HABERLER>GÜNCEL
31 Mart 2017 Cuma - 14:42

Öksüz ile yan yana görüntülerine 'Tesadüf' dedi!

FETÖ'nün darbe girişiminin sivil şüphelilerinden Batmaz, örgütün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Öksüz'ü tanımadığını ve Atatürk Havalimanı'nda birlikte yürüdükleri görüntülerin tamamının "Tesadüf" olduğunu savundu.

Öksüz ile yan yana görüntülerine  Tesadüf  dedi!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde rol aldığı belirlenen sivil şüphelilerden, örgütün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz'ü tanımadığını ve Atatürk Havalimanı'nda Öksüz ile yer aldığı görüntülerin tamamının "Tesadüf" olduğunu savundu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin hazırlanan iddianame tamamlanarak mahkemeye gönderildi.

Darbe girişimini Öksüz ile yönettiği belirlenen, "3" numaralı şüpheli, Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü tutuklu Kemal Batmaz'ın ifadeleri de iddianamede yer aldı.

Buna göre, daha önce tanıdığı diğer şüphelilerden Harun Biniş ile "Kazan'a arsaya bakmaya gittiklerini" ileri süren Batmaz, daha sonra gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alındığı sırada elinde bulunan çantanın düştüğünü ve telefonun da çanta içerisinde olduğunu savunan Batmaz, telefonunda "ByLock" yüklü olmadığını ileri sürdü.

Akıncı Üssü'ne hiç gitmediğini ve burayı da bilmediğini öne süren Batmaz, Adil Öksüz'ü de tanımadığını iddia etti.

"Adil Öksüz'ün 11 Temmuz 2016'da ABD'ye gittiği uçakta kendisinin de bulunduğunun" sorulması üzerine Batmaz, bunu "Tesadüf" olarak nitelendirdi.

Adil Öksüz'ün darbeden hemen önce Türkiye'ye dönüş yaptığı seyahatinde, 12 Temmuz'daki uçakta da yer alan Batmaz, 13 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'nda Öksüz ile beraber yürüdüğü, konuştuğu anlara ait güvenlik kamera kayıtlarındaki görüntüleri de "Tesadüf" olarak yorumladı.

"Konuştuğumuzu hatırlamıyorum"
Batmaz, "Bu bir tesadüftür, ben kendisini tanımıyorum. Darbeden sonra cezaevindeyken, hakkında basında haberler çıkınca kendisini tanıdım. Darbe öncesinde Adil Öksüz'ü tanımıyorum. Kendisiyle herhangi bir telefon ve e-mail irtibatı olamaz." ifadesini verdi.

"Öksüz ile konuştuğunun" anımsatılması üzerine ise Batmaz, kendisini, "Belki bir şey sormuştur. Konuştuğumuzu hatırlamıyorum. Bu görüntüler benim Adil Öksüz ile görüştüğümü göstermez." sözleriyle savundu.

"Öksüz'ün, 27 Aralık 2015'teki darbe toplantısının ardından 31 Aralık'ta İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan, kendisinin ise 1 Ocak'ta ABD'ye gittiği" belirtilerek, "Öksüz'den bir gün sonra ABD'ye gidip, yine Öksüz'den bir gün sonra Türkiye'ye dönüşünün" sorulması üzerine Batmaz, "Bu planlı değildir, tamamen tesadüftür." dedi. Batmaz, 1 Ocak'ta ABD'ye gidip 5 Ocak'ta neden dönüş yaptığını hatırlamadığını iddia etti.

"Öksüz'ün 17 Mart 2016'da ABD'ye gittiği ve 21 Mart'ta döndüğünün, kendisinin de 13 Mart'ta gidip 22 Mart'ta döndüğünün" ifade edilmesi üzerine de Batmaz, eşiyle tatile gittiğini, Öksüz'ün o dönemde ABD'de olduğunu yeni öğrendiğini savundu.

925 kez telefon görüşmesi
İddianameye göre, Öksüz'ün 2004-2013 yıllarında farklı dönemlerde ABD'de bulunduğu sıralarda, Batmaz'ın da aynı dönemde ABD'de bulunduğu tespit edildi. Batmaz'ın 1997 yılından beri ABD'ye seyahatler yaptığı belirlendi.

"Tanımıyorum" dediği Öksüz ile telefonda 925 kez görüşmelerini de "Hatırlamadığını" iddia eden Batmaz'ın, Öksüz'ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım ile 2010 yılından beri bin 100 telefon görüşmesi yaptığı kayıtlara geçti. Batmaz, Yıldırım'ı tanıdığını ancak Öksüz'ün kayınbiraderi olduğunu bilmediğini öne sürdü. (AA)

 
Büyükşehir’den fıstık çamlarını kurtarma harekatı!
 
'Komutan yok komutan Akın Öztürk Paşa'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nusaybin'deki patlamadan kara haber!
Mardin'in Nusaybin ilçesinde meydana gelen patlamada, yaşları 3 ve 5 olan ...
Hasan Cemal beraat etti
Gazeteci-yazar Hasan Cemal, bir internet sitesinde yer alan yazı dizisiyle, ...
Bakan Işık’ın konvoyunda kaza: 4 yaralı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın Gümüşhane programı sırasında konvoyda ...
 
Kan donduran görüntü: Kurtarmak yerine videoya çekti!
Sosyal medyada paylaşılan ve gündem olan videoda bir binanın yedinci katından ...
İzmir’de ‘elektronik sigara’ baskını: Evi imalathane yapmışlar!
Operasyonda kivi, çilek, şeftali ve elma gibi çeşitli aromalara sahip ...
Flaş! İşte darbe girişiminin 3 numarası!
Akıncı Üssü iddianamesinde 6 şüphelinin sivil yönetici, 4 kişinin de sivil ...
 
Polisi şok eden baskın: Ekmek arası eroin!
Erzurum'da, 200 gramlık poşetlere koyduğu 10 kilogram eroini tandır ekmekleri ...
Kıbrıs Gazisi TCG Ertuğrul emekli oldu!
Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan "Gazi" unvanlı 63 yaşındaki çıkarma gemisi ...
Yargıda 'şifre' iadesi: Doktor komşusu, hakimi yakmış!
ByLock kullandığı öne sürülen hâkim ve savcılardan bazılarının ADSL şifrelerinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva