HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Mart 2017 Perşembe - 10:36

Kocaoğlu'ndan isyan: Ne AKP'li, Ne CHP'li... Biri de çıkıp...

Torbalı'da 1 günde 10 mahalleyi gezen Başkan Kocaoğlu, "İlçe belediyelerinden ne AKP’lisi ne CHP’lisi bir tanesi de çıkıp da ‘İZSU bu paraları bizim için topluyor. Biz bu bedellerle önemli bir gelir sağlıyoruz’ demedi maalesef" dedi.

Kocaoğlu ndan isyan: Ne AKP li, Ne CHP li... Biri de çıkıp...

İlçe ziyaretlerini ara vermeden sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; son 10 gün içinde Dikili, Kınık, Karabağlar, Gaziemir, Selçuk, Aliağa ve Kemalpaşa Torbalı’nın Çaybaşı, Eğerci, Şehitler, Arslanlar, Taşkesik, Pamukyazı, Sağlık, Ahmetli, Yeniköy ve Özbey mahallelerini ziyaret ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Başkan Kocaoğlu’nun, Torbalı’daki  ziyaretlerine CHP Torbalı İlçe Başkanı İsmail Uygur da katıldı.  Halk toplantıları sırasında bol bol not alan Başkan Kocaoğlu, soruları yanıtladı; yatırım ve projeler hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaptı.

YERİNDE HİZMET
Yasa değişikliği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine sonradan dahil edilen ilçelerin başta alt yapı olmak üzere biriken sorunlarının acil çözümü için yoğun mesai harcadıklarını, merkez hariç 19 ilçede oluşturdukları ‘Yerel Hizmetler Şube Müdürlükleri’ ile bölge halkının sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözmeye çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı, gerçekleştirdiği gezilerle de vatandaşın ayağına kadar giderek sorunları “bizzat  yerinde” dinlediğini ifade etti.

BİRİ DE ÇIKIP…
Su kaynaklarını koruyup atık suların doğaya dönüşünü sağlayarak gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedeflendiğini İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin sadece Türkiye’de değil dünyada da özellikle AB standartlarında ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi yatırımlarıyla açık ara lider konumunda olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Faturalara yansıtılan Katı Atık Bedeli nedir?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Bu alanda yapılan tüm yatırım ve işletme maliyetlerinin yasal bir zorunluluk nedeniyle tarifelere yansıtılması olan katı atık bedellerinin tamamını, içinden 1 kuruşunu bile almadan ilçe belediyelere veriyoruz. Bütün ceremesini de biz çekiyoruz. İlçe belediyelerinden ne AKP’lisi ne CHP’lisi bir tanesi de çıkıp da ‘İZSU bu paraları bizim için topluyor. Biz bu bedellerle önemli bir gelir sağlıyoruz’ demedi maalesef.”

TARIM YILLARCA GÖRMEZDEN GELİNDİ
Göreve geldiği ilk günden beri tarımın ve hayvancılığın gelişmesi için köylüye ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda ciddi anlamda destek verdiklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Türkiye belediyecilik tarihinde ilk kez köylüye bu kadar destek veren belediyeyiz. Yıllarca bu ülkede tarım ötelendi, görmezden gelindi. Ben ise 13 senedir İzmirli üreticiler dışında kimseden fidan almadım, çiçek almadım, süt almadım. Bir tane bile ithal ürün almadım. Çiftçiyi kalkındırmak adına eğitimlerden tutun da, bal tesisine, paketlemesine, tohum dağıtımına kadar elimden geldiğince her şeyi üreticiye veriyorum. Ben neden 397 yılla yargılandım? Çünkü yere dökülüp satılmayan mandalinaları üreticiden aldım diye.. Ama sonuç ne oldu. Yargılanan 130 kişiden 1 kişi bile fire vermedi” diye konuştu.

 
Pekdaş'tan çat kapı ziyaret: Dönüşüm mesajları!
 
Başkan Selvitopu Karabağlar halkına 3 yılı anlatıyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tayfun 31 Mart 2017 Cuma 10:13

Aziz beyi, büyük çevre yatırımlarından dolayı tebrik ederiz . Ege Bölgesi dünyanın en bereketli derelerine topraklarına sahip ama bunları yıllarca vahşice kirlettik ,şimdi temizleme zamanı ,Büyükşehir'in bu çabalarına insanlık adına herkesin buyuk destek vermesi gerekir ,yapılan bu hizmetler çocuklarımıza daha temiz bir ülke için...

Yorumu oyla      12      5  
31 Mart 2017 Cuma 09:22

Denizimiz henüz temiz değil. Kordonda sahil pislik içinde. Başkan lütfen gereğini yapın. Kim kirletiyorsa cezalandırın.

Yorumu oyla      12      5  
yine şikayet 31 Mart 2017 Cuma 09:04

AKP li Belediyeler hadi demiyor ama CHP başkanları sen atamadın mı? Kimi kime ve niye şikeyet ediyorsun? Sorumluluk senin.

Yorumu oyla      12      5  
kutlarız 30 Mart 2017 Perşembe 19:09

Türkiyede ve dünyada arıtma da birinci olan İzmirdir. İzsuyu kutluyoruz.

Yorumu oyla      15      5  
30 Mart 2017 Perşembe 12:25

İlce belediyeleri katı atık toplama bedeli alıyorlar, atık su bedeli değil.

Yorumu oyla      13      6  
30 Mart 2017 Perşembe 10:55

haksız rant oldugunu düşünerek bu katı atık bedeli halka, her ne anlama gelirse gelsin alınmasına karşıyım.. derler ya alçak eşşege binmek kolay olur misali, canı sıkılan kasaya para gereken en kolay yol vergilendirme...halk nasıl olsa bunu öder düşüncesiyle yapılan her türlü vergiye karşı oldugumu bildiririm...zaten TÜRKİYE m vergi cenneti...hizmete gelince düşündürücü...ALLAH BU GÜZİDE MİLLETİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN...kaçak kullananlarla, faturasını gününde ödeyen kişileri aynı kefeye koyulan yer burası...hakkımızda hayırlısı..

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pekdaş'tan çat kapı ziyaret: Dönüşüm mesajları!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, mahalle mahalle gezerek dertleri ve ...
Bornova’da renkli şölen: İnsan her yerde okur!
Bornova Belediyesi kütüphane haftası kapsamında, Büyükpark’ta “İnsan Heryerde ...
Urlalı öğrencilerden örnek davranış
Bilgince Koleji 2. ve 3.sınıf öğrencileri tarafından başlatılan “Kedi ...
 
Başkan Akpınar'dan Ödemiş çıkarması
Karşıyaka'da aralıksız sürdürdüğü referandum çalışmalarını kardeş ilçelere ...
Kocaoğlu’ndan ‘dönüşüm’ çıkışı: Uzlaşmazsanız 200 sene orada durur!
Kocaoğlu Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtım toplantısında “Biz ...
Tarihi Beydağ Kalesi'ne restorasyon
İzmir'in Beydağ ilçesinde, tarihi kale içerisindeki eski bucak müdürlüğüne ...
 
Başkan Dalgıç'tan ülkeye Ot Festivali daveti
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 8. Alaçatı Ot Festivali'ne sayılı ...
Narlıdere'de işçinin bayram günü: Rekor zam
Narlıdere Belediyesi ile Tüm Yerel Sen İzmir 2 Nolu Şubesi arasında toplu ...
Başkan Badem'den Ödemiş OSB müjdesi
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Ticaret Odası’nın meclis ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva