HABERLER>GÜNCEL
10 Mayıs 2018 Perşembe - 12:41

Muğla'da PKK'lı teröristlerin davasında 4 tahliye

Suriye'nin Lazkiye şehrinden Muğla'nın Seydikemer ve Köyceğiz ilçelerine gelen ve eylem hazırlığındayken yakalanan PKK'lı teröristlerin yargılanmasına devam edildi. Tutuklu yargılanan 15 sanıktan 4'ü bugünkü duruşmada tahliye edildi.

Muğla da PKK lı teröristlerin davasında 4 tahliye

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, 4 Ekim 2017 tarihinde, yol kontrolünde 4 terörist ile destekçisi olduğu ileri sürülen 3 kişi yakalandı. Köyceğiz ilçesindeki ormanlık alanda, 1 gün sonra ise 5 terörist etkisiz hale getirildi. Kaçan 2 terör örgütü üyesinden 1'i, saklandığı portakal bahçesinde çevredekiler tarafından fark edilince, üzerindeki el bombasını patlatıp, öldü. Kaçan S.Ş. de 17 Ekim günü Dalaman ilçesinde, akrabası B.Ş. ile kaçmaya çalışırken, yakalandı. Köyceğiz ilçesindeki ormanlık alanda 5 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından arazide yürütülen operasyonlarda, teröristlere ait çok sayıda silah, patlayıcı madde, bomba düzeneği ile paralar ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Seydikemer ilçesinde yakalanan 'Gabar' kod adlı terör örgütü PKK mensubu ve Köyceğiz ilçesinde ölü ele geçirilen 'Xalit' kod adlı teröristin üzerinden çıkan tabletteki 'offline maps' isimli programda bazı noktaların işaretlendiği, güzergahların çizildiği belirlendi. Bu noktalardaki işaretlenen yerlerin emniyet müdürlükleri, valilikler, hükümet konakları, askeri binalar, AK Parti binaları ile bazı kırsal bölgelerdeki yerler olduğu yapılan çözümlemeler ve araştırmalar sonucu ortaya çıktı.

Operasyonlar sonucu tutuklanan 15 sanık hakkında, Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'örgüte bilerek isteyerek yardım etme', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'silahlı terör örgütlerine silah sağlama', 'göçmen kaçakçılığı yapma', 'resmi belgede sahtecilik', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme', 'sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin taşınması', 'silahlı terör örgütlerine silah sağlama' suçlarından 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ÖRGÜT ÜYELERİNİN TÜRKİYE'YE AKTARIMINI YAPMIŞLAR
Tutuklu 15 sanığın yargılanmasına dün başlandı. Türkçe bilmeyen sanıklar için Kürtçe ve Arapça bilen tercümanlar getirildi. Sanıkların kimlik tespitleri ve savunmaları tercümanlar aracılığıyla yapıldı. Sanıklardan M.R., 2000 yılında PKK'ya, katılan kardeşlerinden etkilendiği için katıldığını, 2010'a kadar örgütün kamplarında kaldığını, sahte pasaport ve kimlik kullandığını, terör örgütü üyelerinin Türkiye'ye aktarımını yapmak için deniz yoluyla 5 kez Türkiye'ye geldiğini söyledi. M.R., "Bir defa 'Şam', 4 defa da 'Santo' isimli gemiyle insan getirdik. Bu 5 seferin 3'ünde getirdiğimiz kişileri, Sahil Güvenliği gördüğümüz için kıyıya indiremeden geri götürdük. Ben, getir- götür işleri yapıyordum. Son gelişimizde örgüt mensuplarını kıyıda bıraktıktan sonra Ahmet ile kayığa binerek, tekneye geri döndük. Yaklaşık 5 dakika sonra da devriye gemisi yanımıza geldi, yakalandık" dedi.

Sanıklardan S.Ş. de Lazkiye'den gemiyle Türkiye'ye geldiğini, sahile çıkmak için bindikleri kayık batınca, yanındakilerin de dağıldığını belirterek, "Yanımızdaki çantalarda tabanca, kısa namlulu otomatik silahlar, el bombaları vardı. Ancak hepsi kayıkla battı. Benimle 4 kişi sahile çıktı. Bir süre saklandık. Sonra çatışma çıktı. Çatışmadan önce kaçtım. 'Etkin pişmanlık' yasasından haberim yoktu, hata yapmışım. Hatanın neresinden dönersem kardır, dediğim için bildiğim her şeyi polise anlattım" diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından tutuklu sanıklardan A.Y., M.Y., B.Ş. ile İ.B.'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Altınordulu Mirkan'a Avrupa'dan kanca
 
Gaziemir'de öğrenciler stres attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in o ilçesinde gece yarısı çöp paniği!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde çöplük alanda çıkan yangın söndürüldü.
YÖK'ten flaş Fransa kararı: O bölüme öğrenci alınmayacak
YÖK, henüz öğrencisi olmayan Fransız Dili ve Edebiyatı ile Fransızca öğretmenliği ...
İzmir'deki dev FETÖ operasyonunda kritik 'Akın Öztürk' detayı!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı ...
 
Bu fotoğraflar İzmir'den... N'efes' kesti
Bu fotoğraflar İzmir'den... N'efes' kesti
Engelli okulunda korkunç olaylar!
Ankara’da engelli çocukların gittiği Mamak Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda ...
İzmir'de eski Rektör'ün öldüğü kazada flaş karar
Çiğli ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı Dokuz ...
 
'Toprak Ana' Foça'yı yasa boğdu!
Türkiye'nin ilk, dünyanın 28'inci yeryüzü pazarı olarak ilan edilen Slow ...
TÜPRAŞ patlamasında 4 içi ölmüştü: Sanıklar hakim karşısında
TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi'nde geçen yıl 4 işçinin yaşamını yitirdiği, 2 ...
Jet Fadıl'ın mahkemesinde ilginç diyalog
Müştekilerden Mustafa Azgün, "Ben ayrıca sanığa (Fadıl Akgündüz) başka ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva