HABERLER>POLİTİKA
6 Temmuz 2016 Çarşamba - 07:33

‘CHP’li Gençlerin Başkanı’yla A’dan Z’ye: ‘Gavur İzmir’ çıkışı!

Başkan Sarıküse parti içi ve ülke gündemi üzerinden önemli mesajlar verirken, ‘İzmirli Başbakan’ sloganı üzerinden, “Binali Bey kendini İzmirli hissediyorsa biz ona kucağımızı açarız. Bakanları ve vekilleri de artık ‘Gavur İzmir’ söylemleri hakkında utanıyorlardır” dedi.

‘CHP’li Gençlerin Başkanı’yla A’dan Z’ye: ‘Gavur İzmir’ çıkışı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse Egedesonsöz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Genel seçim döneminde gerçekleşen ön seçimde ‘en genç aday’ unvanıyla İzmir 2’inci Bölge’de başarılı bir sonuç alan Sarıküse, İl Başkanlığındaki ikinci dönemini değerlendirdi. Sarıküse parti içi ve genel siyaset üzerinden önemli mesajlar verirken kişisel hedeflerinden de bahsetti. 

BÜYÜK ONUR…
Sarıküse, “Bu onurlu göreve ikinci gelişim. Sağ olsun arkadaşlarımızın desteğiyle ön seçimde aday adayı olduk. Aday olduğumuzda ikinci bölgede 81 isim vardı. Örgütümüz sağ olsun 4 binin üzerinde oy vererek bizi 18’inci sırada görevlendirdi. 26 yaşında en genç aday adayı bendim. O dönemden sonra da çalışmalarımızı devam ettirdik. Başka bir süreç yaşandı ve ilçe gençlik kollarındaki arkadaşlarımızın teşvikiyle il gençlik kolları başkanlığına seçildim. Arkadaşlarımın beni tekrar bu göreve layık göstermesi çok büyük bir onur… 2 kişi yarıştık ve bu bayrak yarışında kazananın ve kaybedenin olmadığı seçimde ipi biz göğüsledik. CHP İzmirli gençlere yakışır şekilde bayrağı taşımaya devam ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE KONUŞULAN BİR ÖRGÜTÜZ
Örgüt olarak uyum içinde çalıştıklarını belirten Sarıküse, “Arkadaşlarımızla hep beraber politikaları yürütüyoruz. En önemli amacımız partimizi bir yere getirmek. Gençliğin devlet politikalarındaki yerinin aynı zamanda parti içi politikalardaki yerinin öneminin ne olduğunu gelişen Türkiye’de biraz daha anlıyoruz. Ülke ve parti politikalarına katkı koymaya devam ediyoruz. Yönetim kurulunda da genç arkadaşlarımız var. Onlar da hiçbir zaman görevden ve sorumluluktan kaçmadılar. İzmir Örgütü Türkiye’de konuşulan bir örgüttür. Yapılanmasıyla, görüşleriyle, çalışmalarıyla, geliştirdiği politikalarla olsun çok güzel bir uyum içinde. Ana kadememiz ve kadın kollarımız da buna dahil, hep beraber müthiş bir ahenkle çalışıyoruz. Bugün İzmir büyük bir coğrafya… İlçe başkanlarımız da özgüvenle parti politikasını yaymak için ellerinden geleni yapıyor” diye konuştu.  

CHP BU DEVLETİ KURAN PARTİDİR!
Bornova İlçe Gençlik Kolları Başkanı’nın HDP’li gençlerle beraber basına sızan fotoğrafı hakkında konuşan Sarıküse, “ Burada sadece Bornova adına değil tüm ilçe gençlik kolları başkanları adına konuşmak istiyorum. Biz CHP’li gençler her zaman ülkesinde birlik, bütünlüğü savunmuş gençlerdir. CHP bu devleti kuran partidir. Bunu çok iyi bilmek lazım… CHP Türkiye’nin ne olduğunu çok iyi bilir. Bu parti içindekiler de kime nasıl davranması gerektiğini, kimlerle yol yürünmesinin doğru olduğunu bilir. Ancak hayatın olağan akışında sizin bilemediniz noktalarda bazı fotoğraf kareleri ortaya çıkmış olabilir. Bunları siz planlayamazsınız. Fakat bizim düşüncelerimiz, ilkelerimiz var. Biz bunlardan hiçbir zaman taviz vermedik, vermeye de niyetimiz yok. Atatürk’ün bize emanet ettiği ülkeyi yönetmeye de talibiz. Bu sorumluluğun farkındayız. Tüm ilçe gençlik kolları başkanlarımızla ilerlemeye devam ediyoruz. Burada CHP’li bir gencin linç kampanyasına uğramasına izin vermeyeceğiz” dedi.

SANKİ GENEL SİYASETE BİRAZ DAHA YATKINLIĞIM VAR…
Ülkede ve parti içinde gençlere olan bakış açısı hakkında konuşan Sarıküse önemli mesajlar verdi. Sarıküse, “Tüzük gereği arkadaşlarımız 30 yaşın altındaysa gençlik kollarına üye sayılıyor, üstündeyse üyelik gençlik kollarında olmuyor. Arkadaşlarımızın desteğiyle tecrübeli olarak göreve devam ediyoruz. 30 yaşın üstünde olsa da hiç önemli değil. Bizim 60 yaşının üstünde olan bir amcamız bile diğer partilerin gençlerinden daha genç düşünebiliyor. Genç bakışa sahip olabilmek, sürekli değişime ayak uydurabilmek çok önemli bir şey. Fiziksel yaşın hiçbir önemi yok, genç bakış lazım. Çünkü gençler radikaldir. Sadece biz değil diğer partilerin gençleri, ülkedeki tüm gençler apolitik olmakla suçlandı. Gezi sürecindeki gençleri, yol arkadaşlarımızı düşünürsek ben bunu kabul etmiyorum. Orada gençler ülkesi için ne yapması gerektiğini ortaya koydu. Orada bir duruş vardı. Aslında biraz da gençler apolitik olmaya itiliyor. Genel Başkanımız, ‘Biz yoksulluğu yönetmek istemiyoruz, yok etmek istiyoruz’ diyor. Burada da gençler işsiz, fakir bırakılıp kullanılmak isteniyor. Baskı altında tutulmak istenen bir kesim oluşturulmak isteniyor. Bizim de bir gün yaşımız dolacak. Bu partinin gençlik kollarından yetişmek çok büyük bir onur… Bu bizim belki çocuklarımıza anlatacağımız güzel hikayelerdir. Partinin hangi kademesine gelirsek gelelim bu partinin tabanından gelme onurunu her zaman yaşayacağım. Bunu söylerken yanlış anlaşılmak istemem. CHP bir kitle partisidir. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla bu ülkeye yararlı işler yapmak isteyen herkese kapısı açık olan bir partidir. Bir gün örgütümüz takdir eder de bir yerlere gelirsek bu da çok güzel olacak. Bizden sonra gelen arkadaşlarımız bizleri aşacak çok önemli işler yapacaktır. Bizim partimizde daha radikal, değişimci ve aykırı gençlik var. Bu bizi gelişime açacaktır. CHP’de bir şeyleri istemek gibi bir kültür olmamalı ve yoktur da… CHP’de örgütünüz size hangi makamda ya da sade bir görev verirse orada çalışmak gereklidir. Bu kesinlikle siyasi bir söylem değildir. Kendimize bakıp yorumladığımızda bunu örgüt ve kamuoyu takdir eder tabi ama sanki genel siyasete daha fazla bir yatkınlığım var. İnşallah bu doğrultuda gerekenleri yaparız” diye konuştu.

ARTIK GAVUR İZMİR SÖYLEMİ İÇİN UTANIYORLARDIR
AK Parti’nin ‘İzmirli Başbakan’ söylemi hakkında da konuşan Sarıküse, “İzmirli olmak çok büyük bir onur ve gururdur. Binali Bey kendini böyle hissediyorsa biz çok mutlu olur ve ona kucağımızı da açarız. Biz, ‘İşimiz İzmir, gücümüz İzmir’ dedik. Olaya hep öyle baktık. Biz kendisine Erzincanlı, İzmirli kökeni ne diye bakmadık. Kucak açtık. Ne mutlu ki bize kendisini İzmirli hissettirebilmişiz. İnşallah yakışan şekilde, İzmir’e yatırımların olduğu, İstanbul’dan daha fazla vergi ödeyen bir şehre geri dönüşü yapar. Milletvekilleri ve bakanları İzmirli bir başbakanları olduğu için artık Gavur İzmir söylemleri hakkında utanıyorlardır. Dönemin başbakanı mitinglerde buradaki koku için laf yaptı. Binali Bey’in başbakan olması bu söylemleri inşallah dindirebilir” dedi.

BAZILARI GİBİ ONURSUZ OLMAYA GEREK YOK!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazelerinde gerçekleşen saldırılara da değinen Sarıküse, “Türkiye siyasal tarihine bakıldığı zaman bu olaylar yaşandı. Genellikle bunu sol görüşlü politikacılar yaşadı. Ama hiçbir zaman da bu yaşananlar kimseyi yolundan çevirmedi. Çünkü sol ve sosyal demokrat insanlar bu tehditlerden yılmayacaktır. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu da bu yolda devam edeceğini açıkça gösterdi. Kimileri bu ülkede terörist kadar onurlu olmaktan bahseder, bizim genel başkanımız da o teröristlerin şehit ettiği askerlerin ailelerinin evlerine taziyeye gider, acısını paylaşır.  Bizim onurumuz budur, bu onur bize yeter. Bazıları gibi onursuz olmaya gerek yok” diye konuştu.

AİLEYE TEŞEKKÜR…
“Beydağ’da doğdum, orada siyaset başladık” diyen Sarıküse, siyasi geçmişi hakkında konuşurken özel hayatında kendisine destek olanlara teşekkür etti. Sarıküse,  “Küçük yaşlarda partimize sevgimiz vardı ama üyeliğimiz yoktu. Daha sonra Bornova’ya geldim. Metropol siyasetini de gördük. İl başkanlığı yaşadık tüm İzmir’i tanıdık. Siyasi yaşamda bazı dengesizlikler olduğunu ve farkındalık anlamında eksiklik olduğunu biliyorduk. Kınık, Beydağ, Aliağa, Foça, Seferihisar, Urla’ya bize ihtiyacı olanlara da gittik. Doğduğumuz yeri unutmadık. Şu an Bornova’da siyaset yapıyorum. Ben üyeliğimi orada gerçekleştirdim, Bornova bizim için çok önemlidir. Bizler 1980 öncesi işkencelere, baskılara maruz bırakılmış ailelerin çocuklarıyız. Bugün belki de ailelerimizin bizi sınırlandırması oluyor. Ama şunu çok iyi biliyorlar; bugün bu ülkede bir kurtuluş varsa yine bu ailelerin çocukları bunu gerçekleştirecek. Benim babam işçiydi. O işçi hareketlerini bilen insanlarız. Bugünlere gelmemde emeği olan anneme, babama, ağabeyime ve nişanlıma çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
Buca'nın yaz kurslarına öğrenci akını!
 
Karabağlarlı öğrencilerden resim sergisi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yaşar 8 Temmuz 2016 Cuma 05:01

seni ve yaptığın işleri seviyoruz başkanım ortaya tüm emeğini koyuyorsun teşekkürler

Yorumu oyla      11      5  
Örgüt 7 Temmuz 2016 Perşembe 19:39

Gerekeni yapmış örgütüne teşekkür etmişsin başkanım seni bizler örgütün seçti helal olsun sana oylarımız

Yorumu oyla      11      5  
fatih karasu 7 Temmuz 2016 Perşembe 01:47

ortada bi teşekkür varsa seni o mevkiye getirenler aziz kocaoğlu vede ali engin teşekkürü en fazla hakedenlerdir...

Yorumu oyla      11      5  
Güzelbahçe 6 Temmuz 2016 Çarşamba 12:43

Helal başkanım cansın

Yorumu oyla      11      5  
Adem BALCI 6 Temmuz 2016 Çarşamba 09:26

Tebrik ediyorum genç başkan parti içinde gençleşmeye ve okumuş genç bürokrat ve bürokrasilere ihtiyaç var genellikle emekli olmuş yada emekliliği yaklaşmış atamalar yapılıyor bunun önüne geçmeyi başarabiliriz tabiki büyüklerimizi unutmayacagiz daima biz gençlerin danışma kurulu olarak sayılacak ve saygı duyulacaklardır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemil Çiçek: Sıra içerideki dostlarımızda
Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti hükümetinin Rusya ve İsrail’le ...
Kılıçdaroğlu Genelkurmay Başkanı Akar’ı aradı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da düşen helikopterle ilgili bilgi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Giresun'daki askeri helikopter kazasıyla ...
 
Flaş! Yıldırım'dan helikopter kazası açıklaması
Başbakan Yıldırım, Giresun'da düşen askeri helikopterle ilgili açıklama yaptı.
"DAEŞ Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslüman kanı döken bu terör örgütü Peygamber ...
Başbakan Yıldırım’dan İzmir’de bayram mesajları!
AK Parti İl Teşkilatının bayramlaşma törenine katılan Yıldırım, Rusya ...
 
Başbakan'dan bayram mesaisi: İzmir'de ne mesaj verdi?
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ...
Sındır’dan örgüt turu: CHP sorun çözmek için var!
Kemalpaşa, Bayındır ve Tire’de partililerine seslenen Sındır, “CHP Türkiye’de ...
Erdoğan'dan 'Suriyelilere vatandaşlık' açıklaması
Bayram namazı sonrası açıklama yapan Erdoğan, "Suriyeli mültecilere vatandaşlık" ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva