HABERLER>GÜNCEL
6 Temmuz 2016 Çarşamba - 14:31

O ilde sel felaketi: 2 ölü 2 kayıp!

Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Derelerin taşması sonucu birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Selde 2 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi akıntıya kapılarak kayboldu. Kaybolan kişinin bulunması için bölgede arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı.

O ilde sel felaketi: 2 ölü 2 kayıp!

 

Ordu'da dün etkili olan ve hayatı felç eden sel, bugün de Perşembe İlçesi'nde etkisini gösterdi. İlçede etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Kacalı ve Gargacak dereleri taştı. Taşan dereler nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Özellikle yüksek kesimlerdeki Tarlacık ve Yumrutaş mahallelerindeki vatandaşlar sel sularının evlerine kadar gelmesi nedeniyle mahsur kaldı. Park halindeki araçlar sel sularıyla süreklendi. 

KURTARMAK İSTERKEN ÖLDÜ
Kaleyaka Mahallesi Gargacak mevkiinde sel sularına kapılan 60 yaşındaki Alim Canbulut kayboldu. Canbulut'un bulunması için tüm ekipler seferber oldu. Canbulut'u kurtarmak için sel sularına arasına giren kuzeni 55 yaşındaki Mustafa Canbulut da akıntıya kapıldı. Güçlükle vatandaşlar tarafından sel sularından çıkarılan Mustafa Canbulut, kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Diğer hayatını kaybeden kişinin kimliği ise tespit edilemedi. Aynı bölgede mahsur kalan 6 kişi ise kepçe yardımı ile kurtarıldı. Kurtarılanlardan yaralı olan iki kişi tedavi için hastaneye kaldırıldı. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Perşembe İlçesi'ne gelerek incelemelerde bulundu. Belediye, AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede arama-kurtarma çalışması başlattı. Kaybolan kişinin bulunması için çalışmaların yoğunlaştığı ifade edildi. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar da kurtarılarak kepçe yardımıyla güvenli bölgelere taşındı.

2 ÖLÜ, 2 KAYIP, 4 YARALI 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sel sularına kapılarak kaybolan Alim Canbulut ile onu kurtarmaya çalışırken yaralanıp hastanede hayatını kaybeden Mustafa Canbulut’un yaşamını yitirdiği yerde incelemelerde bulundu. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AFAD, jandarma ve vatandaşların yanı sıra 120 iş makinesiyle 430 belediye personelinin selle ilgili çalışma yürüttüğünü belirterek, “Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağmur düştü. Bu son yılların en büyük sel afeti. 12 köprü yıkıldı, heyelanlar nedeniyle 2 vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Perşembe ilçesinde sel ve heyelanda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin kaybolduğunu, kayıp kişilerin bulunması için arama kurtarma çalışmasının sürdürüldüğünü, 4 kişinin ise yaralandığını söyledi. İlçede heyelan ve selde bazı köprüler yıkılırken, elektrik ve su kesintileri de hayatı olumsuz yönde etkiledi.

ORDU VALİSİNDEN YAZILI AÇIKLAMA
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaşanan sel ve heyelan olayıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "İlimizde etkili olan yağmur sonucu oluşan sel ve heyelanda Perşembe ilçesi Tarlacık Mahallesi'nden Mukaddes Soydan (76) ile Yumrutaş Mahallesi'nden Mustafa Canbulut (48) hayatını kaybetmiştir. Sel sularına kapılan Alim Canbulut ile Remzi Taktak isimli vatandaşlarımızı arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Heyelanda Tarlacık Mahallesi'nden 3 kişi yaralı olarak kurtarılarak hastanede tedavi altına alınmıştır. Ordu AFAD, UMKE, itfaiye ekipleri, Sivil Toplum Kuruluşları SAKE ve RUSUMAT ile Ankara, Erzurum ve Samsun AFAD'dan gelen ekipler bölgede arama ve kurtarma çalışmalarına devam etmektedir" ifadelerini kullandı. (dha)

 
İtalyan model Bodrum'da poz verdi 
 
AK Partili Dişli 'Mısır heyeti' için tarih verdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Helikopter faciasında yaşamını yitirenlere ilk tören
Giresun'da askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 7 kişi ...
Çeşme'de korkutan yangın!
İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de, Ildırı Mahallesi’ndeki yazlık ...
Sigara içtiği için saldırıya uğrayan o genç konuştu!
İstanbul Fatih'te sigara içtiği için Ufuk Tekel'in yumruklu saldırısı ...
 
İzmir Emniyeti teröre geçit vermiyor!
İzmir'de son 1,5 yılda terör örgütlerine yönelik 310 operasyonda bin 210 ...
Yargıtay'dan emsal 'işçi performansı' kararı!
Yargıtay, bir işçinin performans düşüklüğü nedeniyle işten çıkarılabilmesi ...
Şehit pilot facianın büyümesini önlemiş!
7 kişinin şehit olduğu 8 kişinin yaralandığı helikopter faciasında, askeri ...
 
İzmir'de 'can dostlar'ın su çaresizliği
İzmir'in Alsancak semtinde kavurucu yaz sıcaklarında susuz kalan bir sokak ...
Helikopter faciası dramı: 8 ay önce evlenmişlerdi!
Giresun'daki helikopter kazasında yaralanan Uzman Çavuş Adem Kara, şehit ...
Atalay Filiz şakası karakolluk etti!
Sosyal medyada seri katil Atalay Filiz adına açtığı hesap üzerinden yakın ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva