HABERLER>GÜNCEL
23 Temmuz 2016 Cumartesi - 15:23

Operasyon GATA'ya da sıçradı: Gözaltılar var

Gülhane Askeri Tıp Akademesi'nde (GATA), darbe girişimi destekçisi hekimlerin usulsüz sağlık raporları verdiği gerekçesiyle düzenlenen operasyonda, 3 tabip tuğgeneral gözaltına alındı. GATA’da verilen raporlarla bazı subayların önünün kesildiği iddiaları inceleniyor.

Operasyon GATA ya da sıçradı: Gözaltılar var

Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) örgütlendiği iddia edilen terör örgütü FETÖ üyelerine operasyon yapıldı.  Gözaltına alınan isimlerin verdikleri sağlık raporlarıyla,Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel yapısında söz sahibi olduğu belirtildi.

GATA'da tabip olarak görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir subay, Anadolu Ajansı'na FETÖ'nün GATA'daki yapılanmasını anlattı.

FETÖ'nün, son 5-6 yıldır, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin muayenelerinin yapıldığı, heyet raporlarının verildiği GATA'da etkinliğini artırdığını belirten subay, örgütün, verdiği sağlık raporlarıyla istediklerinin Silahlı Kuvvetlerin çeşitli birimlerinde yükselmesini sağladığını kaydetti.  Paralel örgütün, istemedikleri kişilerin ise "sağlık problemi var" şeklinde rapor yazarak kurumdan ayrılmasına neden olduğunu söyleyen tabip, "Heyet muayenelerinde çoğunluğu elinde bulunduran örgüt, Sağlık Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Harp Okulu da dahil olmak üzere, personel alımlarında söz sahibi oldu. FETÖ böylece, Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel yapısını şekillendirmeye çalıştı. Örgüt, kritik bir kurum olan GATA'da yapılanmasını gizlemek için özel bir çaba sarf etti." ifadesini kullandı.

BAŞARILI SUBAYLARIN ÖNÜNÜ KESTİ

GATA'nın etik ve akademik kurullarında önemli mevkileri ele geçiren örgütün, üyesi olmayan başarılı subayların akademik ilerlemelerine engel çıkardığını anlatan subay, iftiralar atan örgütün, çok sayıda personelin istifasına neden olduğunu belirtti.  Subay, yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrolarına geçişlerde, FETÖ üyesi olmayanlara izin vermeyen örgütün, gelecek vaat eden subayların önünü kestiğini söyledi.

FETÖCÜ OLMAYANA KADRO YOK

Akademik personelin yazdığı makalelerin yayımlanmasında, örgüt üyesi olmayanlara yer vermeyen terör örgütünün, puanlarını düşük tuttuğu subayların, akademik ilerlemelerini durdurduğunu belirten subay, şunları kaydetti:  "Bu örgütün Allah korkusu yok. Her türlü iftirayla, yalanla, kumpasla insanları yok etmeye çalışıyorlar. Kendinden olmayanlara GATA'da kadro açmayan FETÖ, çok sayıda doçenti ve profesörü, Türkiye'nin değişik yerlerindeki askeri hastanelere gitmeye zorladı, sürdü. Üst kademelerde, ağırlıklı olarak albay ve general seviyesinde bulunan örgüt üyelerinin asıl hedefi, kuruma yeni alınmış ya da alınacak personel. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. GATA gözlerden uzak olduğu için fazla sorgulanmıyor ama en büyük sorun burada. Çünkü, Türk Silahlı Kuvvetlerine alınacak personelin belirlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Buradaki Fetullahçı yapının tasfiyesi gerekiyor." (a.a)

 
İşte Erdoğan'ın o gece yayınlanamayan konuşması!
 
İzmir’de NCAA heyecanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de ‘darbe dolandırıcıları’na operasyon!
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, telefonla aradıkları kişileri, "Adınız ...
İzmir’de o komutan dahil 6 tutuklama daha!
İzmir’de Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin ...
Flaş! Gülen'in yeğeni de gözaltında
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ...
 
O kolejde kütüphaneye çevrilen cami yeniden cami olacak!
Yamanlar Koleji yerleşkesinde bulunan caminin, kütüphane olarak kullanıldığı ...
Darbenin merkezi İzmir mi olacaktı?
Emniyet yetkilileri, darbecilerin öncelikli hedefinin, Marmaris'te tatil ...
FETÖ’nün ‘Karşıyaka’ kasası: Üç oğlu da rütbeli çıktı!
FETÖ/PDY yönelik operasyonda sözde "Karşıyaka eyaleti muhasebecisi" olduğu ...
 
İzmir’in simgesine saldırının faili yakalandı!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında ...
Flaş! İzmir’de avukatlara operasyonda son durum
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen ...
İzmir’deki nöbette Erdoğan’a hakaretten tutuklama!
Konak Meydanı'ndaki ikram çadırına gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva