HABERLER>GÜNCEL
24 Temmuz 2017 Pazartesi - 18:37

O yemek şirketinden açıklama: Yemek ve su analizleri…

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki SOCAR'ın Star Rafinerisi inşaatında çalışan çok sayıda işçinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi edilmesiyle ilgili, yemek şirketi tarafından açıklama yapıldı.

O yemek şirketinden açıklama: Yemek ve su analizleri…

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki SOCAR'ın Star Rafinerisi inşaatında çalışan çok sayıda işçinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi edilmesiyle ilgili, yemek şirketi tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, işçilerden alınan gaita örnekleri, yemek ve su numunelerinin temiz çıktığı belirtilip, "3 yıla yakındır hizmet verdiğimiz Star Rafinerisi'nde ilk kez karşılaştığımız bu olayın bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız" denildi.

Star Rafinerisi inşaatında geçen 12 Temmuz'da çok sayıda işçi yedikleri öğle yemeği sonrası baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle revire başvurdu. İşçilerden hastaneye gidenler de oldu. Tedavileri yapılan işçilerden alına gayta örneği ve yemeklerden alınan numuneler incelenmek üzere laboratuvara gönderildi.

Yemek şirketi Akyıldız A.Ş. tarafından bugün açıklama yapıldı. İşçilere de dağıtılan açıklamada, Akyıldız A.Ş.'nin Star Rafinerisi başta olmak üzere Türkiye ve dünyanın dört yanındaki işçilere 365 gün 7/24 saat yemek hizmeti verdiği belirtilip, menülerinin, her ay düzenli olarak yönetici temsilcileri kontrolünde, mevsimlerine ve kalori hesaplamalarına göre hazırlandığını kaydedildi.

Her gün, sabah, öğle ve akşam olmak üzere 30 bin kişinin yemek yediği şirkette, 250 kişinin tıbbi deyimle 'etkilendiği', 11 kişiye de tıbbi müdahalede bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, "3 yıla yakındır hizmet verdiğimiz Star Rafinerisi'nde ilk kez karşılaştığımız bu olayın bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız" denildi.
Hastanede ayakta tedavi ile gönderilen işçilerden alınan gaita tahlillerinin hepsinin temiz çıktığınında vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Tüm yemek dağıtım noktalarından devletin yetkili birimlerine yemek ve su analizleri verilmiş, sonuçları temiz çıkmıştır. Yemek ve su tahlil sonuçları tüm yemekhane ve kamp ortak kullanım alanlarına asılmıştır. Tüm personelin eğitimleri sağlık kontrolleri yenilenmiştir. Yemekhane hizmet üretimi ve uygulama yönetimleri kontrol edilmiş, yenilemeler ve güncellemeler yapılmıştır. Tüm kamp ve sahadaki yemekhanelerimiz gümüş iyonlu (H2O2) hidrojen peroksit solüsyonu ile dezenfekte edilmiştir. Bu uygulama hizmet süresince belirli peridotlarda yenilenecektir. Ozon jeneratörü ile dezenfektasyon çalışmaları başlamıştır. Tüm alanların swap kontrolleri yapılmıştır. Tüm yemek dağıtım noktalarında görevlendirilmek üzere 4 olan gıda mühendisi sayımız 9'a çıkarılmıştır. Güvenli sevk zinciri planlaması ile sevkiyat programımız revize edilmiştir."
Star Rafinerisi inşaatı ana yüklenici firması TSGI, öğle yemeğinde alt yüklenici firma doktorları ile birlikte yemekhaneleri denetleyerek işçilerle görüştü, şikayetleri tek tek not aldı. (DHA) 

 

 
Oğullarının cenazesine polis gözetiminde katıldı
 
Kos'ta ölen Kurtoğlu toprağa verildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oğullarının cenazesine polis gözetiminde katıldı
Samsun'un Çarşamba ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada yaşamını ...
AK Partili Dağ: İzmir'deki FETÖ davasına müdahilliz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Fetullahçı Terör ...
Polis gözetiminde cenazeye katıldı, iki oğlunu böyle toprağa verdi
Samsun'un Çarşamba ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada yaşamını ...
 
Cumhuriyet davası başladı... İşte yaşananlar
Cumhuriyet gazetesinin yazar, çizer ve yöneticilerinin aralarında bulunduğu ...
Erdek sahilleri kahverengiye boyandı
Balıkesir'in turizm merkezlerinden Erdek'te alg patlaması nedeniyle sahiller ...
İzmir'deki tarihi darbe davasında söz tanıkta: O mesaj niçin geciktirildi?
FETÖ'nü darbe girişimine ilişkin 144'ü tutuklu 271 sanığın yargılanmasına ...
 
İzmir'i ayağa kaldırmıştı: O polis için Yargıtay'dan şok karar!
Karabağlar'da 5 yıl önce ekip otosuna çarpan ehliyetsiz sürücü Erhan Barlak’ın ...
Baro Başkanı Özcan: Kutlama sözcüğü boğazımızda düğümleniyor
İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, basında sansürün kaldırılışının ...
İzmir'de asayiş raporu: 1 haftada 219 kişi yakalandı!
Kentte son bir haftada değişik suçlardan aranan 219 kişi yakalandı
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva