HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mart 2017 Çarşamba - 18:56

Kocaoğlu’ndan ‘dönüşüm’ çıkışı: Uzlaşmazsanız 200 sene orada durur!

Kocaoğlu Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtım toplantısında “Biz projeyi size sunuyoruz. Uzlaşırsanız yapacağız. Uzlaşmazsanız Ballıkuyu 200 sene orada durur, siz de orada oturursunuz. Biz de ‘uzlaşmadılar kardeşim’ deriz, uzlaştığımız yerde gider kentsel dönüşüm yaparız” dedi.

Kocaoğlu’ndan ‘dönüşüm’ çıkışı: Uzlaşmazsanız 200 sene orada durur!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerinde dönüşüme örnek olacak uygulaması Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hak sahiplerine bilgi verdiği buluşma Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, bürokratlar, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı.

‘SEN BU YÖNTEMLE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPAMAZSIN’ DEDİLER
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm konusunda 81 vilayette yapılmayan, yapılmaya cesaret edilmeyen, edilemeyen bir yöntemle kentsel dönüşüm yapmak üzere 9 yıl önce yola çıktı. Bunun yapılıp yapılamayacağı konusunda ciddi tereddütler vardır. Çoğu ‘sen bu yöntemle kentsel dönüşüm yapamazsın’ diyordu” diye konuştu.

BU DEVİRDE VATANDAŞLARIMIZIN DONANIMLI BİR KENTTE YAŞAMASINI İSTİYORUZ!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Bizim bugüne kadarki çarpık yapılanmalarımız nasıl oldu, nasıl doğdu, ne faydası ve zararı oldu, bugün hangi noktadayız anlatmak istiyorum. İçinizde Ballıkuyu’ya yerleşen vardır ama büyük çoğunluğunuz anne, baba, dedenizin yaptığı yerde sürdürüyorsunuz yaşamınızı.  Sanayileşmeyle birlikte tarımın zorlanması sonucu büyük şehirlere göç başladı. Vatandaşımızın ev yapacak parası yoktu, herkes akrabasının yanına geldi ve başını sokacak bir yer yaptı. Bu bölgeler böyle doğdu. Gel zaman git zaman belediyelerden yol, park, oyun alanları, sosyal kültürel merkezler, sağlık ocağı, spor salonları istediniz. Her insanın neye ihtiyacı varsa onu istediniz. Ama yok.  ‘Bana park yap’ diyor. ‘İyi hangi evi kamulaştırayım?’ diyorum. ‘Aha şunu kamulaştır’ diyor. ‘Niye onu kamulaştırıyorum, seninkini kamulaştırayım’ dediğimde olmuyor.  Bu binalar zaten yokluktan yapılan binalar. Temel yok, kat kat çıkmış, depreme dayanıklı değil. Özellikle evde çalışan hanımlar düzgün bir evde oturmak istiyor. Çocuklar iyi bir yerde oynamak, gençler spor yapmak istiyor. İstiyor, istiyor, istiyor… Belediye de yaptığı işin görünmesini istiyor. En temel ihtiyaç barınma ve konut ihtiyacı… Biz belediye olarak artık bu devirde vatandaşlarımızın daha sağlıklı konutlarda yaşamasını istiyoruz. Donatılmış bir kentte yaşamasını istiyoruz bunun için de kentsel dönüşüm başlattık” dedi.

NE MÜTEAHHİDE TAPU VERİYORUZ NE SİZE!
Başkan Kocaoğlu kendilerinin kentsel dönüşüm ilkelerini anlatırken, “İlkemizin birinci maddesi yerinde dönüşecek... Kimse komşusundan, mahallesinden, muhitinden ayrılmayacak. İkincisi, kentler değer üretiyor. Şimdi adına rant deniyor. Sizin buradaki evinizin değeri şu kadar lira… Yarın burası her bakımdan donanımlı olduğunda fiyatı katlanarak yükselecek. Bu arada bir rant, değer doğacak. Biz diyoruz ki bu rantın, değerin inşaatın yapılma maliyeti hariç burada ne değer çıkarsa eşit olarak mal sahiplerine ve sakinlerine dağıtılacak. Belediyeye buradan bir kuruş menfaat ve çıkar sağlanmayacak diyoruz. Hepsini siz alacaksınız. Peki belediyeye bunun neyi kalacak? Ballıkuyu, Gürçeşme, Yeşildere’ye bakıyorum, İzmir’e, bize, belediyemize, kentimize yakışmıyor. Ben bunu yaptım, burada benim vatandaşım yaşayacak, işte güzel İzmir demek istiyor. Belediyenin kazancı kenti ve kentliyi kurtarmak olacak.  Uzundere’de yüzde yüz anlaşma ile dönüşüm yaptık. Bunu bir santimetre kare fazla vermemek şartıyla, adil davranarak kimseyi aldatmadan Uzundere’de başardık.  İnşaatlar yükseldi. 2 adada uzlaşma yapmıştık. Şimdi 3 adada uzlaşma odu. İğneyi kendimizi çuvaldızı vatandaşa batırarak yapmaya başladığımız kentsel dönüşüm tuttu. Çünkü içinde adalet var, belediye rant sağlamıyor. Ne çıkarsa orada oturan sakinlerimize... Burada da aynı uygulamayı gerçekleştireceğiz. Zaten ofis açmıştık. Burada her şeyi konuşmak, bir noktaya varmak, çözüm üretmek de mümkün değil.  Bu işin sahibi kim olacak? Garantörü kim olacak? Hakemi kim olacak? Bu vatandaşın, bu kadar insanın malını kim koruyacak müteahhide karşı? Müteahhit de insan, yatırım yapacak, onun hakkını kim koruyacak. Uzundere’de anlaştığımız tüm tapuları İzmir Büyükşehir Belediyesi devraldı. Oradakilere verilmek üzere tapular bizde. Ne müteahhide tapu veriyoruz ne size… Kademe kademe bitecek. Tapulara şerh koymuyoruz. Devralıyoruz.  Karşınızda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi var. Kimseye bir şey emanet etmiyorsunuz. Anlaşma karşılığı herkesin malı güvencede olacak. Ballıkuyu’da bulunan ofisteki arkadaşlarımız tek tek konuları sizlere anlatacak” açıklamasını yaptı.

UZLAŞIRSANIZ YAPACAĞIZ, UZLAŞMAZSANIZ BALLIKUYU 200 SENE ORADA DURUR!
Ayrıca uzlaşma konusunda net konuşan Kocaoğlu, “Biz projeyi size sunuyoruz. Uzlaşırsanız yapacağız. Uzlaşmazsanız Ballıkuyu 200 sene orada durur, sizde orada oturursunuz. Biz de ‘uzlaşmadılar kardeşim’ deriz, uzlaştığımız yerde gider kentsel dönüşüm yaparız. Zorla güzellik yok. İsterseniz… Yapılabilecek en mükemmel ve en doğru düzenlemeyi yapıyoruz. Bizim vicdanımız da gönlümüz de rahat. Siz de ofiste görüşecekseniz, ikna olanlar anlaşmayı imzalayacak ve prosedür devam edecek. İkna olmazlarsa bekleyeceğiz. Birinci etabını gerçekleştirebilirsek gerisi çorap söküğü gibi gelir” ifadelerini kullandı.



2011’DEKİ FİRMA İŞ OLMUYOR DİYE BIRAKTI
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “2011’de ihaleyi alan firma baktı iş olmuyor bıraktı. İzmir büyükşehir belediyesi sorumluluğu üstlendi, sorunları insana yakışır şekilde çözecek. Mahallelerde ofisler kuruldu, vatandaşlar gidip oralardan bilgi alabilirler. Çözümü hep birlikte arayacağız” dedi.



İŞTE O PROJE 
Başkan Kocaoğlu toplantının ardından Twitter adresinden Ballıkuyu Dönüşüm Projesi'nin ve alanın fotoğraflarını takipçileriyle paylaştı. Başkan, "Yerinde dönüşüme Ballıkuyu ile devam ediyoruz. Mimari proje çalışmalarını tamamladık. Şimdi 1.etap için uzlaşma görüşmelerine başlayacağız" mesajını gönderdi. 





 
'ByLock' davasında 'pes' dedirten savunma!
 
Saadet Öğretmen'e ABD'de büyük onur: Ödülünü 'First Lady'den aldı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halit çakmak 30 Mart 2017 Perşembe 11:02

ballı kuyuda evim yok ama orda yaşayanların bir an önce belediyeden anlaşıp hem temiz bir evekavuşaçaklar hemde izmirin çirkin görüntüsünün kalkmasına vesile olacaklar herşey güzel izmi için

Yorumu oyla      15      5  
30 Mart 2017 Perşembe 10:42

Umarım en kısa sürede gerçekleşir.

Yorumu oyla      14      5  
30 Mart 2017 Perşembe 09:17

Sayın Kocaoğlu Çiğli'deki güzeltepe ne zaman kentsel dönüşüme girecek? İzmirin giriş yerindeki bu kötü yeri bir an önce adam edin. Sırıtıyor burası.

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 29 Mart 2017 Çarşamba 20:20

ballıkuyu sakinleri şükretsinler izmir büyükşehir, istanbulda sulukuleye yapılanı yapmıyor, mal sahipleri yine kendi evlerinde komşularıyla oturacaklar.rantını bölge insanı görecek.dönüşüm sonrası evleri değer kazanacak.oturup anlaşsınlar..

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi Beydağ Kalesi'ne restorasyon
İzmir'in Beydağ ilçesinde, tarihi kale içerisindeki eski bucak müdürlüğüne ...
Başkan Dalgıç'tan ülkeye Ot Festivali daveti
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 8. Alaçatı Ot Festivali'ne sayılı ...
Narlıdere'de işçinin bayram günü: Rekor zam
Narlıdere Belediyesi ile Tüm Yerel Sen İzmir 2 Nolu Şubesi arasında toplu ...
 
Başkan Badem'den Ödemiş OSB müjdesi
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Ticaret Odası’nın meclis ...
Çiğli’de TİS tıkandı, grev kararı asıldı!
Belediye ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi ...
Konak'ta belediyenin kursuna katıldı, işinin patronu oldu
Konak Belediyesi'nin semt merkezlerinde açılan meslek edindirme kurslarını ...
 
Gaziemir ortak akıl ve katılımcı yönetim için birarada
Muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Gaziemir Belediye Başkanı ...
Bornova'da 'Atık Yağı Getir Hediyeni Götür' kampanyası
Bornova Belediyesi, bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması, ...
İzmir’de su satış istasyonları tarih oluyor!
İzmir’de 1993 yılından itibaren hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva