HABERLER>POLİTİKA
6 Temmuz 2016 Çarşamba - 14:35

AK Partili Dişli 'Mısır heyeti' için tarih verdi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, "Mısır'la da inşallah yumuşama sağlanacak. Dolayısıyla bu bölgedeki yumuşamayla inşallah Suriye'de artık akan kanı durdurmamız gerekiyor" dedi. Dişli ayrıca bayramdan sonra Mısır'a da heyet gönderileceğini aktardı.

AK Partili Dişli  Mısır heyeti  için tarih verdi!

Türk-İş İl Temsilciliğince Demiryol-İş Sendikası eğitim salonunda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Dişli, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede çok büyük mesafe katettiğini ancak dışarıdaki teröristler ve onların maşalarının Türkiye'nin üzerine yaptıkları hesapların yeniden eyleme dönüştürüldüğünü söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın bu konuda ne kadar kararlı olduklarını her fırsatta 78 milyona ilettiğini vurgulayan Dişli, "Güvenlik güçlerimiz, terörle mücadelede gerçekten başarılı oldu ama işin psikolojik başarısını da sağlamamız gerekiyor. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla batıdaki büyük şehirlerimiz terörden en fazla mağdur olan illerimizle gönül köprüsü kurduk." diye konuştu. 

Dişli, proje çerçevesinde Sakarya'nın da Siirt ile gönül köprüsü kurduğuna aktararak şöyle devam etti: 
"Tüm milletvekillerimiz, batıdan Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Hakkari olsun, inşallah bir daha ayrılmamak üzere insanlarımızla kardeşlerimizle kucaklaşmaya gittiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Başkanımız, oradaki kardeşlerimizi de Sakarya'mıza davet ettiler. İnşallah bayramdan sonra onlar da gelecek ve bu projeyi devam ettireceğiz. Bizim bölünmez bir bütün olduğumuzu aslında teröristler çok iyi biliyor ama bunu tüm dünyaya göstermemiz gerekiyor. Biliyorsunuz, İngilizler 1. Dünya Savaşı'ndan sonra Osmanlı tebaasındaki her topluma bir devlet kurdurdular. Ermenilere, Bulgarlara, Yunanlara herkese bir devlet kurdurdular. Kürtlere de bir devlet kurdurmak istediler ama Kürtler, 'Biz bin yıldır bu topraklarda Türklerle beraber kardeşçe yaşıyoruz. Bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz.' dediler. TBMM'nin tutanaklarında da var. Bu ülke kurulurken Mustafa Kemal Atatürk, 'Kurucu unsur olarak Türkler ve Kürtler birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurdular.' diyor. Biz bin yıldır böyle et ve tırnak misali birlikteyiz. İnşallah bu birlikteliğimiz devam edecek." 

"Açık kapı politikamızı da devam ettireceğiz" 

Başbakan Yıldırım'ın hem ekonomi hem de dış politika konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la istişareler sonucu çok büyük mesafe katettiğini dile getiren Dişli, Rusya ve İsrail'le yeni açılımın yapıldığını, bayramdan sonra Mısır'a da heyet gönderileceğini aktardı. 

Dişli, şunları söyledi: 
"Mısır'la da inşallah yumuşama sağlanacak. Dolayısıyla bu bölgedeki yumuşamayla inşallah Suriye'de artık akan kanı durdurmamız gerekiyor. 460 bin kişi hayatını kaybetti, 4,8 milyon Suriyeli ülkesini terk etti. Suriye, fiziki olarak zaten bina ve insan stoku olsun, alt üst oldu. Batılılar, Suriye'den doktorları, mühendisleri, işlerine yarayacak olanları aldılar. Yine Türkiye'ye ihtiyaçları oldu, biz dedik ki, '3 milyon misafirimizi, sizden yardım bekleyeceğiz diye almadık. Ecdadımızın yaptığı gibi zorda olan herkese kapılarımızı açtık.' Açık kapı politikamızı da devam ettireceğiz." 

"Ülkemizin kıymetini bilelim" 

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da güzel bir ülkede yaşadıklarını belirterek "Ülkeyi yakmaya devam ediyorlar. Her gün 'Müslüman' adı altında terör örgütleri insanları öldürmeye devam ediyor. Güneydoğu'da şu ana kadar 600'e yakın güvenlik görevlimiz rahmetli oldu. Orada canları uğruna cennet vatanı koruyorlar. Onun için ülkemizin, şehrimizin, iş yerlerimizin, birbirimizin kıymetini bilelim." diye konuştu. 
Dişli ve Atalay, daha sonra sendika üyeleriyle bayramlaştı, fotoğraf çektirdi. 
Bayramlaşma programına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası (Koop-İş) Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Türkiye Fırıncılar Odası Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Türk-İş Sakarya İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Yaman ve sendika üyeleri katıldı. (a.a)

 
O ilde sel felaketi: 2 ölü 2 kayıp!
 
Başkan Dalgıç'tan 'su kesintisi' için sağduyu çağrısı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Temmuz 2016 Çarşamba 18:11

Rabia o saatte o meydana giderken dönemin başbakanına mı sordu? O saatte bir kızın sokakta ne işi var? :)

Yorumu oyla      11      5  
6 Temmuz 2016 Çarşamba 15:03

Rabia hareketi ne oldu 😀😃😄hayatınız şov

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan o yüzüğü anlattı: İzmir'den hatıra!
Başbakan Binali Yıldırım'ın parmağından çıkarmadığı taşlı yüzüğün ilginç ...
MHP'li Karataş'tan Başbakan'a 'vatandaşlık' eleştirisi
MHP İzmir bayramın ikinci gününde bir araya geldi. Bayramlaşmada konuşan ...
Bahçeli'den sert sözler: Ayıklanma mevsimi...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, alternatif bayram kutlaması hakkında ...
 
CHP'li Erdem'e 700 saat ceza!
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Berlin uçağından indirilen, CHP İstanbul ...
Flaş! Sarıgül hastaneye kaldırıldı
Türk Hava Yolları'nın bu sabah TK 2658 sefer sayısıyla İstanbul-Sivas ...
CHP İzmir'den ilçe ilçe bayram ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, İlçe bayramlaşmalarında ilçe ...
 
‘CHP’li Gençlerin Başkanı’yla A’dan Z’ye: ‘Gavur İzmir’ çıkışı!
Başkan Sarıküse parti içi ve ülke gündemi üzerinden önemli mesajlar verirken, ...
Cemil Çiçek: Sıra içerideki dostlarımızda
Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti hükümetinin Rusya ve İsrail’le ...
Kılıçdaroğlu Genelkurmay Başkanı Akar’ı aradı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da düşen helikopterle ilgili bilgi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva