HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mart 2017 Perşembe - 12:59

Başkan Soyer 'Seferihisar'da 8 yılını' yazdı!

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, kişisel web adresinde başkanlıkta geride kalan 8 yılını kaleme aldı. Soyer, yazısında mülteci haberleriyle anılan bir ilçeden, projeleriyle dünyaya örnek bir ilçeye dönüştüklerini ifade etti. Soyer, ilçenin değerinin 5 kat büyüdüğünü ifade etti.

Başkan Soyer  Seferihisar da 8 yılını  yazdı!

Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer,  tuncsoyer.com.tr adresinden, geride kalan 8 yılını kaleme aldı. Soyer, Seferihisar'ın 8 yıllık belediye yönetiminin  ardından toplam değerinin en az 5 kat büyüdüğünü, balıkçı kasabasından, mülteci haberleriyle anılan bir ilçeden projeleriyle dünyaya örnek bir yer haline dönüştüğünü yazdı.

Soyer'in '8 yılın ardından' başlıklı yazısı şöyle;

 "Hepimizin gördüğü, hissettiği gibi Seferihisar her geçen yıl gelişiyor, dönüşüyor…

Tarımla kalkınan, jeotermalle ısınan, turizm, tarih ve kültür kenti, dünya markası bir Seferihisar için yola çıkmaya söz vermemizin üzerinden sekiz yıl geçti. Geldiğimiz bugünkü noktada, koyduğumuz hedeflerde çok yol kat ettiğimizi belirtmek isterim. 

Geride kalan sekiz yıllık hizmet süremizde küçük bir balıkçı kasabası olarak adından bahsedilen, medyada mülteci haberleriyle yer alan bir ilçeden, bugün tüm Türkiye’nin tanıdığı, ürettiği projelerle dünyaya örnek olmaya başlayan bir kente dönüştük. Üyesi olduğumuz Cittaslow (Sakin Şehir) birliği markalaşmamızda önemli bir yol almamızı sağlıyor.  Ülkemizin tüm bölgelerinden şehirlerinin de bizim ardımızdan bu akıma dahil olmaya çalıştığını görmek  ise bizi çok gururlandırıyor. Turizm ve tarım alanlarında, köylülerimiz, esnafımız ve kadınlarımızla ilgili yaptığımız çalışmaların, şehrimizin her köşesindeki insanın ekmeğini büyüttüğünü görmek bütün yorgunluğumuzu unutturuyor.

Elbette bir çok eksiğimiz de var, ulaşım sorunundan, altyapı eksikliklerine kadar yapacak çok işimiz var. Ancak hem belediye çalışanlarımıza hem de Seferihisar halkının desteğine inanıyorum. En kısa sürede bu tür sorunların çözüleceğinden hiç kimsenin endişesi olmasın.

Sekizinci yıldan sonra, bu yıl içerisinde hayatımıza girecek birkaç önemli projeden de bahsetmek isterim:

On yılların hayali termal enerjinin dağıtımı konusunda önemli bir adım attık. 2 yıl önce bir kuyu açtık. 1180 metrede 80 derece suya ulaştık. Bu yıl Bakanlıktan 1 milyon lira hibe almaya hak kazandık. Ve nihayet suyu 1900 metre öteye taşıyan birinci etap dağıtım hattını tamamladık. Bu yıl içinde otellerden başlayarak jeotermal suyu kullandıracağız. Önümüzdeki günlerde dağıtım şebekesinin 2. Etabı ihaleye çıkacak. 40 yıllık hayal, hayata geçmeye başlıyor.

Yine önemli bir müjde olarak duyurduğumuz bir projemizi daha çok yakın bir zamanda Seferihisarlıların hayatına sokmuş olacağız. Kurduğumuz  güneş enerji kooperatifiyle kendi elektriğimizi üretip, Seferihisarlıların da güneşten faydalanmasını ve para kazanmasını sağlayacağız. En temiz enerji olan güneş enerjisiyle ısınan, aydınlanan ilçemiz bu konuda tüm Türkiye’ye örnek olacak.

İlçemizin en önemli geçim kaynağı olan Mandalina konusunda da yıllardır çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Festival ve diğer tanıtım ve pazarlama çalışmalarıyla, mandalinanın Seferihisar’la birlikte anılmasını başardık. Ama üreticimiz hala  bir çok zorluklar uğraşıyor.  Bu zorlukların aşılmasına katkı verebilmek için  mandalinayı son ürün olmaktan çıkartacak, raf ömrünü uzatacak, katma değerini yükseltecek çalışmaları sürdürüyoruz. Son ürünümüz, termal ısıyla kuruttuğumuz mandalina oldu.  Deneme üretimlerimiz ardından çok yüksek fiyatla  ihracat yapmayı başardık. Önümüzdeki yıllarda ilçemizdeki mandalina rekoltesinin büyük bir bölümünü kurutarak pazarlamak ve mandalina üreticisine nefes aldırmak istiyoruz. İstiyoruz ki, bir büyük mandalina bahçesi olan  Seferihisar bu güzelliğini korusun ve güzelim mandalina ağaçlarımız betona kurban edilmesin.

Sekiz yıl boyunca,  hiçbir zaman yerel yönetim mevzuatı ile sınırlı ve sadece mevzuatta tanımlanan belediyecilik işlerini yapan bir belediye olmak istemedik. Çocuklarımızın aldığı nefesten, içtiği sudan kendimizi sorumlu hissettik. . Kadınların eşit yaşamalarını, yaşlıların mutluluğunu, toplum sağlığını, kuşaklar arasında köprüler kurmayı asli görev bilerek  halkımızın yaşam kalitesini arttırmaya çalıştık.  Bunun için gayret etmeye devam edeceğiz.

Daha çok bilinen, tanınan, halkın refah seviyesi yüksek, Türkiye’nin en yaşanılabilir ve yaşanmak istenen ilçesi olmak en büyük hedefimiz.

Seferihisar 8 yıllık bir belediye yönetiminin  ardından toplam değeri en az 5 kat büyümüş, Türkiye’nin ve dünyanın bir çok yerinde örnek alınan uygulamalar ortaya koymuş olarak hak ettiği uluslararası üne sımsıkı sarılarak yoluna devam edecektir.

Seferihisar’da güzel şeyler  olmaya devam edecek."

 
Başkan Çerçioğlu Atatürk Spor Kompleksi’ni inceledi
 
Otomatik katılımda ikinci dönem başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çerçioğlu Atatürk Spor Kompleksi’ni inceledi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Kemer Mahallesi’nde ...
Ödemiş'te başkanlardan fair play rüzgarı: Evet de Hayır da...
Referandum çalışması için Ödemiş’e gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin ...
Teleferik keyfi kaldığı yerden...
Büyükşehir Belediyesi, açıldığı günden beri 850 bin yolcunun taşındığı ...
 
Başkan Selvitopu Karabağlar halkına 3 yılı anlatıyor
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, göreve geldiği günden ...
Kocaoğlu'ndan isyan: Ne AKP'li, Ne CHP'li... Biri de çıkıp...
Torbalı'da 1 günde 10 mahalleyi gezen Başkan Kocaoğlu, "İlçe belediyelerinden ...
Pekdaş'tan çat kapı ziyaret: Dönüşüm mesajları!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, mahalle mahalle gezerek dertleri ve ...
 
Bornova’da renkli şölen: İnsan her yerde okur!
Bornova Belediyesi kütüphane haftası kapsamında, Büyükpark’ta “İnsan Heryerde ...
Urlalı öğrencilerden örnek davranış
Bilgince Koleji 2. ve 3.sınıf öğrencileri tarafından başlatılan “Kedi ...
Başkan Akpınar'dan Ödemiş çıkarması
Karşıyaka'da aralıksız sürdürdüğü referandum çalışmalarını kardeş ilçelere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva