kullandığı tuvalet fizik tedavi yani engelli çalışanın iş alanı dışındadır. Yine iddia ettiğiniz geç saate kadar çalıştırılması, bunun için ek ücret talep edip alamadığı da kocaman ve ahlaksız bir yalandır. Zira kişinin geç kalmasını gerektirecek bir hizmet tanımlaması zaten yoktur. Kişi ücret talebinde hiç bulunmamıştır. Kişi tekrar eski çalıştığı birim olan sterilizasyona geçmek için bir dilekçe vermiş, sendikamızdan istifa ederek Demokratik Sağlık-Sen’e üye olmuştur. Kendisinin mutlu olduğunu söylediği ve yazılı dilekçe ile geçmek istediğini belirttiği birime geçişi de Sağlık-Sen’e üyeliği olmadan gerçekleşmiştir. Tüm bunlar, kişinin verdiği tüm dilekçeler, resmi evraklar mevcut olmakla birlikte, kişinin birlikte görev yaptığı iş arkadaşları da konunun şahididir” dedi.

ALLAH SENİN DURUMUNA DÜŞÜRMESİN
Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:
“Ne acıdır ki sen engelli olan bir çalışanın bu vaziyetinden nemalanmaya kalkmış, onun kanına girmiş ve onu kullanmaya çalışmışsın. Dün yanında olduklarına, ekmeğini yediklerine ihanet etmiş, bugün onların karşısında olmuşsun. Masumlara iftira atarak menfaat elde etme hayalleri kurmuşsun. Kapı kapıdolaşıp şahsi ikbal peşinde koşmaktan insanların hak ve hürriyetini arayamaz hale gelmezsin. Allah kimseyi senin aciziyetine düşürmesin. Sen ki mesleğin diş teknisyenliği olduğu halde, İzmir Diş Hastanesi’nde Hukuk İşleri Biriminde kadro alıyor, mesai saatlerini görevli olduğun hastane dışında fitne fesat üreterek geçiriyor yine bu mesleği icra edeceklerin hakkını gasp ediyor, haksız kazanç elde ediyor ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını yiyorsun. Son olarak hastanede yapılan kirli şer ittifakının tutmadığını, kendi kazdıkları kuyuya kendilerinin düştüğünü ve Hakkın yerini bulduğunu, hastane idaresine attıkları iftiranın da kendilerinin de yerin dibine gömüldüğünü tüm kamuoyu ile paylaşıyorum”

 
Yasin bombası! İstanbul'a geri dönüyor
 
Bayram öncesi nöbetçi noterlerde yoğun mesai
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karpuzu peynir ile birlikte tüketin!
Tuz ve su tüketiminin başta böbrekler olmak üzere tüm vücut üzerindeki ...
'Tütün dumanı 7 bin kimyasal zehir içeriyor'
Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, tütün dumanının 7 bin civarında ...
Yeniden nakil başladı: Dualar Öykü Arin için...
Lösemi hastası olan ve uzun süredir ilik aranan 4 yaşındaki Öykü Arin ...
 
Türkiye’de her 4 bin bebekten birinde görülüyor!
1 Haziran Ulusal Fenilketonüri (PKU) Günü’ne dikkat çekmek için fenilketonüri ...
Lösemili Osman'a bayram sürprizi
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden lösemi tedavisi için 5 ay önce İzmir'e ...
Sigaraya başlamada en önemli etken arkadaş, merak ve özenti
Doç. Dr. Sevda Şener Cömert, "Bu önemli sağlık sorunundan kurtulmak da ...
 
Bakanlıktan sağlıklı bayram sofrası önerisi
Sağlık Bakanlığınca ramazanın ardından yeterli ve dengeli beslenme için ...
Sigara her yıl 8 milyon can alıyor
Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) göre, her yıl 8 milyondan fazla kişi sigaraya ...
Elektronik sigaralarda kalp sağlığı için büyük risk
İnsan hücreleri üzerine yapılan yeni bir araştırmaya göre, elektronik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva