HABERLER>POLİTİKA
6 Temmuz 2016 Çarşamba - 13:24

MHP'li Karataş'tan Başbakan'a 'vatandaşlık' eleştirisi

MHP İzmir bayramın ikinci gününde bir araya geldi. Bayramlaşmada konuşan İl Başkanı Necat Karataş önceki gün İzmir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın ifadelerini eleştirdi. Suriyelilere vatandaşlık verilmesini siyasi olarak nitelendiren Karataş,”Yardıma evet, vatandaşlığa hayır” dedi.

MHP li Karataş tan Başbakan a  vatandaşlık  eleştirisi

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’de siyasi partiler Ramazan Bayramı kutlamalarını sürdürüyor. CHP ve AK Parti’nin ardından bayramın ikinci gününde MHP İzmir İl Başkanlığı bir araya geldi.

İl Başkanlığı’nda gerçekleşen buluşmada  MHP İzmir İlçe Başkanları MHP İzmir İl Yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 

BİZLER DE BU ÜLKEDE İZMİR’DE YAŞIYORUZ
Bayramlaşmanın ardından MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş konuşma yaptı. Karataş’ın gündeminde önceki gün Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşen AK Parti İzmir’in bayramlaşması vardı.  Başbakan Yıldırım’ın Türkiye ekonomisine dair verdiği büyüme ve kalkınma mesajlarını eleştiren Karataş,” Dün İzmir Başbakan Binali Yıldırım’ı ağırladı. Sayın Başbakan İzmir konuşmasında AKP’nin iktidar olduğu günden bu yana Türkiye’yi hangi noktalardan alıp nerelere getirdiklerini, anlattı. Bizlerde İzmir’de yaşayan, ticaretle uğraşan ülkedeki gelişmelerden haberdar olan vatandaşlarız. Bizler de bu ülkede, İzmir’de yaşıyoruz” dedi.

TÜRKİYE BİNALİ YILDIRIM’IN ANLATTIĞI GİBİ DEĞİL
Karataş,”İktidarın ülkeyi ekonomik olarak getirdiği nokta ortada. Türkiye ve İzmir’deki işsizlik rakamlarını hepimiz biliyoruz. İşsizliğin bu kadar arttığı bir dönemi Türkiye şimdiye kadar yaşamamıştır. Memurun, emeklinin, işçinin hali ortada. Türkiye Binali Yıldırım’ın dediği gibi iyi yere gelmemiştir. Esnafın yaşadığı sıkıntıyı  hepimiz biliyoruz. İş adamları gününü kurtaramaz  hale gelmiş. Bankalara bağımlı olarak yaşayan bir iş alemi söz konusu. Türkiye iyi bir noktada değil. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar eden insanlarımız var. Bu yaşananlar yüz kızartıcıdır” şeklinde konuştu.

HİÇBİR RAMAZAN AYINDA BU KADAR ŞEHİT GELMEDİ
Geride bıraktığımız Ramazan ayında yaşanan terör saldırıları üzerinde duran Karataş,”AKP Türkiye’yi yönetmeye başladığından beri acı haberler alıyoruz. AKP’den önce hiçbir ananın yüreğinin yanmadığını biliyoruz. O zamandan bu zaman iktidarın tutumundan dolayı terörde inanılmaz bir artış yaşandı. Her gün şehitlerin geldiği günleri yaşamaya devam ediyoruz. Ben 56 yaşındayım. Benim aklımın erdiği günden bu yana hiçbir Ramazan ayını bu kadar acılar içerisinde yaşamadık. Ramazan ayında şehidin gelmedi hiçbir gün olmadı. Bizler bu acılara ortak olduk. Türkiye bu kadar güvenlik sorunuyla şimdiye kadar kalmamıştır. Türkiye bir beka sorunuyla karşı karşıya” ifadelerini kullandı.

ASIL GÖREV ÜLKELERİNE DÖNMELERİNİ SAĞLAMAK
Türkiye’nin ve Türk halkının tarihten beri  yardımseverliği ile ön planda olduğunu hatırlatan Karataş, Suriyelilere vatandaşlık verilme gündemi hakkında konuştu. Karataş, “Suriye’de bir savaş yaşanıyor. Burada savaştan dolayı Türkiye’ye sığının mülteciler var. Buradan yapmamız gereken mağdurlara kucağımızı açmak. Yaşadıkları ülkede sükunet sağlanana kadar beslenme, barınma ve sağlık yönünde ülkeyi yönetenlerin sahip çıkması gerekiyor. Bunlar da yapıldı. Burada bunlara vatandaşlık hakları vermek veya vatandaşlık kimliği vermektense doğup büyüdükleri Suriye’ye sağlıklı bir şekilde geri dönmelerini sağlamak gerekiyor. Ülkeyi yönetenlerin görevi bu olmalı. 3 milyonun üzerinde bir kitleye vatandaşlık vermiş oluyorsunuz” diye konuştu.  

NEDEN TÜRKLERE DEĞİL DE SURİYELİLERE VATANDAŞLIK?
Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce bizim soydaşlarımıza vatandaşlık verildi.  Bunlar bizim soydaşlarımızdı. Öz ve öz Türk olan,  Kurtuluş Savaşı’ndan sonra sınırların dışında kalan insanlardı.Ama Türk olmayan birine, Suriyelilere topluca vatandaşlık vermenin altında başka bir hesap var. Kırım Türklerine, Doğu Türkistan’dan gelenlere aynı gayreti niye göstermiyorsunuz. Suriye’deki Türkmen kardeşlerimize vatandaşlık hakları vermeyi düşünmüyorsunuz da neden Suriyelilere vatandaşlık vermeyi düşünüyorsunuz?”  

SİYASİ RANT AMACI VAR
“Bunlar vatandaşlık hakkı alınca oy kullanmayacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ileriki süreçte siyaseten elde edeceği bir kar sağlanıyor. Başkanlık yolunda siyaseten bir rant sağlanıyor. Amaç, bir referandumda gereken desteği almaktır. Biz MHP olarak her türlü yardıma evet ama vatandaşlık hakkına hayır diyoruz.”

Konuşmanın ardından Başkan Necat Karataş partililere şeker ikram ederek bayramlaştı.

 
Başkan yeni tanıtım vizyonunu açıkladı: İzmir'e doyamazsınız!
 
Çeşme'de korkutan yangın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den sert sözler: Ayıklanma mevsimi...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, alternatif bayram kutlaması hakkında ...
CHP'li Erdem'e 700 saat ceza!
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Berlin uçağından indirilen, CHP İstanbul ...
Flaş! Sarıgül hastaneye kaldırıldı
Türk Hava Yolları'nın bu sabah TK 2658 sefer sayısıyla İstanbul-Sivas ...
 
CHP İzmir'den ilçe ilçe bayram ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, İlçe bayramlaşmalarında ilçe ...
‘CHP’li Gençlerin Başkanı’yla A’dan Z’ye: ‘Gavur İzmir’ çıkışı!
Başkan Sarıküse parti içi ve ülke gündemi üzerinden önemli mesajlar verirken, ...
Cemil Çiçek: Sıra içerideki dostlarımızda
Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti hükümetinin Rusya ve İsrail’le ...
 
Kılıçdaroğlu Genelkurmay Başkanı Akar’ı aradı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da düşen helikopterle ilgili bilgi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Giresun'daki askeri helikopter kazasıyla ...
Flaş! Yıldırım'dan helikopter kazası açıklaması
Başbakan Yıldırım, Giresun'da düşen askeri helikopterle ilgili açıklama yaptı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva