HABERLER>GÜNCEL
22 Şubat 2014 Cumartesi - 11:15

Sabah Gazetesi Yazarı’ndan Gülen’e suç duyurusu

Şefkat Tepe dizisinde şahsının aşağılandığını öne süren Sevilay Yükselir, Fethullah Gülen'den şikayetçi oldu.

Sabah Gazetesi Yazarı’ndan Gülen’e suç duyurusu

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, Samanyolu TV'de yayımlanan "Şefkat Tepe" dizisinde kimi nitelemelerle kendisine hakaret edildiği iddiasıyla kanal sorumluları ve dizinin senaryosuna onay verdiği iddiasıyla, daha önce kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan Fethullah Gülen’e karşı suç duyurusunda bulundu.
 
Sevilay Yükselir'in avukatı Fidel Okan'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, "dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yasa tasarısının gündeme gelmesi akabinde, Gülen'in lideri olduğu, halk arasında 'cemaat' olarak isimlendirilen yapılanmanın hükümete, AKP 'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a karşı yıpratma çalışmaları başlattığı" belirtildi.
 
"Cemaatin, toplum gözünde iktidarı küçük düşürmek için çeşitli medya kanallarını kullandığı" ifade edilen dilekçede, Gülen cemaatine ait olduğu bilinen gazetelerde yazılar yayımlandığı, televizyon kanallarında haberler yapıldığı anlatıldı.
 
Dilekçede, "bu programlardan birinin de Samanyolu TV'de yayınlanan 'Şefkat Tepe' dizisi olduğu" belirtilerek, "senaryoyu hazırlayanların, cemaatin üst düzey yöneticilerinin himayesinde oldukları" iddia edildi. Dilekçede, "dizi senaryosunun bizzat Gülen'in onayına sunulduğu, talimatlarla şekillendirildiği, daha sonra çekildiği" savunularak, şunlar kaydedildi:
 
"Dizide müvekkili hedef gösteren, hakaret eden, toplum ve izleyiciler nezdinde küçük düşüren bazı öğeler yer almaktadır. Bu kasıtlı ve bilinçli olarak gerçekleştirilmektedir. Dizide karanlık kurul olarak bilinen 'Karar Kurulu' gösterilmiştir. Bu kurul, dizinin senaryosuna göre bir yeraltı örgütünün üst düzey yöneticilerinin toplandığı ve ülkenin kaosa sürüklenmesi için oluşturulmuş sözde kurgusal bir kuruldur. Ülke siyaseti bu kurul tarafından yönlendirilmekte, senaryoya göre adeta bu kurul tarafından fiilen yönetilmektedir. Ancak ilgili dizideki diyaloglar dikkatli incelendiğinde, bu diziyi hazırlayanların, bu kurulda yapılan konuşmalar üzerinden ülke siyasetini şekillendirmeye çalışmakta olduğu ortaya çıkmaktadır. İktidarın, yani AK Parti Hükümetinin derin, devletvari örgütlerle işbirliği içinde ya da himayesi altında çalıştığı, yabancı ajanların iktidarı elinde oynattığı, ülkenin başka ülkeler tarafından yönetildiği, yasa dışı eylemlerle ülke yönetildiği izlenimi yaratılmak istenmektedir. Kurulun ülke ve cemaat üzerinde çeşitli oyunlar oynadığı şeklinde senaryo izleyicinin zihnine kazınmak istenmektedir. Dizinin müvekkil ile ilgili kısmına gelirsek, Karar Kurulu sahnesinde yer alan konuşmalar içinde yer alan 'Kara Ruhlu Yazar', 'Cüce Yazar', 'Sevilmeyen Kadın' şeklinde bahsedilen kişiden kasıt, Sevilay Yükselir'dir."
 
"Dizideki konuşmalarda, Yükselir'in dizideki yasa dışı örgüte hizmet eden bir yazar olduğu, kurulun ve dahi iktidarın talimatıyla yazılar yazdığının anlatılmak istendiği" ifade edilen dilekçede, "Yükselir'in adı doğrudan zikredilmeden yapılan ima ve benzetmelerin, TCK'nın hakaret ve hakaret suçunda mağdurun belirlenmesine ilişkin 125. ve 126. maddeleri gereği suç teşkil ettiği" kaydedildi.
 
Dilekçede, dizide "Sevilay" isminin çağrıştırılması için "Sevilmeyen Kadın" tabirinin kullandığı savunuldu.
"Kurgu gibi görünse de senaryoyu oluşturan ve diziyi yayınlayanların ülke gündemiyle ilgili ahkâm kestikleri" öne sürülen dilekçede, şunlar kaydedildi:
 
"Şüphelilerden Fethullah Gülen müvekkilim hakkında sürekli suç duyurusunda bulunan ve kendisi ile husumet yaşayan ilgili örgütün lideridir. Son günlerde sosyal medyada dolaşan birtakım ses kayıtlarında Karanlık Kurul diyaloglarına ilişkin dizinin senaryosuna kendisinin onay verdiği ayyuka çıkmıştır. Söz konusu kayıtların kendisi hakkında yürütülen çıkar amaçlı organize suç örgütü soruşturması kapsamında elde edilen deliller olduğu değerlendirilmektedir. Bu tapelerin ilgili soruşturma dosyasından, mevcut dosyaya delil olarak eklenmesi gerekmektedir. Şüphelinin müvekkilimize yönelik hasmane tavrı izahtan varestedir. Bu nedenle şüpheli Fetullah Gülen, müvekkilimizin hedef gösterilmesine, kişilik haklarına ağır ve haksız saldırıda bulunulmasına onay vermiştir."

Dilekçede, basın ve sosyal medya yorumlarında da "Sevilmeyen Kadın" ibaresinden Yükselir'in kastedildiğinin anlaşıldığı ifade edilen dilekçede, bunun da Yükselir'in toplum önünde aşağılandığı, hakarete uğradığı, kişilik haklarına saldırıldığını gösterdiği kaydedildi.
 
GÜLEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU
Fethullah Gülen, Sevilay Yükselir'in 29 Aralık 2013 tarihinde 'Kim kaybetti şimdi?' başlıklı yazısında şahsına yönelik aşağılanma bulunduğu gerekçesi ile Yükselir hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
Sevilay Yükselir, Gülen'in suç duyurusunda bulunduğunu Twitter hesabından, "Yazımda kendisini aşağıladığım horladığım iddiasıyla şikâyetçi olmuş benden" sözleriyle duyurmuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbuğ koğuşuna Andımız'ı astı!
Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, ilkokullarda okutulmasından vazgeçilen ...
Faciadan dönüş: TEM'de yolcu otobüsü yandı!
İstanbul'dan Ankara'ya giden ve içerisinde 50 yolcunun bulunduğu otobüste ...
THY krizi: AK Parti’den istifa eden vekile ‘terk edin’ anonsu!
Atatürk Havalimanı’ndan saat 20.00’da Pakistan’a hareket etmesi gereken ...
 
İzmir’de korkunç kaza: 2 arkadaş yanarak öldü!
İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde, aşırı hızla giden otomobil, önündeki otomobile ...
Flaş: Bayrak asan AK Partililere silahlı saldırı
Hakkari Şemdinli ilçe merkezinde bayrak asan AK Parti'lilere yönelik gerçekleşen ...
İzmir’de ‘hayati’ operasyon: 500 bin liralık yasa dışı hap!
İzmir’de, polisin iki aylık takibinin ardından yaptığı operasyonda, 96 ...
 
İzmir’de Ekvator-İstanbul uyuşturucu hattına darbe!
İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ekvator’dan ...
Kemelek’e veda: Bir kent Valisi’ne ağlıyor…
Malatya'daki Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören Sivas Valisi 60 ...
Kayınpeder-gelin evliliğine yargı vizesi!
Mersin’de 2 çocuk annesi Günnur Ö.’nün ’emekli maaşını alabilmek için’ ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva