HABERLER>GÜNCEL
30 Kasım 2018 Cuma - 14:24

Nihat Hatipoğlu'ndan 'adaylık teklifi' açıklaması

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine belediye başkanlığı adaylığı teklif ettiği iddiasını doğruladı. 2014'te de kendisine böyle bir teklifin geldiğini belirten Hatipoğlu, "Siyasi bir isimle isimlendirilmek acaba dini hizmetime zarar verir mi, benim bütün derdim o" dedi.

Nihat Hatipoğlu ndan  adaylık teklifi  açıklaması

Nihat Hatipoğlu, Ebru Yaşar'ın Radyo Viva'daki programına konuk oldu; açıklamalarda bulundu. 

"Cumhurbaşkanımız sizin ne kadar sevildiğinizi, Reis-i Cumhur size siyasete girme teklifinde bulunmuş duyduğumuza göre, nasıl geçti konuşma, siz bu konuya nasıl yaklaştınız, sizden dinlemek isterim" sorusu üzerine Nihat Hatipoğlu, "Tabii bir kısmı özel. Bunun karşı taraf yani Sayın Cumhurbaşkanımız çok naif bir insan, çok beyefendi bir insan" dedi.

"Ben onu seviyorum, bunu herkes de biliyor. Siyaset dışı bir şey bu yani. Hem ülkemizin Cumhurbaşkanı hem de imam hatip kökenli, benim gibi. O ayrı bir sempati oluyor benim için. Bir de samimi olduğuna inanıyorum ama bunları parantez içi-siyaset dışı ifade ediyorum. Konuşmalarımız oldu tabii, o anlatmadan ben anlatmam" diyen Hatipoğlu, devamında kendisine gelen teklifi doğrulayarak şunları söyledi:

— Anlatmam doğru olmaz, bu konuda belli bir edep var ama özetini söyleyeyim. Tabii ki Diyarbakırlı olduğum için, orada büyüdüğüm için. İlk 15 yılımı ben orada geçirdim, benim babam da müftüydü. 2 dedem de müftüydü yani, aile hep hoca bizim. 15 yıl oralarda kaldım geri kalan ömrümün bütün bölümünü Ege tarafında geçirdim. Uşak, Afyon, İzmir. 10 yıl İzmir'de kaldım, sonra 30 yıldır da Ankara'dayız. Sanıyorum Cumhurbaşkanımız o bölgeyi kucaklaştırmak için, insanlarla kucaklaşmak, insanları bir araya getirmek, siyaset her şey değildir, vicdan, insanlık çok daha önemli. Din müthiş bir güçtür yani. Din bir çimentodur her şeyi birleştiren. O vasıtayla "Siz orada  insanlarımızı kucaklaştırabilir, bir araya getirebilir misiniz?" anlamında çok kritik ama aynı zamanda onurlandıran bir teklifte bulundu.

- 2014'te de bu teklif vardı. Belediye başkanlığı için bu dönemde de vardı. Ben şunu ifade ettim kendilerine, "Tabii ki sizin böyle bir teklifiniz beni onurlandırır, çünkü uzun bir görüşmemiz oldu. Daha önce de olmuştu. Beni onurlandırıyorsunuz" dedim. Yani sizin tarafınızdan böyle bir göreve aday gösterilmem şereftir benim için. Teşekkür ederim. O da çok naif bir insan, "Ben senin görüşünü almak istiyorum bu konuda" dedi. Ben izah ettim çok önemli bir görev yapıyorum din adına, din alanı çok önemli. Ramazanda, iftarda ve diğer zamanlarda on binler toplanıyor, ben on binlerce insanla namaz sözü aldırıyorum, günah işlememe sözü aldırıyorum, sözü Allah'a veriyorlar bize değil tabii de. Ama ben farklı bir şey yapıyorum, benim yaptığım din programı değil. Sadece bu ülkede gereken bir program ve insanları birleştiriyorum. Şimdi hangi siyasi partiden olursa olsun beni gören herkes diyor ki "Bizim ailemizin hocasısınız". Şimdi herkese hitap ediyorken birden bire bir şehre gitmek, orada kalmak veya siyasi bir isimle isimlendirilmek acaba dini hizmetime zarar verir mi benim bütün derdim o.

 
İzmir'de belediyelerden yeni hamle: Bedavaya soğan dağıttlar!
 
Fatih YAPAR yazdı... Zeybekci ne yapacak?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kadı 30 Kasım 2018 Cuma 14:48

Yok hocam,gönlünüz rahat olsun. Siyasi bir isimle isimlendirilmek (bu da nasıl bir nitelemeyse) din hizmetine zarar vermez. Bak camide minbere çıkıp alenen AKP adayına oy isteyen imamlar,cami avlularını, önlerini miting alanına çeviren AKP bakanlarına, milletvekillerine izin veren din görevlileri,cuma günleri "israf haram" diye hutbeler yayınlayıp trilyon liralık makam araçlarıyla Atatürk düşmanlarını ziyarete giden diyanet işleri başkanları, öğrencisini taciz eden imam hatip ya da Kuran kursu öğretmenleri v.s....Bunların din hizmetlerine zarar geliyor mu? Gelmiyor. Onun için senin de için rahat olsun.AKP'nin belediye başkanı olmanda dinen bir sakınca yoktur.Ama aynı düşünceyle başka partiye adımını atarsan hafazanallah 'dinsiz, din tüccarı, zındık, deccal' gibi sıfatlarla karşılaşırsın.AKP'de dinle siyaset zaten tahinle pekmez gibidir.Biri olmazsa diğeri de olmaz.Caizdir hocam, gir siyasete.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çite bağlanan çocukları polis kurtardı!
Osmaniye’de Suriyeli Mahmut E., yaramazlık yaptıkları iddiasıyla 3 ve ...
YÖK'ten tarihi karar!
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), asgari kadro ve bunun iki katına kadar kadro ...
İzmir'de kuyumcu soygunu! Kazmalarla girdiler
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, iki şüpheli, kepengini kırarak girdikleri ...
 
İzmir trafiğinde kavga!
İzmir'in Buca ilçesinde, yolun soluna dönmek isteyen otomobil sürücüsü, ...
İzmir'deki koruma alanına hançer!
İzmir'in Menderes ilçesinde dolomit ocağı işleten firma, kapasite artırımı ...
Sosyal medyayı ayağa kaldırmıştı! Zanlı yakalandı ama...
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, ismi öğrenilemeyen kadın, yolda yürürken ...
 
İzmir’in gözbebeği: Tarihi asansör
İzmir’ de gün batımını seyredebileceğiniz en güzel mekanlardan birisi ...
Buca'da yeşil direniş!
Buca’nın Kırıklar Mahallesi’nde yöre halkının geçim kaynağı olan zeytin ...
İzmir'deki terör operasyonuna 5 tutuklama!
Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva