HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Eylül 2021 Cuma - 10:36

Orman Gönüllüleri projesi için ilk adım atıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olası yangınlara güçlü, bilinçli ve planlı müdahale edilmesi için kurulacak 200 kişilik Orman Gönüllüleri Ekibi’nin ilk buluşmasına katıldı. Programa başvuranlara teşekkür eden Başkan Soyer, “Yangınlarla mücadelede orman köylüleri ve sivil toplumu birer paydaş olarak görmek için çalışıyoruz” dedi.

Orman Gönüllüleri projesi için ilk adım atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi başlattığı orman seferberliği kapsamındaki eylem planını madde madde hayata geçiriyor. Olası yangınlara en güçlü, bilinçli ve planlı müdahale edilmesi için kurulacak 200 kişilik Orman Gönüllüleri Ekibi'nin ilk buluşması Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. Gönüllü olmak için düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılanlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gönüllülük çağrısına ses verenlere teşekkür etti. Ülkenin birçok noktasında çok büyük orman yangınlarının atlatıldığını ifade eden Başkan Soyer, “Türkiye, ne yazık ki gelişmiş ülkelerin eski orman politikalarını uygulamaya devam ediyor. Tek tip ve ibreli ağaçlar dikiyoruz ve ormanı bir ekosistem olarak değil daha ziyade kereste üretim alanı olarak görüyoruz. Ormanın bir parçası olan küçükbaş hayvanları, keçileri ve orman köylülerimizi ormandan uzaklaştırıyoruz. Bir yandan tüm dünyayı kasıp kavuran iklim krizi, diğer yandan tek tip ağaçlandırmayı büyüten orman politikası sonucunda Türkiye ormanları yangınlara daha da hassas bir hale geldi” diye konuştu.



Başkan Soyer ilkeleri açıkladı
İzmir’de “Bir Fidan Bir Dünya” kampanyasını başlattıklarını ve kentin yeşil örtüsünü yangına dirençli ağaçlarla onarmaya başladıklarını söyleyen Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, pek çok konuda olduğu gibi ormanlar konusunda da yenilikçi ilkeler benimsedi. İzmir’in ağaçlandırma alanları ve yaşayan parklarında şu dört ilkeyi uyguluyoruz. Birinci ilkemiz ormanları korumayı ve ekosistem temelli olarak yönetmeyi bir kamu hizmeti kabul etmek. İkinci ilkemiz ağaçlandırma alanlarımızda odun üretiminin alternatifi olarak meracılık, bal ve orman meyveleri gibi odun dışı orman ürünlerini desteklemek. Üçüncü ilkemiz tek tip fidanlar dikmek yerine, biyolojik çeşitliliği artıran ve yangına dayanıklı orman restorasyonları yapmak. Dördüncü ve son ilkemiz ise ormanlarımızda ve yangınlarla mücadelede orman köylüleri ve sivil toplumu birer paydaş olarak görmek” dedi.  
Programda Başkan Danışmanı Güven Eken ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı İsmail Derse de orman gönüllülüğü hakkında sunum yaptı.

Gönüllülere iki seçenek sunulacak
Orman Gönüllüleri için iki seçenek sunulacak. İlk seçenek orman yangınlarına müdahalede görev alarak itfaiye ekiplerinin yangın söndürme, yangını kontrol altına alma ve soğutma çalışmalarına güvenlik kuralları çerçevesinde katkı koymak. İkinci seçenek ise ormanları korumak ve onarmak için çalışmak; yangın öncesi veya sonrasındaki saha araştırması ve restorasyon programlarına aktif destek olmak.

 
MSB duyurdu: 5 terörist etkisiz hale getirildi
 
Refik Anadol'un dijital heykeli İEF'de sergilenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova destek verdi... Belgesel BluTv'de yayına başladı
Sinemayı sevdirmek ve genç sinema tutkunlarına destek olmak amacıyla 10 ...
Başkan Kılıç’tan Bucalı gaziye vefa ziyareti
Geçtiğimiz yıl Kuzey Irak'ta gerçekleşen Pençe-Kaplan Operasyonu'nda gazi ...
Dikili'de sardalya şenliği zamanı!
Dikili Belediyesi tarafından ilki düzenlenecek 1. Dikili Sardalya Şenliği ...
 
KARBEM'de YKS başarısı!
Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kurulan Karabağlar Belediyesi ...
Menemen Meclisi'nde AK Parti'den 'Kubilay' çıkışı: Asıl Atatürkçü biziz!
Menemen Belediyesi'nin Eylül ayı olağan Meclis oturumu yine gerginliklere ...
İzmir'in bir değerine daha tescil
Lezzeti ve kendine has aromasıyla ünlü Çeşme kavunu, Türk Patent ve Marka ...
 
Beydağ'ın kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlandı
İzmir'in Beydağ ilçesinin kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlandı.
Çiğli'de tarım zirvesi toplanıyor
Çiğli Belediyesi, sürdürülebilir tarım politikaları üretmek ve yerel üretimi ...
İzmirliler sanata doyacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Enternasyonal Fuarı ve Dünya Belediyeler ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva