HABERLER>SAĞLIK
31 Mayıs 2019 Cuma - 10:09

Lösemili Osman'a bayram sürprizi

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden lösemi tedavisi için 5 ay önce İzmir'e gelen Osman Zafer Evlioğlu (8), bu Ramazan Bayramı'nı hastanede geçirecek. İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin Bornova'daki evlerinden birinde kalan Osman, yapılan ziyaret ve sürpriz hediyelerle bayram sevincini erken yaşadı.

Lösemili Osman a bayram sürprizi

Dursunbey'de yaşayan 3 çocuk annesi Fatma Evlioğlu, karın ağrısı şikayeti bulunan en küçük oğlu Osman Zafer Evlioğlu'nu, geçen ocak ayında hastaneye götürdü. Yaklaşık 15 gün süresince teşhisi konulamayan Osman, apandisit şüphesiyle ameliyata alındı. Operasyon sırasında apandisit sorunu olmadığı anlaşılan Osman'a tahlillerin ardından lösemi teşhisi konuldu. Fatma Evlioğlu, oğlu Osman'ı tedavisi için İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Osman, hastanede tedaviye alındı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji Servisi'ne 18 Ocak'ta giriş yaptıklarını anlatan anne Fatma Evlioğlu, "Hematolojinin ne olduğunu burada gördük. Meğer hastalığımız lösemiymiş. İlk başta söylenenleri konduramadık. Ama hastanede gördük ki nice çocuklar var. Zamanla bu durumu bizim gibi Osman da kabullendi. O akıllı bir çocuk. O da, biz de, iyileşeceğine inanıyoruz" dedi. Osman'ın 5 aydır ilaç tedavisi gördüğünü belirten Evlioğlu, oğluna küçük ablası Saliha Cüce'den (24) ilik nakli yapılacağını söyleyerek şöyle konuştu:

"Osman'ın iki ablası var. Biri Batman'da biri Şanlıurfa'da yaşıyor. Osman'ın kanı küçük ablası ile uyumlu çıktı. Hamileyken Şanlıurfa'dan buraya geldi ve hastanede tahlilleri yapıldı. Şimdi 2 aylık bebeği var. Ama onunki uyumlu çıktı. Doktorlarımız uygun zamanı söyleyince tekrar buraya gelip kardeşine şifa olacak."



'SAĞLIK OLUNCA HER GÜN BAYRAM'
Eşinin Osman'a lösemi teşhisi konulmadan 15 gün önce çalışmak için Suudi Arabistan'a gittiğini belirten Fatma Evlioğlu, hastalıkla mücadele ederken onlara İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin hem maddi hem manevi destek olduğunu dile getirdi. İlkokul 2'nci sınıfta okuyan Osman'ın ikinci dönem okuluna devam edemediğini söyleyen Evlioğlu, "Okulundan, arkadaşlarından ayrı kaldı. Burada oyuncaklarla vakit geçiriyor. Kullandığımız her malzeme hijyenik olmalı. Kağıt havludan tutun el sabununa kadar her ihtiyacımızı İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği temin ediyor. Yeni bir küre başlayacağımız için bayramı hastanede geçireceğiz. Bu bayram bizim için değişik olacak. Yeni küre başlamasak iki günlüğüne memlekete gidebilirdik. Ama oğlumun sağlığı için burada olacağız. Hiç önemli değil. Sağlık yerinde olunca her gün bayram. Hasta olduktan sonra Dursunbey'de olsam ne fayda" ifadelerini kullandı.

DOĞUM GÜNÜ PASTASI
Osman Zafer Evlioğlu'na Ramazan Bayramı öncesi İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan sürpriz yaptı. Ozan'ın getirdiği oyuncak, terlik ve giyim paketini alan Osman, büyük mutluluk yaşadı. Sıkı bir Galatasaray taraftarı olan ve şampiyon takımının formasını üzerinden çıkarmayan Osman'ın en büyük dileği ise sarı kırmızılı ekibin futbolcularıyla tanışmak. Doğum gününü Osman ile birlikte kutlayan Sevil Ozan, pastasının mumunu da Osman ile beraber üfledi. Özellikle bayram gibi özel günlerde çocukları mutlu etmek istediklerini dile getiren Ozan, "Hastanede kalan çocuklarımız için de hediyeler götürüyoruz. Gelen fitre ve zekatları, erzak paketlerini ailelelere ulaştırıyoruz. Çocuklarımıza bayram coşkusunu yaşatacak çam sakızı çoban armağanı küçük hediyeler götürüyoruz. Onların en sevdiği şey oyuncak. Sokağa çıkamadıkları için evde oynamaları için oyuncak onları sevindiriyor" dedi.

Dizi oyuncusu Barış Arduç'un da hasta çocuklar için destek olduğunu anlatan Ozan şöyle konuştu:

"Barış Arduç'un fanları çocuklarımız için 100 adet terlik ve oyuncaklar yolladı. Onları hem hastanedeki hem de evde kalan çocuklarımıza dağıttık. Hayırseverlerin ve sanatçılarımızın desteğiyle hasta çocuklarımıza el uzatıyoruz. Biz aracıyız. Onlardan alıp çocuklarımıza ve ailelerine veriyoruz. Mevcut 7 evimizde 14 aile kalıyor. Evlerde kalan kardeşleriyle birlikte toplam 25 çocuğumuz var. Hepsini ayakkabı ve terliklerine varıncaya kadar giydirdik. Gerekirse ailelere de hediye veriyoruz. Toplam 60 paketi ise servislere bıraktık." (DHA)

 
İzmir'in gururu: 17'lik Yağız Avrupa Şampiyonu!
 
Kritik büyüme rakamları açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sigaraya başlamada en önemli etken arkadaş, merak ve özenti
Doç. Dr. Sevda Şener Cömert, "Bu önemli sağlık sorunundan kurtulmak da ...
Bakanlıktan sağlıklı bayram sofrası önerisi
Sağlık Bakanlığınca ramazanın ardından yeterli ve dengeli beslenme için ...
Sigara her yıl 8 milyon can alıyor
Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) göre, her yıl 8 milyondan fazla kişi sigaraya ...
 
Elektronik sigaralarda kalp sağlığı için büyük risk
İnsan hücreleri üzerine yapılan yeni bir araştırmaya göre, elektronik ...
Ege'nin ilk negatif basınçlı izolasyon odası İzmir'de açıldı
Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği içinde yer alan Ege Bölgesi'nin ilk 'negatif ...
İzmir'deki ameliyat dünya tıp literatürüne girdi
İzmir'de Kent Hastanesi'nin kalp cerrahisi ve karaciğer nakli ekibi, Budd ...
 
'Afrika sıcakları' başladı: Güneş yanıklarına dikkat!
Türkiye genelinde hafta boyunca etkisini sürdürmesi beklenen "Afrika sıcakları" ...
Göğüs röntgeninden hastalık teşhisi yapay zekayla hızlanacak
Göğüs röntgenlerindeki ortalama raporlama süresi, yapay zeka kullanılarak ...
Öykü Arin'e anneden nakledilen ilik tutmadı
Antalya'da löseminin ender görülen türü Juvenil Miyelomonositik Lösemi ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva