HABERLER>GÜNCEL
23 Haziran 2020 Salı - 22:40

Nişanın ardından çok sayıda kişide koronavirüs çıktı!

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinde koronavirüs olduğu tespit edilen 9 kişiden bir kadının katıldığı nişandaki 45 kişinin testleri sonuçlandı. Çok sayıda pozitif vaka görülmesi üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca vakaların görüldüğü Orta Mahallesi karantinaya alındı. Jandarma ekiplerince karantinadaki mahallenin giriş çıkışlarına güvenlik şeridi ile demir bariyerler konuldu.

Nişanın ardından çok sayıda kişide koronavirüs çıktı!

Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinde bir süre önce nişanlanan çiftten, kız tarafı düğün alışverişi için Manisa’dan beldeye geldi. Burada iki aile toplu olarak yemekte buluştu. Bir gün sonra sabah saatlerinde bazı kişilerde koronavirüs belirtileri görülmeye başlandı. Bunun üzerine yemeğe katılanlara Covid-19 testi yapıldı. İki aileden 9 kişinin koronavirüs taşıdığı tespit edildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibince yapılan araştırmada yemeğe katılanların 6 farklı binada oturduğu tespit edildi. Testleri pozitif çıkanlardan bazıları hastanede tedaviye alınırken, bazıları ise misafir evinde izole edildi.

YEMEKTEN SONRA NİŞANA KATILMIŞ

Nişanlı çiftin yemeğine katılan ve testi pozitif çıkan bir kadının, aynı gece başka bir akrabasının nişanına katıldığı ortaya çıktı. Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekibi, kadının nişanda temas etmiş olabileceği değerlendirilen 45 kişi belirledi. Sağlık ekiplerince bu kişilere Covid-19 testi yapıldığı öğrenildi. Sonuçların bugün belli olacağı ve pozitif vaka çıkması durumunda yeni karantinalar uygulanabileceği kaydedildi.

‘İLÇE SAKİNLERİ TEDİRGİN’

Tepecik Belde Belediye Başkanı Ahmet Tekin, ilçe sakinlerinin tedirgin olduğunu ifade ederek, “Belde sakinlerimizin akrabalarıyla toplu şekilde yemekte bir araya gelmelerinden kaynaklanan, istemeden de olsa Covid-19 vakasına rastlandı. Ailelerimizi tabi ki aile içi olduğundan dolayı birkaç kişide bu vakaya rastlanınca kiminle görüştün, tanıştın diyerek 10-15 kişiye vardı. Şu anda testler yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. İlçe sağlık kuruluşumuz bununla ilgili gerekli tedbirleri aldı. Kaymakamlık ve emniyet güçleri kısmı kısıtlama ile evleri karantinaya aldı. Belediye olarak da dezenfektan çalışmalarına devam ediliyor. Halkımızın sosyal mesafe ve sağlık bakanlığımız tarafından yapılan açıklamalara uymaları çok önemli. İnşallah bu vakadan yakın zamanda kurtulmamızı ve vatandaşlarımızın sağlıklı şekilde evlerine dönmelerini temenni ediyorum” dedi.

VAKA SAYISI ARTTI, MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinde koronavirüs olduğu tespit edilen 9 kişiden bir kadının katıldığı nişandaki 45 kişinin testleri sonuçlandı. Çok sayıda pozitif vaka görülmesi üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca vakaların görüldüğü Orta Mahallesi karantinaya alındı. Jandarma ekiplerince karantinadaki mahallenin giriş çıkışlarına güvenlik şeridi ile demir bariyerler konuldu.

Tepecik Belde Belediye Başkanlığı hoparlörlerinden de artan vaka sayılarına ve mahalledeki karantinaya dikkat çekilerek uyarı anonsları yapıldı. Anonslarda "Tavşanlı Kaymakamlığından İlçe HIfzısıha Kurulu 23 Haziran 2020 kararı ile Tepecik Beldesi Orta Mahallesi bugünden itibaren 14 gün süre ile karantina altına alınmıştır. Mahalle sakinlerinin özel ihtiyaçlarının mahalle muhtarlığı vasıtasıyla karşılanacaktır. Mahalle sakinlerinin sağlık ihtiyaçları için 112 Acil servisi aramaları gerekmektedir. Diğer mahallelerdeki vatandaşlarımızın ise mecbur kalmadığı sürece dışarı çıkmamaları gerekmektedir" denildi.(DHA)

 
'FETÖ, ÖSYM’nin tüm sorularını çaldı!'
 
İzmir’i karıştıran olayda flaş iddia: Virüsün kaynağı dolmuşçu çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'FETÖ, ÖSYM’nin tüm sorularını çaldı!'
Eski Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, FETÖ mensuplarının ...
6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak kuzeyi Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde ...
İzmir'deki öğretmen cinayetinde sanıklar hakim karşısında
İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün silahlı saldırı soncu öldürülmesine ...
 
Camiler 3 vakitte cemaatle namaza açılıyor
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, camilerde 3 vakitte cemaatle namaz kılınabileceğini açıkladı.
Bakan Koca açıkladı: 27 virüs ölümü bin 268 yeni vaka!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 yurttaşın daha koronavirüs salgını nedeniyle ...
İstanbul'da şiddetli yağış ve sel; bir kişi hayatını kaybetti!
İstanbul Esenyurt'ta Pınar Mahallesi'nde şiddetli yağışın ardından dere ...
 
İzmir'de suç örgütü operasyonu: Cephanelik çıktı!
İzmir merkezli organize suç örgütüne yönelik operasyonda 242 ruhsatsız ...
Yorgancılar: Soyer'in açıklamaları yanlış yöne çekildi!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, "İzmir Büyükşehir ...
Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezası onandı
İstinaf mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'na yaptığı paylaşımlar ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva