HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Mart 2017 Cuma - 09:44

Bornova'da daha yaşanabilir bir çevre için önemli adım

Bornova Kent Konseyi, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre hedefiyle ilçede faaliyetlerini sürdüren sanayi sitelerinin yöneticilerini bir araya getirdi.

Bornova da daha yaşanabilir bir çevre için önemli adım

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirilen toplantıda, “Sanayi Sitelerinde Atık Yönetimi ve Enerji Verimliliği” konulu sunum yapıldı. Kent Konseyi bünyesinde Çevre ve Enerji Grubu kurulmasına karar verilirken, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, daha yaşanabilir bir çevre için önemli bir adım atıldığını söyledi.

Bornova Kent Konseyi, Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi işbirliği ile ilçedeki sanayi sitelerine yönelik “Atık Yönetimi ve Enerji Verimliliği” konulu toplantı düzenlendi. Sanayi sitesi yöneticilerinin yanısıra Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Bornova Belediyesi bürokratlarının da katıldığı toplantıda Kent Konseyi bünyesinde “Çevre ve Enerji Grubu” oluşturulmasına karar verildi. Toplantıya katılanlardan gönüllü olanlar gruba dahil oldu.

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Oyman, “Sanayi Sitelerinde Atık Yönetimi ve Enerji Verimliliği” konulu sunum yaptı. Oyman, “Çevre kirliliğinin nedeni biziz. Zararı da önce biz insanlara. Çevre kirliliğinin ve zararlarının önlenmesi ise etkin bir atık yönetimi ile mümkündür” dedi. Oyman, Atık Yönetimi Yönetmeliği hakkında da bilgi vererek, “Yönetmeliğin ana fikri atıkların azaltılması, kaynağında ayrı toplanması, çevreye zarar vermeyecek şekilde geçici olarak depolanması ve yasalara uygun olarak bertaraf edilmesidir. Bu işlemlerin gerçekleşmesinde sanayi sitelerinin üzerine düşen sorumluluklar var” diye konuştu.

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Helil İnay Kınay Bornova Belediyesi, Bornova Kent Konseyi ve sanayi sitesi yönetimleriyle birebir çalışmalar yapabileceklerini belirterek, “Çevre Mühendisleri Odası olarak her zaman destek vermeye hazırız. Kendi geleceğimiz için atığımızı yönetmeliyiz. Atıklar yönetilirken işyerlerinin ekonomisi de daha iyi yönetilmiş oluyor” dedi.

Çevreci projeler

Öte yandan Bornova Belediyesi’nin diğer çevre projeleri sürdürülebilir yaşama önemli katkılar sağlıyor. Bornova Belediyesi, güneş ışınlarıyla yıllık 150 bin liralık elektrik enerjisi üretecek 300 kilowattlık ‘Fotovoltaik Güç Sistemi’ kurdu. Erzene Mahallesi’nde 1250 güneş panelinin yerleştirildiği 7 dönümlük arazide çalışmaya başlayan sistem, ürettiği elektiriği dağıtım şebekesine vermeye başladı. 1250 güneş paneliyle kurulan sistem, her yıl çevre kirliliğine neden olan 250 ton karbon salımını engellendi. Dünyanın enerji politikalarını belirleyen kuruluşlardan biri olan Energycities’in Yönetim Kurulu’nda yer alan Bornova Belediyesi hava kalitesi konusunda örnek oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı'nda bulunan Hava Kalitesi İndeksi'ne göre Bornova’nın hava kalitesinin iyi nitelikte olduğu ölçüldü. İlçe sınırları içine konulan 2 adet hava ölçüm istasyonundan örnek olacak nitelikte veriler çıktı.

Öncü adımlar

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da daha yaşanabilir bir çevre için önemli bir adım atıldığını belirterek, toplantıya katılanların, sanayi sitelerinde işyeri sahiplerine yönelik eğitimler düzenleyerek bu konudaki bilinci yaygınlaştırabileceklerini söyledi. Bornova Belediyesi’nin Energycities’in yönetim kurulu üyesi olduğunu da hatırlatarak, “Ülkemizin daha yaşanabilir bir çevreye sahip olması için öncü adımlar atmakla gurur duyuyoruz” dedi.

 

 

 
Bakan Albayrak talimatı verdi: İzmir’in 4 ilçesine…
 
Yargıda 'şifre' iadesi: Doktor komşusu, hakimi yakmış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Albayrak talimatı verdi: İzmir’in 4 ilçesine…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından başlatılan ...
Büyükşehir'de TİS krizinde mutlu son: Grev rafa kalktı!
Genel-İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen TİS görüşmelerinden ...
İzmir'in kadınları 'arı gibi' çalışıyor
Kırsaldaki kadınlara “arıcılık” eğitimi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
“Kitap dostlarına” Büyükşehir sürprizi
Konak-Bostanlı vapuruyla seyahat edenler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Buca'da miting gibi açılış, Başkan'dan yeni müjde
Buca Belediyesi, Yeşilbağlar Mahallesi’ne yepyeni bir park daha kazandırarak, ...
Başkan Soyer 'Seferihisar'da 8 yılını' yazdı!
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, kişisel web adresinde başkanlıkta ...
 
Başkan Çerçioğlu Atatürk Spor Kompleksi’ni inceledi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Kemer Mahallesi’nde ...
Ödemiş'te başkanlardan fair play rüzgarı: Evet de Hayır da...
Referandum çalışması için Ödemiş’e gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin ...
Teleferik keyfi kaldığı yerden...
Büyükşehir Belediyesi, açıldığı günden beri 850 bin yolcunun taşındığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva