HABERLER>GÜNCEL
24 Haziran 2020 Çarşamba - 09:14

İzmir’i karıştıran olayda flaş iddia: Virüsün kaynağı dolmuşçu çıktı!

Sağlık Bakanlığı Menderes’in Küner Köyü’nde koronavirüs sebebiyle kısıtlama uygulamasına karar verdi. Köyde ikameti olmayanların girişinin durdurulduğu ve köyden 50 kişinin koronavirüs sebebiyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Virüsün kaynağının bir dolmuş şoförü olduğu açıklandı.

İzmir’i karıştıran olayda flaş iddia: Virüsün kaynağı dolmuşçu çıktı!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes İlçesi’ne bağlı Küner Köyü için flaş bir karar alındı. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında köy için “kısıtlama” uygulamasına geçildi. İzmir’de ilk kez bir mahalle ve köy için alınan kararın doğrudan Sağlık Bakanlığı insiyatifiyle gerçekleştirildiği öğrenildi. 

Yaklaşık 2600 nüfusu olan köyde uygulanacak kısıtlama kararının vaka artış seviyesi ve hızındaki dikkat çeken değişiklik sonucu alındığı belirtildi.

KÖYDEN İLK GÖRÜNTÜLER

KÖYE İKAMET ETMEYEN GİREMİYOR
Köyde yaşayan 50 kişinin koronavirüs sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve köyde ikameti olmayanların girişlerinin yasaklandığı bildirildi. Bugün ise köyde yaşayan vatandaşlara test yapılacağı öğrenildi. Köyde ayrıca hayvan alım-satımı da yasaklandı.

MİNİBÜS ODASI: KÖYDE 150-200 HAT SAHİBİ VAR

MİNİBÜS VE TAKSİ BAŞKENTİ
Köy, aynı zamanda İzmir şehir içi ulaşımında çalışan minibüs ve taksi sahibi kişilere ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Köyde hemen her kişinin şehir merkezinde çalışan taksi veya dolmuş hattı bulunuyor. Bazı köylülerin plaka sayısı 10’a kadar çıkıyor. 

MUHTAR AÇIKLADI: VİRÜSÜN KAYNAĞI DOLMUŞ ŞOFÖRÜ
Diğer yandan koronavirüs salgınının kaynağının, bir dolmuşçu esnafı olduğu ortaya çıktı. Muhtar Harun Aydın, test sonucu pozitif çıkan herkesin hastanelere kaldırıldığını açıkladı. 50 yaş üstünde olup da kronik hastalığı bulunan vatandaşlara da sağlık çalışanları tarafından test uygulandığını belirten Muhtar Aydın, Egedesonsöz’e şu açıklamayı yaptı:

“Mahallemiz karantina altında değil. Girişler kontrollü yapılıyor, çıkışlar da öyle. Bugün saat 16.00’dan sonra, mahallemizdeki tüm dolmuşçu, taksici arkadaşlarımız da testten geçirilecek. Test sonucu negatif çıkan arkadaşlar, işlerinin başına dönebilecek. Dolmuşlar, şehir içinde seferlerine devam ediyor. Mahallemizden olmayan şoför arkadaşlar, seferlerini sürdürüyor”

Muhtar Harun Aydın, salgının nasıl tespit edildiği yönündeki sorumuza şu yanıtı verdi: “Dolmuşçu bir arkadaşımız rahatsızlanıyor, ateşi çıkıyor. Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’ne götürülüyor. Daha sonra arkadaşın koronavirüse yakalandığı tespit ediliyor. Yani, salgının kaynağı dolmuşçu bir arkadaşımız.”

ANIK: SÜREKLİ DENETİMDEYİZ
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık da Küner mahallesindeki salgınla ilgili konuştu. Anık, şu bilgileri verdi: “Küner’de, 150 civarı taksi plakası sahibi var. Bunların çoğu, Menderes ve Gaziemir’de ikamet ediyor. Köyde oturanların sayısı çok az. Vakadan en çok etkilenenler, köylüler. Taksici esnafı olup da köyden gidip gelen kişi sayısı çok az. Künerliler, genelde plaka sahibi kişilerdir. Biz de oda olarak zaten sürekli denetim halindeyiz. Yetkililerle koordineli bir şekilde çalışıyoruz.”

 
Nişanın ardından çok sayıda kişide koronavirüs çıktı!
 
İzmir'de kundaklama iddiası: Otomobil küle döndü!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vay vay vay 24 Haziran 2020 Çarşamba 19:38

Vay vay vay bir köyde 150'den fazla taksi ve dolmuş plakası var haa.. Tanesi birer trilyondan hesaplayın ne eder? Hasılatları söylemiyorum bile. Peki bu köyden ne kadar vergi tahsili yapılmış bilen var mı? Şehirdeki gariban esnafın, sanayicinin ensesine binen maliye buradaki vergi mükelleflerini hiç araştırmış mı? Ondan sonra o köy "nerede bu devlet "demesin arkadaş. Bu kadar adaletsizlik olmaz.

Yorumu oyla      7      3  
Veli veli 24 Haziran 2020 Çarşamba 15:55

GİB izinli kooperatif minibüs sayısı m plakalardan fazla ama ne belediye ne odalar adam Yerine koyup ne ilaçlama ne test yapıyorlar

Yorumu oyla      2      3  
K.ö 24 Haziran 2020 Çarşamba 15:29

Celil Anık açıklama yapmış köydekiler şöför değil mal sahibi diye doğru ama hepsi her gün şöförlerle görüşüp hasılat alıyorlar bir çoğu da sabahları kendi çalışıyor araçlarında. Bir de ekiplerle koordineli denetim yapıyoruz demiş nerede yapıyorsunuz acaba araç değişim saati petrollere gidin de görün denetimi. Denetim falan yok hepsi hikaye

Yorumu oyla      4      3  
Yasin Ç 24 Haziran 2020 Çarşamba 13:35

C.B Arkadaşım Ben Menderesliyim Ama Senin Dediğin Kadar Heryerden Otdan Burdan Virüs Çıkmıyor He Öyle 50 60 Kişide Olabilir Ama Bu Çevredeki Köylerden Küner Köyü Hariç Bütün Köyler Tertemiz menderestede Az Bir Hastalık Var Öyle Küner Köyi Gibi Fazla Değil Menderes li Sanada Gelirsek Bizim Menderesimiz Hiç Çöplük Diye Anılmadı Anılmayacakta He Bu Arada Menderes Virüslü Diye Bilinmiyor Heryer Virüs Hani Bu Bitek Menderes’te Değil Heryerde Hani Senin Dediğin Bedduaya Benziyor Esas Bu Size Az bile Daha Dua Ediceğine Beddua Ediyorsun

Yorumu oyla      2      3  
menderes li 24 Haziran 2020 Çarşamba 13:15

Menderes Küner mahallesinde 50den fazla korona hastası tespit edildi; 5gün önce Çakaltepe mahallemizde Çöp tesisi toplantısı düzenlediler. Menderes belediyesi çed toplantısı günü, neden maske ve eldiven dağıtmadı,neden toplantı alanında temizlik yapmadı, neden o çakma dezenfekte tünellerini alan girişine yerleştirmedi, neden sosyal mesafeli oturma alanları düzenlemedi.... Çakaltepe mahallesi Menderes''in mahallesi değilmi, orada yaşayanlar insan değilmi. Çöpü savunmak için tv lere çıkıp yalan yanlış laf üreten belediye başkanı Mustafa Kayalar neden aklına'' burada bu gün toplantı olacak, korona bulaşabilir'' gibi bir düşünceyi hiç getirmedi? Kendi çıkarından başka hiçbir şey düşünemiyor çünkü, ''ben zaten o toplantıya katılmacam ki'' diyor çünkü Yazıklar Olsun.

Yorumu oyla      2      7  
C.b 24 Haziran 2020 Çarşamba 12:17

Menderes çok kötü durumda heryer virüs komple karantina olmalı ilçede

Yorumu oyla      4      5  
Z.B 24 Haziran 2020 Çarşamba 11:44

Yeni normali anlamakta çok ama çok zorlanıyoruz. Bu yaşanılanlarda onun sonucudur.İşimiz zor ama yapacak da bir şey yok. Yeni normali kabul etmeliyiz ve ona göre yol haritamızı oluşturmalıyız.

Yorumu oyla      5      3  
Metin 24 Haziran 2020 Çarşamba 10:50

Bu köyde yaşayanlar taksici dolmuşcu herkese hastalık bulastırmışlardır

Yorumu oyla      4      6  
menderes li 24 Haziran 2020 Çarşamba 08:34

Yüce yaratan menderes e verdikçe veriyor .Geçen hafta menderes çöplük ile anılıyor bu hafta CORONA VİRÜS ile .Menderes e bu az bile !

Yorumu oyla      3      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nişanın ardından çok sayıda kişide koronavirüs çıktı!
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinde koronavirüs olduğu ...
'FETÖ, ÖSYM’nin tüm sorularını çaldı!'
Eski Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, FETÖ mensuplarının ...
6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak kuzeyi Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde ...
 
İzmir'deki öğretmen cinayetinde sanıklar hakim karşısında
İzmir'in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün silahlı saldırı soncu öldürülmesine ...
Camiler 3 vakitte cemaatle namaza açılıyor
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, camilerde 3 vakitte cemaatle namaz kılınabileceğini açıkladı.
Bakan Koca açıkladı: 27 virüs ölümü bin 268 yeni vaka!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 yurttaşın daha koronavirüs salgını nedeniyle ...
 
İstanbul'da şiddetli yağış ve sel; bir kişi hayatını kaybetti!
İstanbul Esenyurt'ta Pınar Mahallesi'nde şiddetli yağışın ardından dere ...
İzmir'de suç örgütü operasyonu: Cephanelik çıktı!
İzmir merkezli organize suç örgütüne yönelik operasyonda 242 ruhsatsız ...
Yorgancılar: Soyer'in açıklamaları yanlış yöne çekildi!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, "İzmir Büyükşehir ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva