HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2015 Cumartesi - 11:45

Moroğlu’ndan hayati önerge: Ormanlarımız yok ediliyor!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2007-2011 yılları arasında çeşitli gerekçelerle 129 bin 746 hektar orman alanını tahsis ettiğini belirterek, "Tahsisler ve kesimlerle ormanlarımız hızla yok ediliyor" dedi.

Moroğlu’ndan hayati önerge: Ormanlarımız yok ediliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Moroğlu, 2014 yılında ne kadar orman alanını kimlere tahsis edildiğini sordu. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2007- 2011 yılları arasında çeşitli gerekçelerle 129 bin 746 hektar orman alanını tahsis ettiğini belirterek, "Bir yandan tahsisler bir yandan gençleştirme adıyla yapılan kesimlerle ormanlarımız hızla yok ediliyor" dedi.




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi veren Mustafa Moroğlu şöyle konuştu:
 
"Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve 2013-17 yılları arasını kapsayan Stratejik Plan'da Orman Kanunu'nun 16 ve 18. maddelerine göre verilen izinler cetvelinden 2007- 11 yılları arasında maden işletme, maden tesis, petrol, kereste fabrikası, su ürünleri tesisi ve RES kurulumu gibi gerekçelerle 19 bin 483 başvuru karşılığında 42 bin 510 hektar orman alanının tahsis edildiğini görüyoruz. Orman Kanunu'nun 17'nci maddesine göre verilen izinler kapsamında ise bedelli, bedelsiz, turistik tesis yapımı, üniversite alanı, özel ağaçlandırma gibi gerekçelerle ise 2 bin 64 başvuru karşılığında 87 bin 236 hektar orman alanının tahsis edildiği ortaya çıkıyor. Bu rakamlar bize sadece 5 yıl içinde 129 bin 746 hektar orman alanının tahsis edildiğini, başka bir ifade ile 5 yılda bu genişlikle orman alanını kaybettiğimiz sonucu veriyor."


 
2007-2011 yılları arasında yalnızca maden işletmeleri ve maden tesisi kurulması amacıyla Orman Genel Müdürlüğü'ne 18.843 başvuru yapıldığının belirlendiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Moroğlu, şöyle dedi:
"Yalnızca maden işletmeleri ve tesisleri için 5 yılda gözden çıkarılan orman alanı miktarının 42 bin 233 hektara ulaştığını görüyoruz. Son dönemde otoyol inşaatları için Türkiye'nin en verimli orman alanlarının bile nasıl gözden çıkarıldığını kamuoyu yakından takip ediyor. Bunun yanısıra Orman Genel Müdürlüğü uzun bir süredir seyreltme adı altında orman varlığının en zayıf olduğu yörelerde bile geriye dikili tek bir ağaç bırakmadan ormanları yok ediyor. Orman alanının yok denecek kadar az olduğu Yozgat ve Tunceli'de bile kesim yapıldığını biliyoruz. Bunun dışında belirleyebildiklerimizden Karaburun, Çeşme, Finike, Abana, Uşak, Sarıkamış ve Menderes son dönemde ağaç kesiminin en yoğun yaşandığı yerlerden. AKP'nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı Türkiye'nin zaten yetersiz olan orman alanlarını ya da tahsis ederek ya da seyrelterek ortadan kaldırıyor."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TSent 24 Ocak 2015 Cumartesi 17:48

Ha gayret kalan ormanları da yok edin ve rahat edin.Gençleştirme dedikleri 25-30 yıldan önce sonuç vermez.Öncelikle ağaçsız yerlere daha fazla ağaç dikerek Türkiye'yi etlileyen toprak sürüklenmesine engel olun.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP’den bomba hamle: Doğudaki güçlü isimler batıya…
2015 genel seçimlerinde seçim barajını aşmak için HDP, doğudaki güçlü ...
Davutoğlu: İslam Avrupa’nın asli dinidir
Zürih'te Türk vatandaşlarına seslenen Başbakan Davutoğlu, ''İslam Avrupa'nın ...
2 son dakika sürprizi: Site kapatma ve kayıp-kaçak!
Görüşmeleri gelecek hafta başlayacak olan torba yasaya, iki son dakika ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan Kral'a taziye mektubu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan eski Kralı Abdullah ...
CHP'li Koç'u şok eden cinayetin görüntüleri ortaya çıktı
CHP Sözcüsü Haluk Koç'un sekreterinin eşi Levent Özkara'nın öldürülmesi ...
Güler’den partisine yine sert eleştiri: Bu kez Dink yürüyüşü
Partisinin cemaatle işbirliği yaptığını açıklaması nedeniyle kınama cezasıyla ...
 
CHP'den istifa etti, Merkez Parti'ye geçiyor
CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz'in siyasi kariyerine ...
Bakan Güllüce’den ilginç çıkış: Cillop gibi!
Çevre Bakanı İdris Güllüce, Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki konuşmasında ...
CHP’li gençlerden kardeşlik konseri: Her dilden türkü
CHP Konak İlçe Gençlik Kolları “Anadolu'nun Dillerinde Kardeşlik Türküleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva