HABERLER>POLİTİKA
15 Şubat 2017 Çarşamba - 11:29

CHP’li Gençler de referandum stratejisini belirledi

Gençlik Kolları’nın Başkanı Sarıküse, “Artık ok yaydan çıkmıştır. Üniversitelerde mutlaka stant çalışması olacak. Hedef kitlemiz sadece CHP’li ve sol görüşlü gençler değil. Ülkücü genç arkadaşlarımız var. Onların içinde hayır sevdası var” dedi.

CHP’li Gençler de referandum stratejisini belirledi

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 16 Nisan’da yapılması kesinleşen anayasa değişikliğinin tarihi referandumu için 12 Şubat’ta start verdi.

İl Başkanı Güven’in referandum sürecine girilmesinin ardından kentte uygulanacak propaganda için hedef kitle olarak 5 kesime öncelik verdiklerini ifade etmesinin ardından, İl Gençlik Kolları da ilerleyen dönemde aktif rol almak için kolları sıvadı.

İlk olarak parti binasına dev pankart asan gençler yönetim kurulu toplantısında süreçte izlenecek yol haritası hakkında önemli kararlar aldı.

İl Başkanı Sinan Sarıküse Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, belirlenen hedef kitlelere yönelik konuşurken, referandum için net mesajlar verdi.

DARBE TEŞEBBÜSÜNÜ BU SİSTEMLE ÖNLEDİK!
Başkan Sarıküse, “Bu ülke Kuva-i Milliye ruhuyla kuruldu fakat ne yazık ki kutuplaştırıldı. Yapılacak referandum da siyasi partiler üstü bir seçimdir. O ruhu, Ata’mızı, Cumhuriyetimizi düşünmemiz gereken günlere döndük. Bize verilen parlamenter rejimle ilerliyoruz. Darbe teşebbüsünün önüne biz bu sistemle geçtik.  O zaman parlamenter demokratik sistemi savunanla bugün değiştirmek istemektedirler. Sistem de değil aslında, rejimi değiştirmek istiyorlar” dedi. 

İLK HEDEF ÜNİVERSİTELER!
Başkan Sarıküse, İl Başkanı Güven’in belirledikleri 5 hedef kitleye benzer bir saptamanın kendileri tarafından da yapıldığını ifade etti. Sarıküse öncelik olarak temas kurulacak kesimler için, “Biz ülkenin tüm gençleri olarak, sadece bizim partimizin gençleri değil, vatanını, milletini seven gençler olarak bu mirasa sahip çıkmak istiyoruz. Üniversitelerde mutlaka stant çalışması olacak. Genç arkadaşlarımızın düşüncelerini çok ihtiyacımız olacak. Hedef kitlemiz sadece CHP’li ve sol görüşlü gençler değil. Ülkücü genç arkadaşlarımız var, vatanını, milletini seven… Onların içinde hayır sevdası var. Biz onlarla da irtibata geçmek istiyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi içinde bile bu ‘evet’ tercihine tepkili arkadaşlarımız var. Biraz radikal olmak lazım. Ben o arkadaşların cumhuriyet rejimini korumak istediğine inanıyorum. Her zaman onlarla da irtibata geçebiliriz. Gerçekçi olalım; sol kesimde olan gençlerle aman aman bir çalışma yapmamıza gerek yok. Engelli vatandaşlarımıza ulaşmak için ayrı bir program üzerinde çalışıyoruz. Bunu siyaseten kullanmak için söylemiyorum ama o kitleye ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

OK YAYDAN ÇIKMIŞTIR!
Gerçekleşecek referandumun bir siyasi partiye indirgenemeyeceğini söyleyen Sarıküse, “Biz her kitleye temas etmek istiyoruz. Bu iş CHP, AKP, MHP, HDP işi değil. Bu iş ülke meselesidir. Artık ok yaydan çıkmıştır. Çalışmalarımız cumhuriyet, demokrasi, vatan, millet, Atatürk için olacaktır” ifadelerini kullandı.

 
Referandum günü yapılacak 2 sınav ertelendi
 
Bornova'da eğitim vatandaşların huzuru için
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de ‘yol haritası’ zirvesi
Danışma kurulu 19 Şubat’ta toplanacak. İl Başkanı Delican, “Biz aslında ...
AK Partili Kaya'dan referandum mesajları!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya 16 Nisan'da yapılacak referandum ...
Ankara çıkarması: AK Gençler 'evet' için yollarda!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları referandum çalışması kapsamında İzmir, ...
 
CHP İzmir startı verdi, dev pankartı astı!
Referandum çalışmaları startını örgütün bir araya geldiği toplantıyla ...
AK Parti Menderes referandum startını verdi
16 Nisan’da gerçekleşecek referandumla ilgili AK Parti Menderes İlçe Teşkilatı ...
Anavatan Partisi referandumda kullanacağı oyu açıkladı!
Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, referandumda her sandığın ...
 
Bahçeli'den Akşener'e: Bayrağı bugün ele çizen...
MHP lideri Devlet Bahçeli Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Bahçeli, ...
MHP'li Açba TBMM Divan üyeliğinden istifa etti
TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba ...
Başbakan: Türkiye 5G teknolojisinin üreticisi olacak
Başbakan Yıldırım, "Türkiye 5G'de sadece uygulayıcı değil aynı zamanda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva