HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2019 Salı - 11:52

Rekortmen başkan Engin’den ilk icraat: Makam aracı artık yok!

Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre CHP’nin Türkiye rekoruyla Narlıdere’nin yeni belediye başkanı seçilen Ali Engin, “Kendi aracımı kullanmaya devam edeceğim, belediyenin makam aracını kullanmayacağım. Bu çok büyük bir tasarruf değil ama bu iş başkandan başlar. Müdür de öyle yapacak, başkan yardımcısı da öyle yapacak. Küçük tasarruflarla büyük işler yapacağız” dedi.

Rekortmen başkan Engin’den ilk icraat: Makam aracı artık yok!

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Genel Mahalli Seçimleri’nin kesin olmayan sonuçlarına göre CHP’nin Türkiye genelinde en yüksek oy oranı ile belediye başkanı seçilen Ali Engin, SonsözTV’ye konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Engin, seçim süreci ve Narlıdere’de gerçekleştireceği projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“SONUÇ BELEDİYE BAŞKANLIĞININ ÖNÜNE GEÇTİ”
Engin, “Narlıdere’de aldığımız oyla Türkiye’de aldığımız en yüksek oy seviyesine ulaştık. Bu benim sorumluluğumu arttırdı. Zaten çok çalışacaktık ama bu sonuçla daha fazla çalışmak durumundayız. Sonuç belediye başkanlığının önüne geçti ve bizi çok mutlu etti. Demokrasilerde her seçim bir tecrübedir. Ben hep söylüyorum, siyasetin okulu yok, yaparak öğreniyoruz. Ben halkımızın ferasetine güveniyorum, AK Parti’ye oy verirken de ciddi sebepleri vardı, şimdi AK Parti’ye ders verirken de ciddi sebepleri var. 81 kentimiz var ama çoğunda üretim yok. Üniversitelerin, fabrikaların, üretimin olduğu illerde belediyeler CHP’ye geçti. Biz toplumu barıştıracağız, üretimi arttıracağız, AK Parti’nin yapamadıklarını yapacağız. Böylece vatandaş bize ‘Belediye yetmez size ülke yönetimini vereceğiz’ diyecek” dedi.

“NARLIDERE’YE REKOR OYUN HAKKINI VERECEĞİZ”
Belediye Başkanı olarak ilk yapacağı işin personellerle tek tek konuşmak olduğunu söyleyen Engin, “Belediye yüzlerce insanın çalıştığı bir kurum. Öncelikle çalışma arkadaşlarımla tek tek e yüz yüze görüşeceğim. Temizlik işçisi ile de büro memuru ile de tek tek yüz yüze görüşeceğim. Topluma verdiğimiz sözleri onlarla birlikte yapabileceğimi, tek başıma bir şey yapamayacağımı söyleyeceğim. Var mısın diye tek tek soracağım. Öncelikle temizlik işlerinden başlayacağım. 30 Nisan’da sokaklarımız ve parklarımız pırıl pırıl olacak. Yılsonuna doğru projelerimiz yavaş yavaş hayat bulacak. Narlıdere’nin çehresi değişmiş olacak. Narlıdere’de yaşayan on binlerce insan kentin en değerli yerinde oturuyorlar ama Afganistan koşullarında oturuyorlar. Önümüzdeki süreçte hemen projelerimizle, açık ve şeffaf ihalelerimizde, kıt kaynaklarımızla iyi işler yaparak insanlarımızın yaşam kalitesini yükselteceğiz. Tüm mazeretleri bir kenarı bırakıp önümüzdeki 5 yılda sözlerimizi yerine getireceğiz. Böylece oy rekorumuzun da hakkını vereceğiz. Narlıdere’yi diğer ilçelerimizle tatlı bir rekabete sokacağız. Metro projesi de bittiğinde Narlıdere’ye daha çok insan gelecek, insanlar Narlıdere’ye taşınmaya çalışacak. Narlıdere’de hiçbir şey vasat olmayacak, her şeyin en iyisini yapacağız. Bizim derdimiz orada yaşayan 80 bin kişiyi mutlu etmek. Narlıdere’de 25 meclis üyemizin 24’ünü biz kazandık. Türkiye’de böyle bir oran var mı bilmiyorum. 9 kadın arkadaşımız var mecliste. Çok pırıl pırıl, idealist, uyumlu çalışacak meclis üyelerimiz var. Bunun için bize destek veren vatandaşlarımıza, örgütümüze ve eski başkanımız Abdül Batur’a da teşekkür ediyorum, 20 yıl Narlıdere’ye hizmet etmiş. Narlıdere’mizin marka değerini arttıracağız. Bütün Narlıdere’nin başkanı olacağıma söz veriyorum” dedi.

“MAKAM ARACI KULLANMAYACAĞIM”
Belediye Başkanlığı sürecinde Belediye’nin makam aracını kullanmayacağını söyleyen Engin, “Kendi aracımı kullanmaya devam edeceğim, belediyenin makam aracını kullanmayacağım. Bu çok büyük bir tasarruf değil ama bu iş başkandan başlar. Müdür de öyle yapacak, başkan yardımcısı da öyle yapacak. Küçük tasarruflarla büyük işler yapacağız. Kullandığımız kâğıda elektriğe dikkat edeceğiz. Makam aracı sayısı düşecek. Bu aslında hep konuşulur hiç yapılmaz ama bu dönem bunu yaygınlaştırmamız lazım. Biz hayal dağıtmadık, gerçekçi, rasyonel, vicdanlı olduk ve yapabileceklerimizi söyledik. Yapamayacaklarımızı söylemedik, biz bunları yapabiliriz gerçekçi olduk ve bunun karşılığını bulduk, Narlıdere müthiş bir yermiş. Harika bir vicdani sorumluluk var, çok çalışmamız lazım” diye konuştu.

“FARKLI KESİMLERİ PARTİMİZDE TOPLADIK”
Sandık sonuçlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Engin, “Diğer seçimlere göre sandığa gitmeyen seçmen sayısı fazla. Hepimiz buradan bir ders çıkarmalıyız. Değişim hareketinin iyi yönetildiği ve toplum tarafından olumlu algılanarak iyi bir sonuç elde edildiği gözüküyor. İzmir’de oyumuzu ciddi şekilde arttırdık ve çeşitli kesimleri partimize toplayabildik. Yaklaşık 10 puan kadar oyumuzun artması tabii çok iyi bir şey ama sandığa gitmeyenleri çok iyi analiz edilmesi gerekiyor. Gerekli derslerin çıkarılması gerekiyor. Seçmenin bize ne dediği, hangi yönde destek verip hangi yönde uyarı verdiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Artık sağduyunun hâkim olacağını ve sonuçların değişmeyeceğini düşünüyorum. Geçen yerel seçimlerde 400 bin geçersiz oy varmış, şimdi 300 bin, bu normal. Her itiraz da kabul edilmez, geçerli sebepleri olmalı. Ayrıca bu geçersiz sayılan 300 bin oyun AK Parti’ye ait olduğu nereden çıkıyor? Oy kullanırken AK Partili ne kadar hata yapmışsa CHP’li de o kadar hata yapmıştır. Ben bu tartışmaların demokrasi üzerinde bir kutuplaşmaya neden olacağını düşünüyorum” dedi.

“KENDİ KAYNAKLARIMIZ DOĞRULTUSUNDA STRATEJİ OLUŞTURMALIYIZ”
Bugüne kadar İzmir’e hükümet tarafından çok destek verilmediğini belirten Engin,“Biz stratejimizi oluştururken, kendi kaynağımız nedir, Büyükşehir’in kaynağı nedir diye düşünmemiz gerekiyor. Aksi takdirde hayal kırıklığı olabilir. Arıca kamu kurumları ile de iyi ilişkiler kurmamız gerekiyor. Bunu İzmirliler için yapmalıyız, İzmirlilerin sorunlarının çözümü için iyi ilişkiler kurmalıyız kamu kurumları ile. Biz artık kamu yöneticisiyiz, yasalara bağlıyız. Hiçbir zaman kavga eden, hükümetle, bakanlıkları ile restleşen ve siyasi polemiğe girme konusunda dikkatli davranmamız gerekiyor. Tunç Soyer liderliğinde 30 ilçemiz, gelecek vizyonunu kurmuş bir şehir. İzmir’in kalkınma modeli tarım, turizm, lojistik, sağlık, sanayi, tıp alanı olacak. Dolayısıyla her ilçenin kendine ait kimliği ve kapasitesi ile güçlü yanları masaya yatırılıp hep birlikte başarılar elde edeceğiz. Bunu hep birlikte yapmamız gerekiyor. Her ilçenin sorunları ve potansiyelleri farklı, bunun için hepsini masaya yatırıp, tüm ilçeler birlikte hareket ederek başarıyı yakalayabiliriz” diye konuştu.

 “MUTLAK GÜÇ VAR, EKONOMİYİ DÜZELTSİNLER”
Erken genel seçim beklenmemesi gerektiğini belirten Engin, “5 yıllığına atanan bir başkan ve bakanlar var. Bunlar buyursunlar ekonomiyi düzeltsinler. Bizler kazandığımız belediyeleri yöneteceğiz. Herkes kendi işini yapsın, erken seçime gerek yok. Bugün meclis çoğunluğu var, cumhur ittifakı ile birlikte, istedikleri yasayı çıkarsınlar, mutlak bir güç var, ekonomiyi düzeltsinler. Bu ülke enerji kaybetmesin, Türkiye iyi günler görsün, bu kutuplaşma yok olsun, insanlar evine ekmek götürsün. Herkes borçlu, bu faiz yükleri azalsın. Önümüzde 5 yıl var herkes elinden geleni yapsın zaten sonunda seçim olacak, çözüm üretilmezse halk gereğini yapacaktır. Bedelli askerlikten gelen gelirler ve imar barışından gelen yatırımlar ekonomiyi düzeltmek yerine popülist yatırımlara harcandı. Artık çiftçilerimize destek verilsin, basın özgürce yazsın, üniversitelerimiz çok itibar kaybetti onlar kendine getirilsin” diye konuştu.

 
Akdeniz'de korkutan deprem!
 
Konak Meydanı'nda farkındalık günü
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 3 Nisan 2019 Çarşamba 12:30

başkaaaan sen çok yaşaaa

Yorumu oyla      4      5  
çaygara 3 Nisan 2019 Çarşamba 09:58

Sayın Başkanım tasarruf tedbirleri kapsamında ve örnek teşkil etmesi anlamında başlangıç olarak böyle bir uygulamaya başlamanız bizlere umut vermiştir. Sizden Narlıdereli Hemşehrilerimize 5 dönemdir vaat edilen Ali Onbaşı Deresinin düzenlenmesi mesire alanlarının yapılması geçmiş başkan tarafından gerçekleştirilmemiş olup hazine arazileri talan edilmiştir. Derenin Narlıdereli Hemşehrilerimizin yararlanmaları için mesire alanı yapılması yönünde çalışmalarınız olmasını temenni ederiz.

Yorumu oyla      7      5  
Elif Kılıç 3 Nisan 2019 Çarşamba 09:32

Fikirlerinizi çok begendim iyi bir lider halkıyla elele sorunlarına çare olmaya çareler üretmeye çalışacagınıza ve başarılı olacagınıza inanıyorum hakkında hayırlı olsun Türkiyenin sizin gibi halkını düşünen insanlara çok ihtiyacı var başarılar diler tebrik ederim

Yorumu oyla      4      5  
m35 3 Nisan 2019 Çarşamba 09:09

Sayın başkanım bir narlıderli olarak sizden ricam dır Artık belediyede görevli temizlik personeli(süpürgeci) arkadaşlarımızın sokak içlerine de girmesini rica ediyoruz Narlıdere cadddeden ibaret diildir. Her nekadar olsada evlerimizin önlerini temizlesek de yetişemiyoruz. şimdiden tüm çalışanlarımıza başarılar diliyorum

Yorumu oyla      6      5  
montana 3 Nisan 2019 Çarşamba 08:13

yakıt giderinide kendi maaşından karşıla, hatta ilk meclis toplantısında maaşınıda düşürki halkçı olduğun anlaşılsın.

Yorumu oyla      5      5  
nar 2 Nisan 2019 Salı 23:38

sayın ali engin, tunç soyer narlıdereye kültür eğlence merkezi yapacak diyorsunuz sürekli. narlıderede yoksul çocukların kreş sorunu var, tüm spor ve sanat kursları paralı dar gelirli yararlanamıyor, bld.nin bir ambulansı yok, sosyal yardımlar zayıf, yaşlılar için hiçbir şey yok. 3 adet kültür ve konser merkezi var: akm, yaşar kemal kültür merkezi, pir sultan parkı ve bir de akm'nin arkasındaki amfi tiyatro. siz ısrarla konser alanı diyorsunuz, yanlış yönlendiriliyorsunuz, yanlıştan bir an önce dönün, çok tepki alırsınız, size şimdiden başarılar, yolunuz açık olsun.

Yorumu oyla      6      5  
Lombak 2 Nisan 2019 Salı 22:55

Göstermelik işler.

Yorumu oyla      4      9  
Muratt 2 Nisan 2019 Salı 21:34

Bu bir çoban ateşi olmalı İzmir ve farkını göstermeli izmirde hiçbir başkan başkan yardımcısı müdür makam araci kullanmasın lojmanda kullanmasın bu makamlar sadece hizmet etmek için gelecek olanlar getirilsin ne dersiniz güzel olmazmı.hayali bile güzel

Yorumu oyla      7      5  
Ali ceylan 2 Nisan 2019 Salı 21:17

Başkanım işcilere zam yap lütfen geçinemiyorum

Yorumu oyla      4      12  
Metin 2 Nisan 2019 Salı 19:16

Bütün belediyelerde yasaklanmalı paramızla cirit atmasınlar yanlarına kalmaz

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara'da ve İstanbul'da tüm ilçelerde itiraz!
AK Parti, İstanbul'un tüm ilçelerinde seçim sonucuna itiraz etme kararı ...
Karşıyaka'nın yeni başkanı Tugay’dan vefa ziyaretleri
Yüzde 71.50'lik oy oranıyla Türkiye ikincisi olarak Karşıyaka Belediye ...
Seçim açıklaması: İdeolojik körlüğe dönüşmesin!
Yerel seçimlerle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ...
 
'İtiraz olmayan yerlerde mazbatalar verilecek'
YSK Başkanı Güven, itiraz olmayan yerlerde mazbataların verileceğini bildirdi.
Zafer mesajı: En güzel hikaye şimdi başlıyor!
Soyer, “Martın sonu bahar oldu. Türkiye’de siyasetin dili de, içeriği ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Kim bu 500 bin İzmirli gönülsüz seçmen?
Hanzade ÜNUZ yazdı... Kim bu 500 bin İzmirli gönülsüz seçmen?
 
Melih Gökçek: Mansur Yavaş'ı tebrik ediyorum
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine görevinden istifa ...
Çelik: Sandığa giden her oyun takipçisiyiz!
Ankara ve İstanbul açısından sandık sonuç tutanakları ile sayım-döküm ...
AK Partili Yavuz: Bugüne kadar rastlanmayan türde usulsüzlüklere şahit olduk!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, bugüne kadar rastlanmayan ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva