HABERLER>EKONOMİ
20 Ağustos 2019 Salı - 13:22

Raporu açıkladı: Tarım bitti İzmir’i kurtarın!

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, bölgenin bazı kesimlerinde sulardaki borlanma nedeniyle tarım yapılamadığını hatırlatarak, kalan yerler için de yaptırdıkları son su analizlerinde de bölgede şiddetli derecede Klor (CI) ve çok fazla miktarda tuz (EC) tespit edildiğini söyledi. Karabulut, “İzmir’in en kıymetli yerlerinin toprak sahipleri, şu günlerde çığlık çığlığa haykırıyor. Sularımız tuzlandı, ağaçlarımız kuruyor. Bölgenin planlamaları acilen yapılsın” dedi.

Raporu açıkladı: Tarım bitti İzmir’i kurtarın!

EGEDESONSÖZ- Uzun yıllardır İzmir’in en önemli sorunlarından biri olan ve aynı zamanda İzmir’i ekonomik ve çevre yönünden büyütecek İnciraltı ve Bahçelerarası için; İnciraltı Gelişim Derneği'nden (İNGEDER) çok önemli açıklama geldi.

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, bölgenin bazı kesimlerinde sulardaki borlanma nedeniyle tarım yapılamadığını hatırlatarak, kalan yerler için de yaptırdıkları son su analizlerinde de bölgede şiddetli derecede Klor (CI) ve çok fazla miktarda tuz (EC) tespit edildiğini söyledi.

Siyasilerin bölgeye yaptıkları veya kendilerinin ziyaretlerinde, bir takım sözler verdiğini ancak Ağustos 2019 itibariyle hiçbir sonuç alınamadığını, bugün başlangıç noktasının bile gerisinde kaldıklarını dile getiren İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, “Bu süreçte kaybeden toprak sahipleriyle birlikte tüm İzmirliler oldu. İnciraltı ve Bahçelerarası İzmir ve ülkemiz için önemli bir değer. Ama İzmir her geçen gün yok oluşumuzu izliyor. İzmir’i turizm, sağlık, istihdam, çevre ve ticaret olarak büyütecek tek yer İnciraltı'dır. İzmir’in 40 yıllık sorunu için Hükümetin, İzmir Büyükşehir Belediyemizin ve Balçova Belediyemizin bizlerle el ele vererek artık biran evvel çözüm bulmaları gerekiyor” dedi.

Geçtiğimiz aylarda bazı toprak sahiplerinin, 'sular çok tuzlandı, ürünler bozuluyor' şikayetleri üzerine dernek olarak harekete geçtiklerini anlatan Karabulut, “Tarım Bakanlığı'nın anlaşmalı olduğu bir laboratuvarda tarım amaçlı kullanılan suyumuzun analizlerini yaptırdık. Çıkan sonuçlar, kullanılan suda şiddetli derecede klor ve fazla derecede tuzlanma olduğunu gösterdi. Bu sadece mevsimsel tarımı değil, bölgemizde dikili olan ağaçlarımızı da etkileyecek derecededir” diye konuştu.

İnciraltı ve Bahçelerarası çevresinde sürmekte olan İzmir’in önemli ulaşım projeleri sürecinde yeraltında dökülen betonların bölgede tarımı bitirme noktasına getirdiğine vurgu yapan Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bölgede tarım zaten son noktaya gelmişti. Şimdi de sulardaki  tuzlanma nedeniyle tamamen bitmiştir. Tarım yapılamayan bu bölgenin bir an önce planlamalarının yapılıp sağlık turizmine kazandırılmasının zamanı çoktan geldi, geçiyor bile.

İnciraltı 5’inci nesil toprak sahibi olarak bizler de atalarımız gibi kahrından ölenler arasına katılmak istemiyoruz. Yok olup gitmemek için yüksek perdeden çığlık atıyoruz. Bu çığlığımız kişisel değil. Aynı zamanda İzmir’in kalkınması ve istihdamın artırılması içindir. Gazetelerde işsizler ordusuna bir çok kişinin daha katıldığının manşetlere çıktığı şu günlerde, iş ve aş yaratacak bu bölgenin bir an önce ekonomi kazandırılması gerekmektedir. Bu çığlık duyulsun ve İnciraltı’nın çevreci yaklaşımla projeleri bir an önce yapılsın. Çünkü, her geçen gün bölgemizdeki toprakların el değiştirmeleri hızlandı. Çaresiz kalan, toprağında hiçbir tarım yapma imkanı kalmayan veya izale-i şuyu davalarına yenik düşen komşularımız topraklarını ağlaya ağlaya satıyor. Yeter artık, ne zaman bu toprakların gerçek sahiplerinin yüzü gülecek.”

İnciraltı ve Bahçelerarası'nın doğası, konumu ve değeri ile adeta bir mücevher olduğunun altını çizen Karabulut, “Bizler somut adımların atılabilmesi için öneri bir planlama çalışmasına başladık. Bunu yetkililere sunmak istiyoruz. İmkanlar el verdikçe kendimizi ifade etmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kendimizi, bölgemizi ifade etmek için mektup yazarak yüz yüze görüşmek istediğimizi bildirdik. Çünkü İnciraltı'nın planlanmasını sadece toprak sahiplerinin değil, İzmir’in ve ülkemizin sorunu olduğunu biliyoruz. Bölgemizin planlanması ile ülkemize ve şehrimize önemli katma değer getirecek ve en önemlisi istihdama büyük katkı koyacaktır” şeklinde konuştu.

İnciraltı için önceki yıllarda planlamalar yapıldığını fakat açılan davalar nedeniyle bu planların iptal edildiğini hatırlatan Karabulut, şu ifadeleri kullandı, “İsteğimiz yüzde 99 şahıs mülkiyeti olan, beş nesildir sahip olduğumuz toprakların planlamasının bizimle birlikte yapılmasıdır. Çünkü geçen olumsuz süreçler hep bizi etkilemekte. İnciraltı ve Bahçelerarası planlanmasına siyaset üstü bakılmaya devam edilmelidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi çözüm konusunda istekli. Geçtiğimiz süreçte bu konudaki gayretlerine bizzat şahit olduk. Bölgemizin ve bizlerin bugünkü durumları ile İzmir’in menfaatleri göz önünde bulundurularak vakit kaybedilmeden hareket edilmesi ve tüm ilgili tarafların bir arada olacağı İnciraltı zirvesi yapılması çağrısı yapıyoruz.”

 
İzmir'de sahte sikkeyle dolandırıcılık
 
Yangın... Kayyum... Teşkilat... Başkan Sürekli’yle A’dan Z’ye!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan 20 Ağustos 2019 Salı 19:21

Kardesim orasi izmirin akcigeri.Ne beton merakiniz var.Oraya bin tane de plan yapilsa mahkemelik olur.Bir çivi çıkılmasını gormeniz için ömrünüz yetmez.Bırakin böyle hayelleri

Yorumu oyla      4      5  
Balçovalı Salih 20 Ağustos 2019 Salı 15:30

Arkadaş amma irade varmış. Benim umudum yıllar öncesinde bitti. Adam hala planlansın diyor. Boşuna emek biz bu şehrin üvey evladıyız.Çok üzgünüm ama bu böyle.Hergün çevrede arsa simsarı dolanıyor, hep bizim gibi kuzu arıyor,yakaladığını avlayarak tapuya götürüyor.

Yorumu oyla      5      5  
Av. Ahmet Üner 20 Ağustos 2019 Salı 15:18

Yaşanan süreç Büyük şehirin de Balçova Belediyesinin de inciraltının imar düzenlemesini istemediğini artık bizlere gösterdi. Narlıdere yıllar önce düzenlemeyi yaptı. Şu anda izmir in rantı Bornova ve Bayraklı ilçelerinde tekel olmuş inşaat firmalarına sunulmakta, burası bittiğinde dayanamayıp ucuza satmak zorunda kalan bahçe sahiplerinden ele geçirildikten sonra inciraltında öyle süratle düzenleme yapılacaktır ki tüm izmir bu arada inciraltı sakinleri bu hali karşıdan seyredecektir.

Yorumu oyla      5      5  
Uğur 20 Ağustos 2019 Salı 14:15

Derdimizi anlatmak sesimizi duyurmak için adeta çırpınıyoruz, ön yargıları yıkmak atomu parçalamaktan zormuş gerçekten. Hala bizi rantçılıkla suçluyorlar evlerimiz kira, tarım yapamadığımız tarlamız var, herkesin gözü üstünde ama beş para etmiyor, iş arıyoruz iş bulamıyoruz ama yine de inanmazlar bize çünkü hep önyargılarla bakıyorlar... Çevreci düşük yoğunluklu adil bir plan biran evvel çıkmalı artık...

Yorumu oyla      6      5  
Mustafa kaygısız 20 Ağustos 2019 Salı 13:39

İncir altı ve bahçeler arası halkı artık siyasilerin ova ile ilgili söylediği süslü kelime oyunlarına inanmıyor artık siyasiler o böyle süslü Yalanlar yerine bir an önce planlama için çalışılmalı düşüncesini anlamaları gerekiyor

Yorumu oyla      5      5  
TANER 20 Ağustos 2019 Salı 13:34

İnciraltı artık bir ülke meselesidir.İnsanlar mağdur, toprakları verimsiz.Belediyenin ve hükümetin elinde ham elmas var.Muhteşem imar planı ile çok da güzel şehir planlaması yapılabilinir.Daha ne bekleniyor???

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Semt pazarlarında 'kış hazırlığı' hareketliliği
Taze sebze ve meyvelerin adresi semt pazarları, kış hazırlıklarını tamamlamak ...
Merkez Bankası'ndan 'zorunlu karşılık' kararı
Merkez Bankası Türk Lirası zorunlu karşılık belirlemede "kredi büyümesi" kriteri getirdi.
ÇEŞTOB Başkanı Demir: Çeşme'de pahalılık algısını kıracağız!
Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, “Adınız çıkacağına ...
 
Memur-Sen zam teklifini kabul etmedi
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Yeni teklif tepkilerimizin anlaşılmadığının gösteriyor" dedi.
Dolar ve euro haftaya nasıl başladı?
Erken işlemlerde, geçen haftanın kapanış düzeylerine yakın hareket eden ...
Hükümetten memura yeni zam teklifi
Hükümet, memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 ...
 
Hükümetin memurlara zam teklifi belli oldu
Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hükumetin 2020-2021 yılları için memurlara ...
Dövizde son durum: Dolar ne kadar oldu?
Bayram tatilinin ardından haftanın son işlem gününde döviz piyasası alt seviyelerde işlem görüyor.
Bankaların kredi işlemlerine ilişkin yeni düzenleme
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankacılık sektöründe ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva