HABERLER>EKONOMİ
21 Şubat 2018 Çarşamba - 12:29

Otomobil satanlar dikkat! Hapis cezası verildi

Adana'da satın aldığı aracın kilometresini düşürüp fiyatını arttırarak sattığı iddiasıyla yargılanan sanık ile vekalet verdiği kardeşi ve arkadaşına "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 2 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

Otomobil satanlar dikkat! Hapis cezası verildi

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 237 bin 500 kilometredeki 2003 model otomobilin kilometresini 140 bine düşürerek satılmasıyla ilgili tutuksuz sanıklar Orçun Fevzi Şahin, Savaş İnal ve kardeşi Sefa İnal ile müşteki Şenol Çiçek ve aracın ilk sahibi tanık Fatih K. katıldı. Sanıklardan fabrika işçisi Savaş İnal, otomobili vekalet verdiği arkadaşı Orçun'un 27 bin 200 liraya aldığını söyledi. İnal, otomobili aldığında kilometresine bakmadığını iddia etti. Sefa İnal da aracı satın alırken kilometresine bakmadıklarını, satarken ise kilometresini yazıp ilan verdiklerini öne sürdü. 

Taksici Orçun Fevzi Şahin ise aracı kendi imkanlarıyla kontrol ettiklerini aktararak "Bir sorun olmadığını düşünerek aldık. Kilometresine çok fazla dikkat etmedik. Savaş arabayı kullanamayınca ve motorda da arıza çıkınca, tamirini yaptırıp aracı satışa çıkardık. İnternete ilan verirken üzerinde yazan kilometreyi okuduk öyle ilana yazdık. Kesinlikle aracın kilometresiyle oynamadık." ifadesini kulladı.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ
Otomobili 29 bin 750 liraya satın alan müşteki Çiçek de aracı alırken sanıklardan Orçun ile telefonda görüştüğünü anlattı. Aracın hasar durumu ile kilometresini sorduğunu ifade eden Çiçek, "Kilometrenin orijinal olduğunu söyledi. Aracı aldıktan sonra Whatsapp'tan bir ekspertiz raporu gönderdi. Raporun tarihi ile oynanmış olduğunu sezinledim. Raporu veren firmayı aradım. Raporun eski olduğu ve kilometresi ile oynadıkları ortaya çıktı. Ben de şikayetçi oldum. 5 bin lira zararım vardı." diye konuştu. Çiçek, sanıklarla 4 bin lira karşılığı anlaştıklarını, şikayetinden vazgeçtiğini kaydetti. Otomobilin ilk sahibi tanık Fatih K. de 200 binin üzerindeki bir kilometreyle sattığı aracını daha sonra aracı çok düşük bir kilometrede satışa çıkarıldığını görünce ihbarda bulunduğunu anlattı. 

Mahkeme heyeti, sanıkları "bilişim sistemlerini aracı olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçundan önce 6'şar yıl hapis ve 6'şar bin lira adli para cezasına mahkum etti. Sanıkların pişmanlık duymaları ve müştekinin zararını karşılamaları nedeniyle cezaları 2 yıl 6'şar ay ve 5'er bin lira adli para cezasına indirildi. Ayrıca, sanıklar hakkında sahte ekspertiz raporu düzenlemekten cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. 

Adana’da yaşayan Fatih K, 01 DBT 58 plakalı 237 bin 500 kilometredeki 2003 model otomobilini 21 Nisan 2017'de Adana 15. Noterliği kanalıyla 27 bin liraya sattı. Çukurova Oto Pazarı’nda yeni otomobil almak için araçlara bakan Fatih K, sattığı aracın kilometresinin 140 bine düşürülüp 31 bin 750 liradan satışa çıkarıldığını görünce BİMER’e şikayette bulundu. Şikayette doğrultusunda cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheliler hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.(AA)

 
İşte nüfusumuzun 100 milyon olacağı tarih
 
CHP’li Yüksel’den mesaj yağmuru: Kocaoğlu ile dostluğumuz mezara kadar ama…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O fabrikalar için devlet fiyatları açıkladı
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) 14 şeker fabrikasının satış yöntemiyle ...
Sabuncubeli Tünelleri ne zaman açılacak? Tarih verildi
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İzmir ve Manisa arasındaki ulaşım ...
Mehmet KARABEL yazdı... Seni gidi kendini bilmez sivri biber
Mehmet KARABEL yazdı... Seni gidi kendini bilmez sivri biber
 
İzmir'den Antalya'ya otoyol için kritik adım!
Bakan Arslan, İzmir ile Antalya arasındaki seyahat süresini 7 saatten ...
Flaş! İzmir'de 2 bin 500 çalışan işsiz kaldı!
İzmir'de, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen, taşeron ...
DİSK'ten torba yasa çıkışı: Liman ve belediye şirketleri özelleştirilebilecek!
Mecliste görüşülen torba yasanın kamu kurum, kuruluş ve arazilerinin özelleştirilmesine ...
 
İzmirli mobilyacılardan çağrı: Böyle giderse esnaf biter!
Türkiye mobilya ihracatının ithalatın 4 katı olduğunu vurgulayan İZMOD ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Borsa İstanbul talimatı
Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, "2018 yılı içinde Cumhurbaşkanımız ...
EBSO Başkanı Yorgancılar: Şimdi değilse ne zaman?
En son Adana ve Manavgat'taki yaşanan cinsel istismar nedeniyle istenen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva