HABERLER>POLİTİKA
15 Şubat 2017 Çarşamba - 15:29

Rozet tartışmasında CHP’den ilk açıklama: Parti değil…

CHP Bornova İlçe Başkanı Kavalar, rozet tartışmasına ilişkin konuştu. Kavalar, “Parti rozetleri değil ‘Hayır’ rozetleri taktık. Biz CHP’ye geçtiler’ demiyoruz. ‘Hayır’a destek verdiler’ diyoruz. İnşallah 16 Nisan’dan sonra CHP’ye geçişlerini sağlarız” dedi.

Rozet tartışmasında CHP’den ilk açıklama: Parti değil…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, anayasa değişikliği için 16 Nisan’da gerçekleşecek tarihi referandumun kampanya sürecini 12 Şubat’taki geniş katılımlı toplantıyla başlattı.

İzmir’de propaganda çalışmalarının resmen startının verildiği zirvede CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven'in, AK Parti Bornova İlçe Kadın Kolları’ndan 20 üyeye ‘Hayır’ rozeti takması tartışmaları beraberinde getirdi.

AK Parti Bornova İlçe Başkanı Arslan Keskin, yaptığı açıklamada rozet takılan Şirin Efiloğlu’nun iş nedeniyle parti üyeliğini geçmiş dönemde iptal ettirdiğini söylerken, diğer isimlerin de teşkilatıyla bir ilgisi olmadığını ifade etti.

CHP’YE GEÇMİŞ BİR ÜYEMİZ YOKTUR!
Keskin, “Yalan beyanlarla siyaset yapmanın da hiç kimseye faydası yoktur. Şirin Efiloğlu geçmişte parti üyemiz olup 25.11.2015 tarihinde işe girebilme sebebiyle istifa dilekçesi getirmiş ve dilekçesi kabul edilerek üyelikten düşürülmüştür. Kalan 19 bayanın da kadın kollarımızla bir ilgisi yoktur. Dolayısıyla herkesin özgür iradesiyle siyaset yaptığı AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı’nda ‘hayır’ kampanyası için istifa etmiş, CHP'ye geçmiş herhangi bir parti üyemiz yoktur” diye konuşmuştu.

Bunun üzerine CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

PARTİ ROZETİ DEĞİL, ‘HAYIR’ ROZETİ TAKTIK!
Başkan Kavalar, yaşanan rozet takma olayına ilişkin konuşurken rakip mevkidaşı Keskin için de, “Parti rozetleri değil ‘Hayır’ rozetleri taktık. Daha önce onların partisindeymiş. İstifa etmişler. Geldiler ‘hayır’ kampanyasında bulunmak istediler. Gelip CHP’de siyaset yapmak istelerse kendilerine sonuna kadar kapımız açık.  Öncelikle cumhuriyete, demokrasiye, özgürlüklere, rejime sahip çıkmak adına geldiler. Biz de ‘hayır’ rozetlerini taktık. Parti üyesi olmak isterlerse hiçbir sıkıntı olmaz. Seve seve başımızın üstünde kabul ederiz” dedi. 

DAHA AKP’DEN AYRILIP GELECEK ÇOK KİŞİ VAR!
Kavalar, AK Parti için, “Onların yaptıkları kendine… Rejime, demokrasiye, özgürlüklere balta vurmak istiyorlar. Biz de buna müsaade etmiyoruz” açıklamasını yaparken, “Bu insanlar da daha önce AKP üyesiymiş, istifa etmişler ve geldiler bu yapının, ‘hayır’ kampanyasının içinde olacaklarını ifade ettiler. Dün de geldiler ilçe başkanlığımızı ziyaret ettiler ve ‘Bu kampanyanın içinde olacak daha çok arkadaşımız var. Onların da hepsini dahil edeceğiz. Hep birlikte çalışacağız, ‘hayır’a destek vereceğiz. ‘Hayır’da hayır var. AKP’den ayrılıp da ‘hayır’ kampanyasının içinde olacağını söyleyen çok arkadaş var. Biz bu kadar değiliz’ dediler.  Bizim de kapımız ilk etapta hayır kampanyası için sonuna kadar açık. Daha sonra bizim topluma, ülkeye bakış açımızı içlerine sindiriyorlarsa tabi ki CHP’nin de üyesi olabilir ve çalışmalara katılabilirler” diye konuştu. 

BİZ CHP’YE GEÇTİLER DEMİYORUZ!
Algı şaşırtması yönündeki eleştiriler ve kampanyaya katılan isimler için konuşan Kavalar, “Biz CHP’ye geçtiler’ demiyoruz. ‘Hayır’a destek verdiler’ diyoruz.  İlerleyen dönemde geçmek isterlerse ki geçebileceklerini kendileri söylediler, başımızın üstünde yerleri var. Arkadaşlar sadece bu kampanyanın içinde olup sonrasında yolumuza gideriz düşüncesi içinde değiller. İnşallah 16 Nisan’dan sonra CHP’ye geçişlerini sağlarız” ifadelerini kullandı.

 
Sıla: Dipçik gibiyim!
 
Hayvanat bahçesinden penguen çaldılar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erdem 15 Şubat 2017 Çarşamba 17:11

nelerle uğraşıyonuz kardeşim...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de Genel Merkez'den Durmuş Yılmaz'a tepki!
MHP yönetimi, eski Uşak milletvekili ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş ...
'Binali Bey de Devlet Bey de hayal kırıklığına uğradı'
CHP lideri Kılıçdaroğlu, AYM'ye gitmeme kararının bazı çevrelerde hayal ...
CHP'li Sertel PTT'deki büyük zararı Bakan'a sordu
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye’nin önemli şirket ve bankalarının ...
 
CHP’li Gençler de referandum stratejisini belirledi
Gençlik Kolları’nın Başkanı Sarıküse, “Artık ok yaydan çıkmıştır. Üniversitelerde ...
AK Parti İzmir’de ‘yol haritası’ zirvesi
Danışma kurulu 19 Şubat’ta toplanacak. İl Başkanı Delican, “Biz aslında ...
AK Partili Kaya'dan referandum mesajları!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya 16 Nisan'da yapılacak referandum ...
 
Ankara çıkarması: AK Gençler 'evet' için yollarda!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları referandum çalışması kapsamında İzmir, ...
CHP İzmir startı verdi, dev pankartı astı!
Referandum çalışmaları startını örgütün bir araya geldiği toplantıyla ...
AK Parti Menderes referandum startını verdi
16 Nisan’da gerçekleşecek referandumla ilgili AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva