HABERLER>POLİTİKA
5 Temmuz 2016 Salı - 14:50

Başbakan Yıldırım’dan İzmir’de bayram mesajları!

AK Parti İl Teşkilatının bayramlaşma törenine katılan Yıldırım, Rusya ve İsrail ile normalleşme süreci ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verirken, İzmir için 2019 vurgusu yaptı ve teşkilattan söz istedi.

Başbakan Yıldırım’dan İzmir’de bayram mesajları!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Başbakan Yıldırım Törende yaptığı konuşmada Rusya ve İsrail ile normalleşme süreci ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verirken, İzmir için 2019 vurgusu yaptı ve teşkilattan söz istedi. Öte yandan partililer Yıldırım’dan konuşmasının son bölümünde kentin iki yakasını birleştirecek bir köprü talep etti ve adının Sultan Alparslan Köprüsü olması

İşte Yıldırım'ın açıklamaları: 

3 KASIM’DA HIZIR GİBİ YETİŞTİK

Burada Beni bağrından çıkaran İzmir ile birlikte olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. İzmir’in vekili olarak sizlerle iftihar ediyorum. Başbakanlık görevini üstlendiğim ilk bayramda sizlerle kucaklaşmak, hasret gidermek için buradayım. İzmir’e, yol arkadaşlarıma vefa borcum var. Bu borcu ödemek için buradayım. Beraber çıktık bu yola... 14 Ağustos 2001… Bu yola çıkarken başımızda bir lider, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. O günleri düşünün… AK Parti yola çıktığında memleketin halini düşünün. O gün doğan çocuklar bugün 15 yaşını geçti. Onlar eski Türkiye’nin halini, bilemezler. Çünkü o günleri görmediler. Türkiye iki tane krizle yerle bir olmuştu. Artık insanların geleceğe yönelik umutları yok olmuştu. Kul sıkışmayınca hızır yetişmez derler. AK Parti hareketi 3 Kasım’da Hızır gibi ‘tek başına yakın ışıkları Türkiye, İzmir aydınlansın’ dedik. 3 Kasım Türkiye için milattır, dönüm noktasıdır. Kalkınma ve adaletin, geleceğin inşa hareketidir. Türkiye’yi 14 yılda nereden nereye getirdiğimizi en iyi şekilde görüyorsunuz. 78 milyon kardeşimiz bölünmüş yollarla, hastanelerle, hava yolunun halkın yolu olmasıyla yaşayarak görüyor.

14 yılda AK Partiye her seçimde daha fazla destek vererek bugünlere getirdiniz. Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü AK Parti milletin içinde doğan milletin partisidir. AK Parti milletine tepeden bakan değil vatandaşın içinden gelen, vatandaşlar kutlu yürüyüşüne devam eden partinin adıdır. Türkiye’ye çağ atlattık. Ama bunları yaparken de bir yandan hizmet yaptık bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ettik. Hatırlayın; partimizi kapatmaya kalkmadılar mı? Aldılar mı cevabını? ‘Cumhurbaşkanını size seçtirmeyiz’ dediler aldılar mı cevabını? Seçtik mi Recep Tayyip Erdoğan’ı? Yetmedi. Yargı darbesiyle hükümeti alaşağı etmeye kalkmadılar mı? Gereken cevabı milletimiz verdi mi? Yetmedi Gezi, 17-25 paralel çete… Onlara da bu millet cevabını verdi vermeye de devam edecek. Hiç merak etmeyin engelleri aşa aşa geliyoruz. Önümüze hangi engel çıkarsa çıksın bu coşku bu sevgi olduktan sonra 79 milyonun duası ve desteği arkamızda olduğu sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Sizden aldığımız güçle emin adımlarla geleceğe yürüyoruz. 2023 hedeflerine, Gazi Mustafa Kemal’in bize işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine emin adımlarla yürüyoruz. 

BÖLGEDEKİ SORUNLARI BİR BİR HALLEDİYORUZ
Bayramlar kardeşlik, toplumun birbiriyle kucaklaşması, sevginin arttığı, ayrılıkların sona erdiği huzurun doruğa çıktığı günlerdir. Etrafımıza bir bakalım, ilişkilerimizde neredeyiz? Bu coğrafya zor bir coğrafya… Bu coğrafyada sorunlar var. Bu sorunların üstesinden gelmesi için Türkiye’nin güçlü olması lazım. Türkiye güçlü olursa Anadolu, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Asya güçlü olur. Sorunlu olduğumuz bölgelerle bir bir sorunları hallediyoruz. Rusya’yla yaşadığımız krizi sona erdirdik, normalleşmeye geçti. Yine İsrail’le sorunumuzu mutabakatla sona erdirdik Gazze’de insanlık dramı yaşayan kardeşlerimizin dramına anında yetiştik oradaki muhtaçlara Türkiye bayram sevincini yaşattı. Bir yandan dostluklarımızı arttıracağız bir yandan da ülkemizi kalkındırmaya devam edeceğiz. Hem içeride hem dışarıda dostluğu arttıracağız. Ayrı gayrı yok. Biz birlikte Türkiye’yiz. Ayrılıkları zenginlik olarak göreceğiz. Asla ve asla birbirimize ‘öf’ bile demeyeceğiz. Paylaşacak çok kavga edecek hiçbir şeyimiz yok. Bu ülke bize yeter. Bayram af günüdür, barış günüdür. Bayramlar rahmete giriş günüdür. 

ŞEHİRLERİ TEMİZLEDİK ŞİMDİ KIRSALI TEMİZLİYORUZ
Türkiye’yi bölmeye çalışanlar var. Terörle bizim enerjimizi tüketmeye çalışanlar var. Buradan bir kez daha söylüyorum; asla ve asla başaramayacaklar, milletimiz rahat olsun. Türkiye’de terörü ülke gündeminden çıkarmaya karar verdik. Şehirleri temizledik şimdi de kırsalı temizliyoruz. Bu eli kanlı canilerin sırtını sıvazlayanları biliyoruz ve takip ediyoruz. Eğer bu ay yıldızlı bayrak inmeden en yükseklerde dalgalanıyorsa bu şehitlerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Yollar bölünür vatan bölünmez, ekmek bölünür Türkiye bölünmez. Terör e göz kırpan batılı dostlarıma söylüyorum. Bu ateş sizi de yakacak. Yakalanan kenevirler sizin nesillerinizi de yok edecek. Buna kayıtsız kalacağınıza gelin terörle mücadelede bir olalım, beraber olalım, insanlık vazifemizi yapalım. Bu terörün dini, mezhebi, kutsalı yok. Masum insanları, hiçbir şeyden haberi olmayan insanları havaalanında, Vezneciler’de, Brüksel’de, Medine’de, Bağdat’ta gözlerini kırpmadan öldürdüler. Bunlar öldürme makinaları. Üst aklın kendilerine verdiği görevi aksaksız yapan cani terör örgütüdür. Bunların insanlıktan nasibi yoktur.

PKK’sı da YPG’si de onların uzantısının da hepsinin hesabı görülecek, defterleri dürülecektir. 79 milyon kardeştir. Bunların aralarına fitne sokanlar kalleş, katildir. İzmir Türkiye’nin bir özetidir. İzmir Doğu’yla Batı’nın bir araya geldiği, hoşgörünün merkezi bir şehirdir. İzmir bizim için bir sevdadır. İzmir İstanbul’la gittikçe yaklaşıyor. Geçen hafta sonu Osmangazi köprüsünü açtık. 50 yıllık hayal gerçeğe döndü. İzmir İstanbul otoyolu tamamlanıyor. Hayallerinin bile erişemediği projelere laf ediyorlar. O köprü 5 sefer ihalede iptal oldu. AK Parti, Tayyip Erdoğan ve arkadaşları geldi 3 buçuk yılda dünyanın 4’üncü büyük köprüsünü İzmir’e İstanbul’a Türkiye’ye kazandırdı. Yollar da yapılıyor. 2018 dediğim zaman 4 gidiş 4 geliş İzmir İstanbul 2 saat 54 dakika… 9 milyon dolar devletin bütçesinden değil kamu özel ortaklığıyla yapılıyor. 1950 yılında Türkiye’nin milli gelirinden daha büyük bir iş demek. Türkiye’nin gücü AK Parti’nin ufku bu. AK Parti yapar. AK Parti laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyan, kalkınmanın, hizmetin, milletin partisidir. Kimse Türkiye’yle bilek güreşi yapamaz. Ne paraleli ne bölücüsü, hepsinin defterini dürmek boynumuzun borcudur.

PROJELERDEN BAHSETTİ
Şimdi projeleri açmak zamanıdır. 26 Ağustos’ta üçüncü köprü de açılıyor. 20 Aralık’ta Avrasya Tüneli açılıyor. MARMARAY’a kardeş geliyor. Dünyanın en büyük havalimanını kim yapıyor? Çünkü AK Parti yapar onlar konuşur. Biz bu havalimanını yapmaya karar verdik. İyice çileden çıktılar. Geziciler tek tek sahaya indiler. Biz havaalanı, yol, köprü istemiyoruz. Siz ne istiyorsunuz? Onların ne istediğini iyi biliyorsunuz. Onlar Türkiye ayağa kalkmasın istiyorlar. Yağma yok. Bu milletin özlemlerini geciktiremezler. Sağlıkta, eğitimde, turizmde aynı… Dün bir bayram müjdesi verdik. Bu müjde herkese dokunuyor. Onlara can suyu veriyor, hayat veriyor. Bizim üretmekten başka çaremiz yok. Daha çok üreteceğiz. Daha fazla kişiye iş, aş sağlayacağız. Ekmeği büyüteceğiz. Zengin olmanın, refaha erişmenin başka yolu yok. Çalışmak, çalışmak, çalışmak… Üretmek, akıl, alın teri dökmek… Yatırımcıya her türlü desteği vereceğiz. Türkiye’de iş yapmak isteyenlerin önüne turkuaz halı sereceğiz dedik ve gereğini yapıyoruz.

HİÇBİR MAZERETİN ARKASINA SAKLANMAYACAĞIM
İzmirliler kentin bu halinden memnun mu? İzmir 2019’da değişimi gerçekleştirecek mi? Bütün teşkilatım, ilçelerim, mahallelerim tüm İzmirlilerle kucaklaşacaksınız. Eserlerimizi, hizmetlerimizi, İzmir rüyalarımızı, hedeflerimizi onlarla paylaşacak ve anlatacaksınız. Türkiye’nin ekonomik politikalarının belirlendiği İzmir bu durumu hak etmiyor. Artık yeter, ayağa kalk İzmir diyelim. Yerelde de genelde de ak parti hizmetleriyle buluşacak. Güçlenen, kalkınan en önemli şehirlerinden biri olacaktır. Bana verdiğiniz bu başbakanlık sorumluluğunu yerine getirmek için her şeyi yapacağım. Hiçbir mazeretin arkasında saklanmayacağım, belediyeler çalışmıyor demeyeceğiz, İzmir’in sorunlarını teker teker sona erdireceğiz.

SULTAN ALPARSLAN KÖPRÜSÜ!
Öte yandan Yıldırım konuşmasının son bölümünden partililerin köprü talebiyle karşılaştı. Partililer kentin iki yakasını birleştirecek köprünün adının Sultan Alparslan Köprüsü olmasını istedi, Yıldırım bu isteğe ‘Onu da yaparız’ diye karşılık verdi.



DELİCAN’DAN 2019 VURGUSU: İZMİR’DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise yaptığı konuşmada “Çok güzel bir ramazan geçirdik. Teşkilatımızla 30 ilçede iftarlar yaptık, başkanlık sistemiyle ve birçok konuyla ilgili konuştuk. Hasbıhal ettik. Dolu dolu bir ramazan programı gerçekleştirdik. 2011 yılında İzmir’e geldiğinizde bu İzmir’in havasını değiştirdiniz. Gerçekten İzmir’de rüzgarlar başka türlü esiyor, kalkınma yönünde esiyor. Yapmış olduğunuz projelerle İzmir’in önünü açtınız. İzmir sizi altın harflerle tarihe yazacaktır. Birileri gibi çakma harflerle değil gerçekten altın harflerle yazılacaksınız. Başbakanımız bizim yüreğimizin sesi… Başbakanlık ofisi geldiğinde çok sevinmiştik ama şimdi daha çok sevindik. İzmirli ve Türkiye’nin kaderini değiştiren cumhurbaşkanıyla uyumlu çalışan bir başbakan var. 2 ayda Türkiye şahlanmış durumda. 60 yıl sonra İzmirli başbakan yakaladık. Asla bırakmayız. 2019’da Büyükşehir’i kazanmaya var mıyız? Seçimlere kadar durmak yok. Seçimlere kadar küslüğü yasaklıyorum. Seçimlerden sonra kiminle küserseniz küsün. O seçimlerde inşallah İzmir’de birinci parti olacağız” ifadelerini kullandı. 

İKİNCİ BABALIĞINI YAPTI
İlçe belediye başkanları adına konuşan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, “Bayramlar önemli günlerdir. Zor günler oluyor özellikle benim gibi babasını kaybetmiş biri için zor ama sağ olsun sayın başbakanımız elimizden tutarak ikinci babalığını yaptı” dedi.

Milletvekilleri adına konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ise, “Sayın Başbakanım cumhurbaşkanımızla olağanüstü işler yaptınız, başı eğik olan milletin başını dik yaptınız. Size teşekkür ediyoruz” dedi. 

 
Bakan Zeybekci’den Suriyelilere vatandaşlık yorumu
 
Çeşme otoyolunda trafiği durduran yangın!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Temmuz 2016 Salı 16:37

İzmir'e köprü yapılacaksa adı bellidir: Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'dan bayram mesaisi: İzmir'de ne mesaj verdi?
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ...
Sındır’dan örgüt turu: CHP sorun çözmek için var!
Kemalpaşa, Bayındır ve Tire’de partililerine seslenen Sındır, “CHP Türkiye’de ...
Erdoğan'dan 'Suriyelilere vatandaşlık' açıklaması
Bayram namazı sonrası açıklama yapan Erdoğan, "Suriyeli mültecilere vatandaşlık" ...
 
Yıldırım’dan terörle mücadele mesajları!
Başbakan Binali Yıldırım, bayram namazı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada ...
Bahçeli'den Erdoğan'a 'Suriyeli' eleştirisi
MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyelilere vatandaşlık ...
Baykal: Nüfuzumuza kaydetmeye mecbur değiliz
Eski CHP Genel Başkanı Baykal, ''Komşuda yangın var diye o yangında perişan ...
 
Delican’dan Ramazan değerlendirmesi: En önemli konu…
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Ramazan ayı nedeniyle programları ...
Bahçeli'den Suriyeliler için sert açıklama!
MHP lideri Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında "Suriyeliler’e vatandaşlık ...
CHP'li Vekil polis eşliğinden uçaktan indirildi!
CHP İstanbul Milletvekili Erdem Berlin'e gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı'nda ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva