HABERLER>EKONOMİ
20 Şubat 2018 Salı - 15:28

Flaş! İzmir'de 2 bin 500 çalışan işsiz kaldı!

İzmir'de, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen, taşeron işçilerle ilgili düzenleme kapsamında, belediyelerde taşeron olarak çalışan, emekli olan, emekliliği hak eden ve eski hükümlü olan işçilerin iş akdi askıya alındı.

Flaş! İzmir de 2 bin 500 çalışan işsiz kaldı!

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yürürlüğe girdi. Kamuda çalışan taşeron personelin kadroya alınmasını kapsayan KHK, eski hükümlüler ile emekliliği hak eden ve emekli olup çalışmaya devam eden işçileri, kapsam dışında bırakıyor. KHK'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte İzmir'deki belediyelerde işten çıkarmalar da başladı. Emekli ve hükümlü personelin iş akdinin bu sabah askıya alınması ile birlikte bir anda kendini kapının önünde bulan işçiler, ne yapacağını şaşırdı. İşçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Ege Bölge Temsilciliği'nden, tepki geldi. Sendika binasında açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 696 sayılı KHK çıktığında Ak Parti'nin bunu bir müjde olarak nitelendirdiğini ve 1 milyon 50 bin kişiye kadro verileceğini açıkladığını belirterek, "Ama gün geçtikte gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Taşerona kadro tam bir hüsrana döndü. Türkiye genelinde 200 bin kişi, çalışırken işsiz kalma riski ile tanıştı. Böyle taşerona kadro olmaz. Alın bu KHK'yı başınıza çalın. Bunun hesabı siyasal iktidardan sorulacak" dedi.

- KRİTİK ZİRVE: KOCAOĞLU'NDAN 2 BİN 500 ÇALIŞAN İÇİN FLAŞ MESAJLAR!

'VALİLİK İTİRAZ DİLEKÇELERİNİ ALMADI'
İzmir Valiliği'nde kurulan tespit komisyonunda işçinin itiraz dilekçelerinin alınmadığını söyleyen Memiş Sarı, Vali Erol Ayyıldız'a seslenerek, "KHK'da itirazların 3 gün içinde valiliklere yapılacağı belirtildiği halde Valilik bu dilekçeleri almıyor. Eğer bu maddede bir değişiklik yapıldıysa bunu yayınlayın" diye konuştu. Memiş Sarı, sorunun çözülememesi halinde gerekirse iş akdi askıya alınan, çalışırken işsiz bırakılan işçileri İzmir Valiliği'nin önünde toplayacaklarını belirtti. KHK'yı devletin çıkardığını ve sorunun çözümünün de devlette olduğuna işaret eden Sarı, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti.



'YENİ İŞSİZ ORDUSU'
Genel İş 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız ise şunları söyledi:

"Vali Erol Ayyıldız'ın itiraz dilekçelerini almaması gibi yanlış tutumundan vazgeçmesini istiyoruz. Arkadaşlarımızın itiraz dilekçelerini kabul etmeli. Arkadaşlarımızdan birinin dahi burnu kanamadan istihdam edilmesi sağlanmalı."

DİSK Genel İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Güral Doğan ise kadro talebinin kandırmaca olduğunu öne sürerek, işçilerin yıllar önce işlediği suçun bedelini yeniden ödememesi gerektiğini dile getirdi. Doğan, "Kendi komuta kademelerini oluşturmaya çalışıyorlar. Kendi yandaşını işlere koyma çabasındalar. Yarattıkları bu kaosta kendileri boğulacak. İşsizler ordusuna yeni işsizler eklemenin bedelini ağır ödeyecekler. Bu adaletsizliğin giderilmesini, bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz" dedi.

'MÜJDE DEĞİL CİNAYET'
DİSK Genel İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu da Valilik Tespit Komisyonu'nun doğru şekilde itiraz dilekçelerini incelemesi gerektiğinin altını çizdi. Köroğlu, "Yıllarca çalışan arkadaşlarımız, evlerine ekmek götüren arkadaşlarımız şimdi işsiz. Biz bu KHK'nın antidemokratik olduğunu baştan beri söylüyoruz. Bu KHK bir müjde değil katliam, cinayettir" diye konuştu.

'BÖYLE REZALET OLMAZ'
Yaşanan sorun üzerine DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'yı ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da uygulamayı eleştirdi. Purçu, "Böyle bir rezalet olabilir mi? KHK çıkarıyorsun ve ikinci kez bu insanları cezalandırıyorsun. Bu hükümetin, bu yasasında bir art niyet var. İşçiye destek çıkmaları gerekiyor. Çalışan işçiyi neden huzursuz ediyorsunuz? 10 yıldır çalışan işçiyi neden işten çıkarıyorsunuz? Sanki kaos ortamı istiyorlar. Böyle bir rezalet olmaz. Biz işçilerimizin yanındayız, ölümüne kadar işçilerimizin yanındayız" dedi. (DHA)

 
İzmir'de kuaföre 'zehir' baskını!
 
Erdoğan'dan çiftçiye 'mazot' müjdesi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ferit karaköse 21 Şubat 2018 Çarşamba 16:21

emeklisi gelmişse emekli olsun genclere yer acılsın ölünceye kadar calışcakmı gencler ne yapcak ? emekli olunca seyyar iş yapsın

Yorumu oyla      11      5  
Reklamlar ve Gerçekler 20 Şubat 2018 Salı 17:30

Siyasiler REKLAM yapıyor, vatandaş gerçekleri yaşıyor.Dünya bizi kıskanıyor.Ülke bütünlüğü ve nereden gelirse gelsin teröre karşıyım, bütün insanlar kenetleniyor.Ama hayat pahalılığı belimizi büktü, istatistik kurumunun rakamları gerçeği yansıtmıyor.Herşey ithal ve çok pahalı 2019'a kadar dayanacak takatimiz kalmadı.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 20 Şubat 2018 Salı 16:57

İNSANLAR MAAŞLARI DÜZELİR DİYE 3-5 YILDIR BU KANUNUN GEÇMESİNİ BEKLİYORDU. MAAŞLARI YETSE KANUNU BEKLEMEZ EMEKLİ OLURLARDI.

Yorumu oyla      14      5  
Işık Dikicigil 20 Şubat 2018 Salı 16:51

ADAM EMEKLİLİĞE HAK KAZANMIŞ. FAKAT EMEKLİ OLMAK İSTEMİYOR. ZORLA İŞTEN ÇIKARIYORSUN. EMEKLİ OLUNCA AYNI AYLIĞI VERECEKMİSİN ? HERKES EMEKLİ OLMAK İSTER. MAAŞI DÜŞÜYOR GEÇİNEMEYECEK BELKİ DE .. O ZAMAN EMEKLİ OLMAYA TEŞVİK İÇİN ÖZENDİR.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DİSK'ten torba yasa çıkışı: Liman ve belediye şirketleri özelleştirilebilecek!
Mecliste görüşülen torba yasanın kamu kurum, kuruluş ve arazilerinin özelleştirilmesine ...
İzmirli mobilyacılardan çağrı: Böyle giderse esnaf biter!
Türkiye mobilya ihracatının ithalatın 4 katı olduğunu vurgulayan İZMOD ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Borsa İstanbul talimatı
Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, "2018 yılı içinde Cumhurbaşkanımız ...
 
EBSO Başkanı Yorgancılar: Şimdi değilse ne zaman?
En son Adana ve Manavgat'taki yaşanan cinsel istismar nedeniyle istenen ...
İzmir'de pazarcı esnafının başkanından fiyat isyanı: 35 yıllık pazarcıyım, böyle bir şey görmedim!
Uzun süre kırmızı et fiyatlarının konuşulduğu ardından sakatat fiyatlarının ...
Bakırçay'da seferberlik: Korkulu rüya bitiyor!
Bakırçay’da son yılların en kapsamlı temizlik çalışmasını başlatan DSİ ...
 
Hükümet, 14 şeker fabrikasını satışa çıkardı
Hükümet, şeker fabrikalarını özelleştirmek için harekete geçti. Bu hafta ...
Dolar yönünü yukarı çevirdi: İşte ilk rakamlar
Dolar / TL Suriye'de hükümet yanlısı güçlerin kısa süre içinde Türkiye'nin ...
İzmir'den 'rekor' Yunanistan vizesi
Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, 2017'de 62 bin Türk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva