HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mart 2017 Cuma - 14:18

Büyükşehir’den fıstık çamlarını kurtarma harekatı!

Kozak Yaylası'ndaki çam fıstığı üretimini bitme noktasına getiren ve sebebi tespit edilemeyen hastalığın çözümü için Büyükşehir devreye giriyor. Başkan Kocaoğlu, hem üniversite hem de Bergama Belediyesi ve üretici kooperatifiyle protokol yaparak hastalığa çözüm bulmak istediklerini söyledi.

Büyükşehir’den fıstık çamlarını kurtarma harekatı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe gezileri kapsamında bu kez Bergama'nın Kozak Yaylası'ndaki köylere giderek bu bölgedeki vatandaşlarla buluştu. Başkan Aziz Kocaoğlu'na gezisi sırasında Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de eşlik etti.



Sırasıyla Aşağıbey, Aşağıcuma, Yukarıbey, Yukarıcuma, Karaveliler, Kıranlı ve Çamavlu'yu ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, gittiği her yerde çam fıstığı üreticisinin sorunlarıyla karşılaştı. Fıstık çamlarını etkileyen ve sebebi bilinmeyen bir hastalık nedeniyle bundan 10 yıl öncesine kadar 700-800 ton civarındaki yıllık fıstık rekoltesinin 50 tona kadar düştüğünü dile getiren üreticiler, ellerindeki tek geçim kaynağının yok olmak üzere olduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTEYLE PROTOKOL YAPILACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarımın kalkınmasının her zaman öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, bu konuyu acil olarak ele alacaklarını ifade etti. Yapılacak bilimsel çalışmalarla hastalığın sebebinin ve mücadele yönteminin tespit edilmesiyle birlikte arazideki tüm çalışmalara destek olacaklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, büyük ihtimalle Ege Üniversitesi ve üretici kooperatifi arasında yapılacak protokolle gereken yardımları sağlayacağız" dedi. Bu çerçevede talep edilen hava kalitesi ölçüm cihazını da bölgeye göndereceklerini belirten Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Bu ülkede yıllarca tarım ve hayvancılık ihmal edildi. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak tarımın kalkınması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bugün Tire'de süt üretimi varsa, Bayındır'da çiçekçilik varsa, Ödemiş'te fidancılık büyüdüyse, yurtdışına bile ihraç edecek seviyeye ulaştıysa bizim desteğimizle oldu."

HİÇBİR İŞİ YARIM BIRAKMADIM
Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'ne henüz 3 yıl önce bağlanan bölgedeki sorunların çözümü için çalıştıklarını, hizmete aldıkları Bergama bölge şantiyesiyle birlikte işlerin daha hızlı bir şekilde görüleceğini belirterek, "69 yaşındayım. Bugüne kadar hiçbir işi yarım bırakmadım. Hiçbir zaman da işi görünce arkamı dönüp gitmedim" diye konuştu

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise Bergama'nın İzmir'in en geniş kırsal alana sahip ilçesi olduğuna dikkat çekerek, "Başkanımızın işi hiç kolay değil. İzmir'de 590 köy var. Bunların 114'ü Bergama'da. Hepsine tek tek ulaşmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin şantiyesi hizmete girdi. Yaz aylarından itibaren sonuçlarının görmeye başlayacağız. Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmet Birimi de çalışmalarını sürdürüyor. Sorunları en kısa sürede bitireceğiz" dedi.

 
Menemen’de yeni hayat: Larissa Göl Evleri satışa çıkıyor
 
Öksüz ile yan yana görüntülerine 'Tesadüf' dedi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 1 Nisan 2017 Cumartesi 09:29

Aziz başkan 2019'da tekrar aday olacağının sinyallerini 2 yıldır veriyor. Son aylarda özellikle çevre ilçeleri çok sık ziyaret etmeye başladı. Onda ki bu hırsı alkışlamamak elde değil. Lakin 2019'da bende artık bilmiyorum kaçınçı defa eğer ki seçilirse başkan olacak onu da bilmiyorum.Yaşı bir hayli ilerledi ,bu dönem ki başkanlığında 4. seneye girdi yerini artık daha genç adaylara bırakmalı ,ziyaretleri artık veda ziyaretleri olmalı kısaca.

Yorumu oyla      11      5  
Haşim Kurtar 31 Mart 2017 Cuma 18:12

Bu ülkede Tarım Bakanlığı var. Orman Bakanlığı var. Var oğlu var da ne işe bakarlar, ne yaparlar, neye yararlar.Bir işe yaramazlar. O zaman da iş Belediyeye ve namus timsali başkanına kalır.Gülmek mi lazım ağlamak mı biemezsin.Başkanım bir de çam ağaçlarını saran kese böceği,feliks palmiyeleri saran ve öldüren böcek mücadelesine de bir gir derim.İlgililer uyuyorlar da.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalkaya 16 Nisan’ı gençlerle konuşuyor
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa ...
Başkan Arslan'dan Batman'da referandum mesaisi
Başkan Hasan Arslan, CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar ile birlikte ...
Başkan Selvitopu sorunları yerinde tespit ediyor
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 58 mahalleden oluşan 480 ...
 
Toros’a dört dörtlük pazaryeri geliyor
Toros Kapalı Pazaryeri için ilk adım atıldı. Çok kapsamlı bir tesis olarak ...
Başkan Pekdaş’tan Torbalı çıkarması!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, son olarak Torbalı’da ‘hayır’ turuna çıktı.
İEKKK bu kez meslek fabrikasında buluştu
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, bu kez Tarihi Havagazı Fabrikası ...
 
Bornova'da daha yaşanabilir bir çevre için önemli adım
Bornova Kent Konseyi, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre hedefiyle ilçede ...
Bakan Albayrak talimatı verdi: İzmir’in 4 ilçesine…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından başlatılan ...
Büyükşehir'de TİS krizinde mutlu son: Grev rafa kalktı!
Genel-İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen TİS görüşmelerinden ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva